香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanwong
打印 上一主題 下一主題

各位未結婚的chingctse~~

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 人肉跑步機 於 2009-2-13 21:40 發表

為興趣而跑步就係求健康
但小弟從多年前開始就定立目標要做頭幾位
無內and遺憾and括出生命and丟棄紅塵
10k都係41分~
哎~
你括出去?都欠左一樣未括出去。乜野?
令狐沖師父丘不群所講:“欲練神功,入先自宫。”所以你重未括出去。

白頭佬

升級   25.79%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2009-2-14 12:31 發表
令狐沖師父丘不群所講:“欲練神功,入先自宫。”所以你重未括出去。

白頭佬

會吳會好痛嫁
如果自宮時流血不止要入醫院
咁到時實比d護士姐姐笑死拉.....................

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 meimei 於 2009-2-14 00:53 發表
    係渣打入面搞婚禮,如果在賽道上,可能會影響其他跑手做時間,好似唔系幾好,不而學當年李嘉綸教練敢,搞個慶祝婚禮既跑步賽...

唔係咁多對有共同嗜好

升級   28.42%

該用戶從未簽到

兩者平衡到就最好.當然另一半係肯支持當然好, 一齊跑當然係最好啦

下年都要叫女友大人在終點接我啦.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2009-2-14 12:31 發表

白頭佬

白兄:你呢句說話咁熟口面架??

講開支持我跑步的人.....

一定要多謝我老婆大人......

因為我試過因為練習,掉低佢一個人係香港三個多月........

亦試過前年情人節,夜晚帶埋佢去運動場練習.....

無佢.......我無今日

升級   25.8%

開心
  • 簽到天數: 10 天

原帖由 cbts 於 2009-2-14 09:04 發表
    陳家豪個女朋友都係跑步果陣識架喎!!

跑得快就梗係容易啦!!
    好彩我係結左婚先學跑步!

升級   21.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cbts 於 2009-2-14 09:04 發表
    陳家豪個女朋友都係跑步果陣識架喎!!

姚潔貞都係冠軍級人馬

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 最強幻像 於 2009-2-13 08:17 發表
    小弟有一個奇想, 將來行禮的時候如果可以同佢用長跑的形式跑入教堂, 肯定會係我一生的PB

You mean like this!  Then come run the Las Vegas Marathon, you can get married with your love one at mile 5.

升級   7.67%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2009-2-15 13:54 發表

You mean like this!  Then come run the Las Vegas Marathon, you can get married with your love one at mile 5.   

嘩! what a memorial race! 多謝lvrunner兄報料, 原來小弟的奇想係成真, 有得行婚禮又有得跑, 之後又可入去玩兩手, 一次滿足哂小弟三個願望!

升級   80%

該用戶從未簽到

原帖由 人肉跑步機 於 2009-2-13 19:56 發表
    女朋友可以吳要~
    跑步吳可以吳步~

為跑步而生~
    為跑步而死~

小弟剛好相反. 因為前妻識左第二個. 為左証明自己重可以起得返身. 所以上年開始跑半馬.

升級   56.32%

該用戶從未簽到

個人覺得,一個好的伴侣係會包容及接受你的啫好,先係妳的真正伴侣呢,就算唔可以既,大家都會去互雙(磨合),更何況呢的係一個有益身心的啫好,相信大多數都只會增加感情既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 abandoner08 於 2009-2-20 12:23 發表

小弟剛好相反. 因為前妻識左第二個. 為左証明自己重可以起得返身. 所以上年開始跑半馬.

師兄識得企番起身振作,佩服佩服!好野!

升級   54.21%

該用戶從未簽到

正為無女友而發愁……好在跑步可以解千愁

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 abandoner08 於 2009-2-20 12:23 發表

師兄,因為別人而去選抉擇跑步是沒有意思及不容易長久的,而且對自己不公平啊!
    對自己好一点吧,跑步或做任何事情都是要為自己而出發去做才會開心及長久!

始終恭喜你重新振作及繼續跑步是為自已而去跑!

不過,你既然起得返身,就快啲改過個愛鍚自己的名字啦!唔好叫abandoner啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

師兄既故事讓我想起有套西片,講述一個男人要求同前妻復合,為表示自己決心,去了參加馬拉松..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   10%

該用戶從未簽到

我都好想係跑步中認識返個女朋友丫~.~
    不過我日日跑都遇唔到>_<"

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 ryu 於 2009-2-24 23:21 發表
    我都好想係跑步中認識返個女朋友丫~.~
    不過我日日跑都遇唔到>_

點會遇唔到,運動場跑友約有一半是女性喎,
    不過:"莫道你在選擇人,人亦能選擇你"

俗語有謂:有女又煩,冇女又煩,有冇都咁煩。

一條"冷"可能更加逍遙自在,尤其是已經過了三十歲那寂寞難奈階段。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 亞平 於 2009-2-23 00:32 發表

師兄既故事讓我想起有套西片,講述一個男人要求同前妻復合,為表示自己決心,去了參加馬拉松..

我都有睇woo

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-24 23:56 發表

我都有睇woo

套戲叫咩名 ??