香港長跑網  - 長跑長友

樓主: billy_yau
打印 上一主題 下一主題

從口輕輕出發

升級   0%

該用戶從未簽到

我地唔係咁講既, 係我先過佢頭, 最後就比佢臨五六百米就過返我一直去到終點.

咁樣講, 係咪好好多呢!! 你用既用詞, 所以令你有咁多仇家!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-6 23:21 發表

我地唔係咁講既, 係我先過佢頭, 最後就比佢臨五六百米就過返我一直去到終點.

咁樣講, 係咪好好多呢!! 你用既用詞, 所以令你有咁多仇家!!

billy兄,界呢個字係長跑網係通用詞,貼切易明,好好用架...放心去用啦,唔會因為呢個字而結仇架..結仇主要係個人既關係...
我既仇家名單內有閣下大名喎~~以後小弟又多個地方放炸彈啦,睇住你個blog啦~~
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-7 00:50 發表

billy兄,界呢個字係長跑網係通用詞,貼切易明,好好用架...放心去用啦,唔會因為呢個字而結仇架..結仇主要係個人既關係...
我既仇家名單內有閣下大名喎~~以後小弟又多個地方放炸彈啦,睇住你個blog啦~~

好彩我無 blog 0者~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-7 00:50 發表

我有 b 哥睇住, 無有怕!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-7 07:51 發表

我有 b 哥睇住, 無有怕!!

B哥係保你唔到既,聽講佢都有唔少仇家,小弟就係其中之一啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-7 10:01 發表

B哥係保你唔到既,聽講佢都有唔少仇家,小弟就係其中之一啦

beefing有大把手下, 一定照得住我既

升級   0%

該用戶從未簽到

終於都正正經經買左對長跑鞋, 今日一拎左對鞋, 就好想跑返轉, 可惜呢幾日紅日都要返工, 我諗最快都要星期一先至可以試鞋lu

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-10 21:07 發表
終於都正正經經買左對長跑鞋, 今日一拎左對鞋, 就好想跑返轉, 可惜呢幾日紅日都要返工, 我諗最快都要星期一先至可以試鞋lu

Rider 12有呢個色咩?粉紅色?

升級   0%

該用戶從未簽到

08 Apr 2009  12.09km  1h37m52s

當日跟左一班師兄/姐約跑青公, 七點幾去到集合地點, 可能受過傷, 今次做熱身比起以前都要認真, 由於腳傷未完全康復, 所以一早已經決定左只係會跑到深井就會調頭.

一開始果k零, 都係一大班人開開心心傾住計咁跑, 跟住d快腳就開始發力, 而我依然貫徹始終留守响最尾既位置, 今次亦都同上次一樣, 有師兄陪住我慢跑, 呢位師兄就係ming sir(希望無記錯啦), 真係好感謝佢陪住我呢隻慢腳跑到去深井.

去到深井就同叮師姐/大圍師兄同埋一位唔記得左佢叫咩名既師兄一齊補給飲品, 再休息左一陣就開始回航.

一路都同叮師姐泊住跑, 直到機場博覽館師姐就開始收腳, 但係我仍未跑夠喉, 所以就恨心咁無陪師姐自己繼續向荃灣進發.

跑完再沖埋涼, 一行十一人就去左荃灣廣場對面間x奶佬食飯, 席間同各位師兄/姐都吹水吹得好高興, 跟住就同叮師姐/小華師兄一齊搭西鐵返大西北. 沿途同師姐及小華兄傾個不停, 最後重同小華兄吹到返屋企, 上左長跑網一段時間, 其實一早知道小華係住天水圍, 但係直到當晚先至係第一次見面, 重估唔到佢係咁健談, 希望好快再有機會同佢一齊約跑啦.(不過小華師兄實在跑得太快, 根本無本事可以追到佢)

荃灣西  -->  深井  6.09km  44'19"
休息                                 11'37"
深井  -->  荃灣西  6.09km  41'54"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-10 21:40 發表

Rider 12有呢個色咩?粉紅色?

銀同埋橙

你估我係師姐黎架咩...粉紅色....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-10 22:14 發表

銀同埋橙

你估我係師姐黎架咩...粉紅色....

即係出左新色啦,之前男裝只有藍/紅二色..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-10 22:32 發表

即係出左新色啦,之前男裝只有藍/紅二色..

係啩, 你知我係初哥黎, 唔識架啦, 如果唔係有長跑網, 我都唔敢買跑鞋, 比佢呃三兩百唔係問題, 驚比人老點亂咁買左d唔岩長跑既鞋鞋黎跑, 傷到腳就大近事丫嘛!!

藍色無我碼, 紅色我唔鍾意, 跟住鬍鬚老板就話有款係銀橙色要訂貨, 咁我咪訂左銀橙囉, 其實我覺得藍色都ok架, 不過無我碼無計啦!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-10 22:39 發表

係啩, 你知我係初哥黎, 唔識架啦, 如果唔係有長跑網, 我都唔敢買跑鞋, 比佢呃三兩百唔係問題, 驚比人老點亂咁買左d唔岩長跑既鞋鞋黎跑, 傷到腳就大近事丫嘛!!

藍色無我碼, 紅色我唔鍾意, 跟住鬍鬚 ...

藍色係頭批貨,你留意吓著開rider12既師兄,有好多都係藍色,後來至出紅色,你果隻色係最新既,未見到!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-10 23:11 發表

藍色係頭批貨,你留意吓著開rider12既師兄,有好多都係藍色,後來至出紅色,你果隻色係最新既,未見到!

聽老闆講亞dee兄都訂左對
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-10 21:07 發表

呢對好似係 wide 版?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-4-11 11:49 發表

呢對好似係 wide 版?

唔識分喎, 有咩分別架?
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-11 12:11 發表

唔識分喎, 有咩分別架?

鞋頭闊 d 囉~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-4-11 12:57 發表

鞋頭闊 d 囉~

咁對跑步或者對雙腳有咩影响架?
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-11 13:00 發表

咁對跑步或者對雙腳有咩影响架?

其實睇你腳形0架0者~ 0岩著就得~

升級   0%

該用戶從未簽到

14-Apr-2009  12.2km  1h20m53s

新鞋拎左幾日, 由於種種原因至到今日先可以為對鞋剪綵.

今日又再發掘多一條對我黎講新既路. 由屋企跑去元朗工業村兜左一個圈再回程返天水圍, 新鞋雖然好舒適, 但係右腳既腳碗仍然有d隱隱作痛, 究竟對腳有乜事呢? 令我非常困擾!!!

一路跑既時間, 腦裡面一直在諗, 會唔會係我一直都唔識得跑, 所以令到隻腳過左咁耐都好唔返呢? 回想起今日响公司上網果陣, 見到聽日邪神有班, 心裡面就念起一個明晚到跑馬地跟邪神學學正確跑姿既想法, 不過一切都要睇下聽日公司多唔多野做先可以決定到去唔去跑馬地.

原來我記錯左, 星期五先係邪神班第7課喎!!