香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~

菲菲跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

thank ar CatCat, 几時一齊再跑過呀~~~上次都未同你傾到偈添!

升級   0%

該用戶從未簽到

18/3 (wed) 斧山特訓

今次是第一次到斧山運動場, 真係好多人, 比起平日青衣運動場更多人呢

是日練習:
熱身3圈
神腿3式 x 3set
鴨仔行 x 2set
躺在地上雙腿提起收腹動作 (約30下)
sit up 1min (約4x下)
慢跑2圈
push up (努力嘗試都做唔到1下)
跨步行 x 3set
鴨仔行 x 3set
慢跑2圈 cool down收工

升級   0%

該用戶從未簽到

18/3 (wed) 斧山特訓

這日有batbat, 活活, 小華, 山比, 仲同場見到wayne兄一齊玩, 全晚笑聲不斷, 笑到氣咳~~~尤其當小妹誤傷教練單田位置時, 小華話連在場邊的後備球員都大笑埋一份, 真係瘀皮

練習後第一日都未有特別反應, 只係條腰近尾龍骨有啲痛, 估計是sit-up時在硬地上做引致~~~
練習後第二日, 大肶超痛呀, patpat都有啲扯住, 仲有估唔到手臂响一定push-up都做唔到下都有啲痛~~~
而家有啲擔心明日的日落南生圍唔知跑唔跑到呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-20 12:56 發表

thanks 龍龍, 我都要多啲請教下你~~~" />" />
btw, 諗住點樣操大隻? 唔想再做火柴人啦?

龍龍有番少少肉地就 man 好多~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-20 13:04 發表
    今次是第一次到斧山運動場, 真係好多人, 比起平日青衣運動場更多人呢

是日練習:
    熱身3圈
    神腿3式 x 3set
    鴨仔行 x 2set
    慢跑2圈
    push up (努力嘗 ...

嘩, 菲菲, 妳識咁多式, 我mud都唔識wor, 睇黎妳進步神速wor, 菲菲加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-20 13:10 發表
    這日有batbat, 活活, 小華, 山比, 仲同場見到wayne兄一齊玩, 全晚笑聲不斷, 笑到氣咳~~~尤其當小妹誤傷教練單田位置時, 小華話連在場邊的後備球員都大笑埋一份, 真係瘀皮hgjD115" />" />hj

練習後第一日都未有特別反 ...

菲菲:
    加油呀!
    米拿ching經常講"玩長跑....練習係會比比賽辛苦好多",係練習中付出越多既努力,係比賽當中就越能夠享受比賽既樂趣。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-20 13:10 發表
    這日有batbat, 活活, 小華, 山比, 仲同場見到wayne兄一齊玩, 全晚笑聲不斷, 笑到氣咳~~~尤其當小妹誤傷教練單田位置時, 小華話連在場邊的後備球員都大笑埋一份, 真係瘀皮hgjD115" />" />hj

練習後第一日都未有特別反 ...

哈~~果晚同你一齊操真是開心都不得了. 我吾係做動作做到痛. 係笑到痛
    由其諗番你做push up的動作  ~~~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-20 13:04 發表

是日練習:
    熱身3圈
    神腿3式 x 3set
    鴨仔行 x 2set
    慢跑2圈

菲菲:
    多謝你捱義氣陪我做多兩set 鴨仔行呀

升級   0%

該用戶從未簽到

是日練習:
    熱身3圈
    神腿3式 x 3set
    鴨仔行 x 2set
    慢跑2圈

好有熱誠o...第二日大俾有沒反應 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-3-20 13:44 發表

嘩, 菲菲, 妳識咁多式, 我mud都唔識wor, 睇黎妳進步神速wor, 菲菲加油!" />" />

我都係也也鄔......下次見到講下啲式你聽啦~~~
    tartar, 見到你都好努力呀, 明天終於可以一齊跑下~~~yeah

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-20 13:55 發表

菲菲:
    加油呀!
    米拿ching經常講"玩長跑....練習係會比比賽辛苦好多",係練習中付出越多既努力,係比賽當中就越能夠享受比賽既樂趣。

多謝圍圍, 但呢排都未有plan比賽, 年尾揾啲賽事享受下啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-20 14:06 發表

哈~~果晚同你一齊操真是開心都不得了. 我吾係做動作做到痛. 係笑到痛 " />" />
    由其諗番你做push up的動作  ~~~~" />" />

有我响度, 你梗開心啦~~~
    下次我要再向push up挑戰, 點都要做到1下先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-20 14:15 發表

菲菲:
    多謝你捱義氣陪我做多兩set 鴨仔行

山比, 我而家好後悔呀, 果陣懶有義氣, 而家對大肶好痛呀
    下次我會留返啲義氣在旁同你加油啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-3-20 17:24 發表

好有熱誠o...第二日大俾有沒反應 ?

第二日大俾係有啲攰, 但再隔多日之後而家好痛呀, 尤其坐完半日企响身時勁痛呀~~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-20 17:46 發表

山比, 我而家好後悔呀, 果陣懶有義氣, 而家對大肶好痛呀
    下次我會留返啲義氣在旁同你加油啦~~~

嗚...師姐唔好掉低我呀.......
    我今日趁食飯跑左二十分鐘跑步機,對腳鬆左好多啦
    你聽日要加油呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-20 17:49 發表

嗚...師姐唔好掉低我呀.......
    我今日趁食飯跑左二十分鐘跑步機,對腳鬆左好多啦
    你聽日要加油呀~~

多謝山比, 我明天會加油啦, 希望聽日對腳好啲啦......

升級   0%

該用戶從未簽到

是日練習:
    熱身3圈
    神腿3式 x 3set
    鴨仔行 x 2set
    慢跑2圈

睇到呢個餐單好似仲金過我地星期五個時咁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-3-20 17:56 發表

睇到呢個餐單好似仲金過我地星期五個時咁 " />" />" />" />fhjfrt

oh, ching呢啲只係錯覺者, 而且每set距離又冇跑馬地咁長, 休息時間又多~~~邪神果啲應該仲勁好多
    大家一齊努力啦~~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

明晚我終於都可以嚟同你地跑喎! 期待.

升級   0%

該用戶從未簽到

21/3 日落南生圍

一場入到元朗, 開跑前去咗B仔涼粉食下午茶 ~~~去到元朗運動場門口已見到好多長跑網衣人聚集, 非常壯觀~~~

起跑前在運動場慢jog兩圈, 已覺好攰, 大肶同小腿都抽住, 心想今日主力輕鬆跑, 跑得几多得几多~~~

起跑後冇耐己經在包尾位置, 真係多得殿後的Anthony兄等埋, 一路跑對腳仲係好攰......心想今日都是只跑半程算吧~~~預咗可以有後路坐車回程, 心理上舒服咗, 後段跑得輕鬆少少, 尤其去到8k後對腳好似鬆返好多...終於可以跑完半程去到補給站~~~
    雖然今次自己一個慢跑, 中途不停有義工記者們影下相, 又有單車友廸廸鼓勵, 都好開心
    現在都有點後悔沒有跑完全程, 其實我估當日應該有能力跑得到的~~~但今次挑戰廿k失敗, 下次再努力過~~~