香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

長跑磨損皮膚怎麼辦

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-12 16:44 發表

中了.. 我的就係剔牌 " />" />

我都中.  唔通真係剔牌的問題?  我仲以為得我先有D咁奇怪嘅運動創傷.  我之前都係擦哂花士令貼埋膠布都唔掂.  到而家都仲有D印係度, 好肉酸.  咁真係要換過第二隻試下先.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-2-12 07:01 發表
各位師姐:小妹是個新登錄跑手,跑長跑三年,請各位多多指教。
今年首次跑半馬,之前長課已試過跑到磨損皮膚,今次跑渣打已在胸前擦了潤膚露,又貼了兩張大型消害膠布,並提醒自己要減少上身擺動,但仍然磨損了bra  ...

新o黎報到!

我都有類似情況,跑10K無問題,15K以上就劃損晒,但係又想練半馬,我用一剔/WACAOL都係咁樣...似乎要轉一轉sport bra先得啦~

另外唔知係咪太焗身,心口會出粒粒,各位師姐有無咁o既情況?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-22 23:23 發表

新o黎報到!

我都有類似情況,跑10K無問題,15K以上就劃損晒,但係又想練半馬,我用一剔/WACAOL都係咁樣...似乎要轉一轉sport bra先得啦~

另外唔知係咪太焗身,心口會出粒粒,各位師姐有無咁o既情況?

miniwing ctse, 妳好呀!!!! welcome to longrun!!!!

ctse 試下美記sport bra吧. 我覺得美記比較薄及軟身. ctse有沒有跑之前搽花士林? 試試有沒有好轉!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-4-22 23:54 發表

miniwing ctse, 妳好呀!!!! welcome to longrun!!!!

ctse 試下美記sport bra吧. 我覺得美記比較薄及軟身. ctse有沒有跑之前搽花士林? 試試有沒有好轉!!!

唔該晒你呀~師姐 等我試下跑之前搽花士林先!美記無試過呀,不過見之前D師姐話3間都OK,我諗我都要換一換sport bra先得啦,唔該晒 !

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

我就係轉咗三間,真係好d 喎。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-4-27 13:33 發表
    我就係轉咗三間,真係好d 喎。

心動不如行動,明天收工點都要去一轉gigaxxxxx

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-28 00:06 發表

恆生 credit card gigasports, marathon 有八五折~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-28 00:07 發表

恆生 credit card gigasports, marathon 有八五折~

恆生今次好叻仔!希望有碼有款俾我揀啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-28 00:09 發表

恆生今次好叻仔!希望有碼有款俾我揀啦

我想買游衣~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-28 00:13 發表

我想買游衣~

Roxy/Quicksilver靚D喎,之前恆X都好似有promotion/discount,唔知完左未呢?
    我唔識游,唔洗買

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-28 00:06 發表

$161 尋晚試過幾舒適,下次跑長D再試下個效果!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-28 00:17 發表

Roxy/Quicksilver靚D喎,之前恆X都好似有promotion/discount,唔知完左未呢?
    我唔識游,唔洗買

去睇睇先... 而家恆生有六折 ~

你不如都學游水啦... 我上完工聯會跑步堂之後會學番水

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-29 15:32 發表

去睇睇先... 而家恆生有六折 ~

你不如都學游水啦... 我上完工聯會跑步堂之後會學番水

我想左好耐啦~...都唔知跟會學,還是搵私教好,文X泳會果D係咪淨係教小朋友架?我都見工聯會有,6-8月開班游二+四,但係要夾番學真係有D困難

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-29 15:51 發表

我想左好耐啦~...都唔知跟會學,還是搵私教好,文X泳會果D係咪淨係教小朋友架?我都見工聯會有,6-8月開班游二+四,但係要夾番學真係有D困難

如果有興趣.. 可以考慮跟我教練...
    暫時三,五在九龍公園學水.. 遲少少佢應該會教埋星期一...
    我應該只有時間跟佢星期三學...

我都係兩年前跟佢學水... 佢有成人泳班...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-29 15:53 發表

如果有興趣.. 可以考慮跟我教練...
    暫時三,五在九龍公園學水.. 遲少少佢應該會教埋星期一...
    我應該只有時間跟佢星期三學...

我都係兩年前跟佢學水... 佢有成人泳班...

真係?? 有興趣呀~係咪彈性番學時間?!可唔可以PM D資料俾我呀!唔該ee師姐~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-29 15:56 發表

真係?? 有興趣呀~係咪彈性番學時間?!可唔可以PM D資料俾我呀!唔該ee師姐~

已 pm..

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-29 15:28 發表

$161 尋晚試過幾舒適,下次跑長D再試下個效果!

ctse, 係咪買左三間?  我都想試下.  我件剔牌跑耐D就會整損.  仲有個墊可唔可以除?  剔牌新出個D都唔可以除.  我好怕個墊索哂D汗之後好重 (比賽跑慢左就有得賴 ).

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-4-29 16:10 發表

ctse, 係咪買左三間?  我都想試下.  我件剔牌跑耐D就會整損.  仲有個墊可唔可以除?  剔牌新出個D都唔可以除.  我好怕個墊索哂D汗之後好重 (比賽跑慢左就有得賴 ).

可以的~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-29 16:05 發表

已 pm..

感激感激~已回!!!!