香港長跑網  - 長跑長友

樓主: shogikin
打印 上一主題 下一主題

第8回31/3(星期二) 夜探梅子林

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

c-hing 我支持

升級   0%

該用戶從未簽到

最後果個係我....好似淨係掉低左我~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-19 15:41 發表

最後果個係我....好似淨係掉低左我~

咩呀....你要陪住ssp 隊長  跑呀ma........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-2-19 14:06 發表
    嘩...位位都係跑得之人, 去程和米高兄, 慢子兄沿途護架 , 陪伴倫皇左右, 跑到去馬場段, 漆黑一片 , 倫皇話是日賽馬可能關閉街燈, 即刻取出手電記得有個電筒功能, 以免單車友見唔到我地發生意外 ...

Gills兄8'跑到上梅頂真係好勁勁呀...其他ching ctse都可以係9'內上到都係好勁勁呀,我探梅PB要成9'30有多.....真係要多加努力先得啦!
    堅堅原來今次又玩變速跑,上次我都比佢玩死咗。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 19-2-2009 15:16 發表

嬌嬌:
    昨晚$40算貴左少少啦....
    之前食開個間,次次埋單都係$3x咋~~~
    " />" />

唔怪得之喇, 琴晚係阿姐落單, 見到我地冇比Discount, 之前食開個間一定係佬伙計, 見到你地係咁'打拆', 所以今次每人貴左幾蚊, 嘩...20幾人咪賺多我地成百蚊.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 19-2-2009 15:53 發表

Gills兄8'跑到上梅頂真係好勁勁呀...其他ching ctse都可以係9'內上到都係好勁勁呀,我探梅PB要成9'30有多.....真係要多加努力先得啦!
    堅堅原來今次又玩變速跑,上次我都比佢玩死咗。

可能琴晚涼涼地, 沖快左都唔知, 不過食兩粒梅既C兄/C姐仲勁, 慢一粒梅既唔係好多, 小妹都佩服得五體投地.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 19-2-2009 14:07 發表

mill .. 你隻腳咩事丫..我在 ssp 條 thread 見到你話食完梅隻腳有 d 唔妥

琴晚mill C姐坐係我隔離, 唔覺有咩異樣, 受傷都唔起形於色....利害...希望mill C姐中日痊癒, 再戰江湖.

升級   56.85%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-2-19 16:03 發表

琴晚mill C姐坐係我隔離, 唔覺有咩異樣, 受傷都唔起形於色....利害...希望mill C姐中日痊癒, 再戰江湖.

Gills Ching! Mill姐異樣就無la!異味就可能有d.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 田中雅茂 於 2009-2-19 16:24 發表

Gills Ching! Mill姐異樣就無la!異味就反而有d.

雅茂ching, 唔係化........我可以證明mill姐係有沖涼o既,  照例尋晚咁涼, 異味唔會咁快出卦

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 田中雅茂 於 2009-2-19 12:56 發表
    非常開心琴晚識到咁多新跑友,仲嗒咗兩粒梅添!
    多謝藍田之友! wongc ctse 送活活,茄mill,火仔同我一程.

各位ching, ctse唔洗客氣, 順路啫.

昨晚為渣馬之後第一次長課(12K叫長啦, 上星期都係幾K幾K咁跑咋), 內傷未瘉的情況下, 去程都仲跟到下.  為左上梅頂觀戰, 死都死上去, 用左11:50.    點知上到去, 大家就話無帶劍上來, 無得論劍.  回程腳開始有D痛, 點都追唔到sue ctse地. 不過總算完成到.

好高興認識到各位藍田之友同其他未見過的ching/ctse.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-19 14:07 發表

mill .. 你隻腳咩事丫..我在 ssp 條 thread 見到你話食完梅隻腳有 d 唔妥

ee謝謝你的關心~
    跑完梅子, 一停低右腳膝頭同右大腿硬硬地, 跟住行路時重有啲痛,
    今天對腳尚好, 希望明天可跑青公啦~

升級   100%

慵懶

原帖由 Gills 於 2009-2-19 16:03 發表

gills ching 我都希望快啲好番, 下次再跟大家再戰江湖.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

昨晚啃左兩粒梅子.好正

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 mill 於 2009-2-19 19:28 發表

gills ching 我都希望快啲好番, 下次再跟大家再戰江湖." />" />" />

mill 姐,就算小小傷都要小心妥善處理,不要掉以輕心呀!我就是初有傷患時沒處理好,
    現在總是覺得難於徹底痊癒。

今天中午我就遇到令我又氣餒又担心的事,今天是兒子學校陸運會,我應承跟他跑2X50米親子接力,昨晚還特意在運動場(今天陸動會都是同一場地)慢跑了數圈,熟習場地,雖沒有快跑,但感覺狀態不錯,心想或有機會與兒子獲獎,給他來個高興。
    但一開跑,我只跑了一兩步,一發力就整個人倒在地上,爬起來再跑,又是兩步後再次倒地,兩次都是失平衡地碌倒到右邊,餘下的30幾米,都不敢發力跑;兒子當然很失望,因為我是最尾一個才交棒給他。只是短短50米,我無法接受自己這樣都跑不到。
    我真的很害怕,脚不覺得痛,但為甚麽一發力跑便發軟蹄跌倒,現在右手及右邊身都擦損了,痛我不怕,但怕不能發力跑,從來沒有經驗過,委實無法不担憂。
    隨後,我到源禾路運動場的健身室測試,先做了45分鍾平時做開的滑行機,跟着試跑跑步機,較了斜度到12-13,速度最快較到8,跑了15分數,只是氣喘,又不覺雙脚有不妥,不知是不是速度較得不夠快去測試,才沒有剛才般跌倒,現在個心十五十六,担心情況會怎樣呢?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

回復 194# 的帖子

runrun ctse, 尋日見你都冇事嫁, 點解會咁嫁好擔心你

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 194# 的帖子

runrun ctse,快啲去睇醫生至好,攪清楚係咩原因,整番好對腳先,唔好急住去跑步。要小心保重至得架。

升級   100%

慵懶

原帖由 runrun 於 2009-2-19 21:53 發表

mill 姐,就算小小傷都要小心妥善處理,不要掉以輕心呀!我就是初有傷患時沒處理好,
    現在總是覺得難於徹底痊癒。

今天中午我就遇到令我又氣餒又担心的事,今天是兒子學校陸運會,我應承跟他跑2X50米親 ...

RUN RUN CTSE, 謝謝你提醒, 我會認真面對的,
    其實上次知道你的腳傷了, 都担心你落場跑馬鞍山比賽,
    之後知道你再跑馬拉松全馬, 我真的怕你是否完全康復呢!
    今天知道你在陸運會的事後, 想信大家都很担心你呀!
    為了我們可再有機會出來跑跑步, 食食飯, 吹吹水, 你要多些休息呀!
    明天如果我跑唔倒我會自動上車的, 請放心啊~

祝你早日康復~

升級   100%

慵懶

原帖由 running-sue 於 2009-2-19 16:34 發表

雅茂ching, 唔係化........我可以證明mill姐係有沖涼o既,  照例尋晚咁涼, 異味唔會咁快出卦

其實係佢自己有味, 掉轉頭話係我, 正一係茄會長呀!
    唔怪得尋晚坐得咁埋啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-2-19 22:06 發表
    runrun ctse,快啲去睇醫生至好,攪清楚係咩原因,整番好對腳先,唔好急住去跑步。要小心保重至得架。

x2, runrun ctse快快去看醫生呀!!!
    昨天真係好好彩在旺角買腰包時, 碰見ctse, 謝謝你幫我取得友情價!!!    真係超抵呀!!!

runrun ctse, 長跑長友, 唔好急, 要休息一排, 待完全康復才出動好了!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 michaelyw 於 2009-2-19 14:18 發表
    只是感觸這裡在一年之間轉變之快,從前一定想不到此刻可以搞到咁有系統的約跑活動。
    在澳洲逢星期三都會有一班人跑步的活動,想不到返到來都可以維持這個習慣,實在很幸福。
    另外,很高興在飯局中同火仔兄吹水,並 ...

michael兄, 我都好高興同你吹水~
    下次想吹水記得搵我呀