香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sleung2002hk
打印 上一主題 下一主題

3月15毅行行山試玩團

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-19 00:04 發表
可能馬王兄同小弟處境都係一樣呢!" />" />
次次行親草山都係三更半夜,根本睇唔到個景!唉......." />" />

我同馬王試過天寒地凍夜闖大霧山,果次幾乎凍死我,山上得六度加強風~~
馬王師兄想重溫當日快樂嗎?見字速報~~

草山都無咩景,得草同牛~~

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-19 00:27 發表

我同馬王試過天寒地凍夜闖大霧山,果次幾乎凍死我,山上得六度加強風~~" />" />
馬王師兄想重溫當日快樂嗎?見字速報~~" />" />

草山都無咩景,得草同牛~~

仲有碌日久失修既三角測量柱

升級   28.95%

該用戶從未簽到

草山上的三角測量柱。

升級   61.1%

該用戶從未簽到

咁高既咩? 我去個時無舊咁大既石既?

登錄/註冊後可看大圖

仲有好多草係周圍既wor!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 比因 於 2009-2-19 21:27 發表
    咁高既咩? 我去個時無舊咁大既石既?

登錄/註冊後可看大圖

仲有好多草係周圍既wor!

比因ching, 話哂都5年半, 好多野都變喇, 唉.........

升級   28.95%

該用戶從未簽到

我在馬路上拍的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-19 00:04 發表
    可能馬王兄同小弟處境都係一樣呢!" />" />
    次次行親草山都係三更半夜,根本睇唔到個景!唉......." />" />

小弟還未有債主,處境應該無Oscar兄咁為難

不過根據過往經驗,行完山之後果日都周身酸痛.....星期六行就好d(行夜山更好),星期日有得休息.....星期日行就麻麻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-18 23:48 發表

馬王ching 典解仲唔報?

等小弟再諗諗先~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-19 00:27 發表

我同馬王試過天寒地凍夜闖大霧山,果次幾乎凍死我,山上得六度加強風~~" />" />
    馬王師兄想重溫當日快樂嗎?見字速報~~" />" />

草山都無咩景,得草同牛~~" />" />hiuijhkj

果次真係好難忘,連風速分分鐘低過零度,著少件衫真係隨時死晌山上

不過真係好好玩,如果行夜山就一定報名~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

我同馬王試過天寒地凍夜闖大霧山,果次幾乎凍死我,山上得六度加強風~~" />" />" />" />" />" />
    馬王師兄想重溫當日快樂嗎?見字速報~~" />" />" />" />" />" />

草山都無咩景,得草同牛~~" />" />" />" />" />" />hiuijhkj

仲有去大霧山途中好大風, 又空曠, 人都差不多吹走埋... 好彩有支行山杖頂住要用行山杖篤住地下慢慢前進

升級   25.8%

開心
  • 簽到天數: 10 天

今日睇報紙話今年毅行者終點係大棠喎。

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 晴朗 於 2009-2-20 14:36 發表
    今日睇報紙話今年毅行者終點係大棠喎。

登錄/註冊後可看大圖

咁睇就差唔幾,仲以為永吉橋直接屈上去天~~
    查實不嬲都呃秤,爭左約3km 至到麥徑終點,雖然起步點同中間行多左少少,應該無3km 掛~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

係囉係囉~~~第一次玩個陣先知個終點咁近
    今年改大棠~~~最後都唔俾你好過.........

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 上水馬王 於 2009-2-18 12:35 發表

小弟都鍾意行夜山

講起我都一樣鍾意行夜山,
    以前很多時深夜11点才由烏蚊騰行入三亞,趁半夜海水湧上黎水漲捉魚捉crab,D crab 有時大到個蓋有成個湯碗咁大,
    試過仲捉到八爪魚、蟮,有一次在水中捉魚時,突然見有條蛇在水面跳來跳去,嚇得我半死,
    最後結果是個蛇胆落咗入某位仁兄個肚,不過自從三亞水域列入海岸公園,落水捉嘢會被檢控後,就沒有再玩了。

亦很多時星期六晚食完晚飯執埋背囊才入西貢赤徑,上冉蛇,經蛇腰再落東灣扎營煑宵夜食,第二日再操山。
    試過有次掛三號風球都照去,在上冉蛇時大風到我欖住舊大石頭等咗好到至敢繼續行。

不過嗰時一齊玩的朋友都被D大人呀、債主呀縛住,各散東西,冇得再咁樣玩喇!

本來我打算年初跑完渣打後,就準備操練參加今年的毅行者,但現在都唔敢想住喇!
    今次我都好想join你地行吓,但真係到時睇吓對脚嘅情況再決定,
    希望唔好介意我到早兩三天才能通知能否參加!

升級   100%

開心

原帖由 runrun 於 2009-2-25 01:31 發表

講起我都一樣鍾意行夜山,
    以前很多時深夜11点才由烏蚊騰行入三亞,趁半夜海水湧上黎水漲捉魚捉crab,D crab 有時大到個蓋有成個湯碗咁大,
    試過仲捉到八爪魚、蟮,有一次在水中捉魚時,突然見有 ...

通山走真的好好玩~~~兒時不怕死~危險的地方都照去~依家去返都有d怕怕
    哈哈~~如果到時隻腳冇事~就黎啦~最多加支行山杖~我地都係慢行^^

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-25 09:26 發表

通山走真的好好玩~~~兒時不怕死~危險的地方都照去~依家去返都有d怕怕
    哈哈~~如果到時隻腳冇事~就黎啦~最多加支行山杖~我地都係慢行^^

下 ! 呢句說話唔係應該由我地 d 老人家講咩 ?
    你好似講早左 廿十幾年渦 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-2-25 09:46 發表

下 ! 呢句說話唔係應該由我地 d 老人家講咩 ?
    你好似講早左 廿十幾年渦 !

梁兄外貌年輕,但心境已老...嘻嘻

升級   100%

開心

我有個朋友黎