香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

長跑磨損皮膚怎麼辦

升級   20.65%

該用戶從未簽到

我不是女跑手,但以我所知,女跑手都會穿Sports Bra.在我住的地方(在國外),Runners World有好幾期都有詳盡的Review,或許師姐可以到RW網站看一看,可能可以找到合適的.

升級   18.42%

該用戶從未簽到

系ya,我跑完步心口位都有磨損情況 好,,痛
之後諗住買個sport bra,旦系見到既都系一set過,bra連衫..
唔知c-tse你地著開系米呢款呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 咪-ya 於 2009-9-13 11:12 發表
系ya,我跑完步心口位都有磨損情況 好,,痛
之後諗住買個sport bra,旦系見到既都系一set過,bra連衫..
唔知c-tse你地著開系米呢款呢?

哦 ? 剔牌, 三間 等等牌子都有 bra top wow.. ctse 搵清楚 d

btw.. 著普通 bra 跑步唔係咁好.. 普通 bra承托力唔夠... 跑步對胸部有一定既震蕩
久而久之有機會令乳房組織受損

升級   18.42%

該用戶從未簽到

好! 多謝sis提點~
我誤會左3間系3條間條咁解..ahah
一陣就去睇下先! thx

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 咪-ya 於 2009-9-13 14:21 發表
好! 多謝sis提點~
我誤會左3間系3條間條咁解..ahah
一陣就去睇下先! thx

CTSE 你好丫..
你 個頭像好似好好味咁 wow~

升級   18.42%

該用戶從未簽到

ahahh c-tse你好似好想食咁wow!~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 咪-ya 於 2009-9-14 18:33 發表
ahahh c-tse你好似好想食咁wow!~

喜歡跑步既人..好多都會喜歡飲飲食食~

升級   79%

開心
  • 簽到天數: 8 天

睇返d 舊post, 見到ctse 講三間, 係唔係即是 adidas 呀?

原來三間係好d 呀.    我昨天仲入左2個nike sport bra 呢.
    睇完d post, 真是想拿返去換.

不過, 我平時都係跑街5km 到,
    所以, 今日帶左一日跑, 都唔覺有問題.

升級   80%

該用戶從未簽到

各位ctse好, 小妹都一直俾呢個問困擾住(可能係著左剔牌既關係),依家長期有呢個印, 好下又損下, 但睇見呢個POST先知原來我並不獨單~ 所以決定要買個三間, 多謝各位ctse提點