香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

渣打10K時計問題...

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟第一次跑渣打..不清楚過往情況..計時方面有D小問題..

之前看資料好似話5K會有時計...
但我或其他跑友跑過..都話看不到...
最後成績亦只得10K時間...
會不會真的有而我察看不到呢..
如果無..咁..陰謀論....D人咪會跳過對面...高速折返都無人知..?
+1 0
上一篇︰北京来的老庄下一篇︰想跟跑

升級   14.3%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco 於 2009-2-11 09:16 發表
小弟第一次跑渣打..不清楚過往情況..計時方面有D小問題..

之前看資料好似話5K會有時計...
但我或其他跑友跑過..都話看不到...
最後成績亦只得10K時間...
會不會真的有而我察看不到呢..
如果無..咁..陰謀論.. ...

They don't release the lap time from all checkpoints.  Just like there are more than 3 checkpoints in full marathon, but only 3 lap time is being published.

升級   0%

該用戶從未簽到

我都有諗過d人係咪可以跳過對面偷鷄,不過諗諗吓應該冇乜人會咁樣自己呃自己掛。

升級   0%

該用戶從未簽到

唔知你有無留意係4k 後個折返點都有張地毡? 個度都係會記錄左你粒晶片曾經有經過個度, 所以防止到有人係中間跳過左

P.S. 不過我都好同意如果咁跳黎呃自己不如唔好參加吧...

升級   61.1%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 kcchu 於 2009-2-11 14:22 發表
唔知你有無留意係4k 後個折返點都有張地

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-2-11 14:22 發表
唔知你有無留意係4k 後個折返點都有張地? 個度都係會記錄左你粒晶片曾經有經過個度, 所以防止到有人係中間跳過左

P.S. 不過我都好同意如果咁跳黎呃自己不如唔好參加吧...

X2
For a real runner, this is tatally meaningless, waste time.

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝咁多位C兄姐回覆及解釋...
原來是在4K位置...
我猛留意5K位置...
4K即是第一個水站前...
口乾令到我無望地..
只望實親愛的屈臣氏...

升級   0%

該用戶從未簽到

4k 後個折返點係有張野...
不過唔係每一k都有路牌
e點好差

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-2-11 17:36 發表
4k 後個折返點係有張野...
不過唔係每一k都有路牌
e點好差

ching , 每一k 都有牌喎, 因為我都係見到每一k 牌黎按錶, 係唔係比D人排隊影相遮住左呢?

P.S  : 大家有無覺得3km 牌好似係放後左, 即係2km-3km 係>1km 而3km -4km 係<1km 呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

TerrySze兄.. kcchu兄...
屎囉...我剩係掛字看幾時有水飲...乜都看唔到...
只見到1k、4k、7k、8k、9k牌...仲以為是特登咁放tim..