香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~

菲菲跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

叮叮噹你係講星期三定係明晚荃灣跑呀?
定係你兩個都去呀??咁就最開心啦~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-23 14:08 發表

叮叮噹你係講星期三定係明晚荃灣跑呀?hgj059
    定係你兩個都去呀??咁就最開心啦~~~

同自己講左要節制, 二選一, 去星期三先啦!
    突然改星期三返九龍灣, 難得一次就到時間地點,
    今晚Wong sir班唔玩衡圈, 三方面perfect match!
    青公等下次再同你地跑, 上次跑得好開心!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-23 14:06 發表
    一場入到元朗, 開跑前去咗B仔涼粉食下午茶 ~~~去到元朗運動場門口已見到好多長跑網衣人聚集, 非常壯觀~~~

起跑前在運動場慢jog兩圈, 已覺好攰, 大肶同小腿都抽住, 心想今日主力輕鬆跑, 跑得 ...

20K對妳呢講都唔係野少架,唔使心急慢慢加啦,唔係對腳好易頂唔順。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag 於 2009-3-23 14:12 發表
    菲菲ctse, 繼續努力練呀。學邪神話,得下拉下筋,係會好好多。
    其實大家都一樣咁辛苦練架咋,總知大家都努力練習,練出成果來。

Thanks Gary ching~~~
    大家一齊努力

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-23 14:12 發表

20K對妳呢講都唔係野少架,唔使心急慢慢加啦,唔係對腳好易頂唔順。g" />" />jhlkj

唉, 我都係咁諗所以咪偷雞囉......一定要揾次挑戰廿K~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-23 14:12 發表

同自己講左要節制, 二選一, 去星期三先啦!
    突然改星期三返九龍灣, 難得一次就到時間地點,
    今晚Wong sir班唔玩衡圈, 三方面perfect match!
    青公等下次再同你地跑, 上次跑得好開心!

好呀, 等你下次一齊再約過~~~

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

菲菲ctse很勤力、很有決心,看來妳是準備下年渣打半馬sub2小時。
    不果離賽程有排,不要push自己too hard, 輕鬆訓練在熱天已足夠,到十月先認真練半馬距離。
    我現在都是 ,昨天我練8km是邊行邉

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-3-23 14:52 發表
    菲菲ctse很勤力、很有決心,看來妳是準備下年渣打半馬sub2小時。
    不果離賽程有排,不要push自己too hard, 輕鬆訓練在熱天已足夠,到十月先認真練半馬距離。
    我現在都是 ,昨天我練8km是邊行Ų ...

而家都係診仲未夏天跑下, 都唔會push自己push得好行, 你見我而家跑几慢就知啦~~~
    得閒一齊再跑下荃灣啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-23 15:10 發表

菲菲...真係勤力....不過都要得休息丫~" />" />
    可惜明晚我唔得閒....如果唔係就可以同你地跑青公喇" />" />唯有等下次時間岩再join.....

cc, 我都唔勤力啦, 諗住一個星期有10k以上長課, 但上兩個星期都唔得~~~
    下次夾啱日子再一齊跑青公啦~~~

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-20 12:56 發表

thanks 龍龍, 我都要多啲請教下你~~~" />" />
    btw, 諗住點樣操大隻? 唔想再做火柴人啦?

見你地都練下體能~~~

火柴人~~~呢期跑唔到, 已經加操上身,
    可惜, 唔生肉的我, 可能永完都是火柴人.....

ee, 我真係無咩肉地, 咁呢世都man唔起呀...
    希望夏天前加5塝...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-3-23 20:51 發表

見你地都練下體能~~~

火柴人~~~呢期跑唔到, 已經加操上身,
    可惜, 唔生肉的我, 可能永完都是火柴人.....

ee, 我真係無咩肉地, 咁呢世都man唔起呀..." />" />
    希望夏天前加5塝...

仲係跑唔到咁大獲呀? 有冇睇ec呀?
    話時話, 加5磅點夠? 要多啲肉哋起碼10+磅啦~~~等你以後唔可以咁得戚地話條腿幼過晒啲女仔~~~
    呢世都man唔起 <------唔好咁灰, 再過啲時間中年發福後可以man啲

升級   0%

該用戶從未簽到

23/3 Mon 游水

游水2050m
    頭1500m一程蛙式一程自由式
    後550m全程自由式
    1km in 28'30"28
    2km in 57'52"14
    Total 59mins13"64

今次游水想比上星期快少少, 盡量游到時間平均啲, 都算做到, 但望住表追時間游感覺辛苦咗~~~而且游到1k多啲腳趾又開始抽筋, 游自由式都係攰啲

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag 於 2009-3-24 11:30 發表
    菲菲ctse太強啦,我除左夏天去沙灘曬下太陽或者遊船河玩下wakeboard外,真係好少會認真游下水呀。

哈, 你都几好水上活動喎~~~
    我都係自己set下目標游, 冇咁悶, 但都係覺得去enjoy下游水relax下好啲, 又唔係想比賽, 追時間都唔知為乜......所以下次改下會再放鬆啲游~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-24 11:28 發表
    游水2050m
    頭1500m一程蛙式一程自由式
    後550m全程自由式
    1km in 28'30"28
    2km in 57'52"14
    Total 59mins13"64

今次游水想比上星期快少少, 盡量游到時間平均啲, 都算做到, 但望住表追時間游感覺辛苦 ...

嘩,游足一粒鐘,比我真係虛脫.....
    不過我游水唔係咁叻,唔係好去水,所以游得好慢,同埋往年夏天都無乜點去游

菲菲ctse 真係入水能游,出水能跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-3-24 11:46 發表

嘩,游足一粒鐘,比我真係虛脫.....
    不過我游水唔係咁叻,唔係好去水,所以游得好慢,同埋往年夏天都無乜點去游

菲菲ctse 真係入水能游,出水能跑

ching其實我跑開步之後, 游水都好氣咗好多......你有跑開步, 如果改善下游姿的話, 唔好話一個鐘, 兩個鐘都好輕鬆~~~加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-24 11:53 發表

ching其實我跑開步之後, 游水都好氣咗好多......你有跑開步, 如果改善下游姿的話, 唔好話一個鐘, 兩個鐘都好輕鬆~~~加油呀

菲菲 甘你幾時同我去游者 ~~~~