香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 呀芷
打印 上一主題 下一主題

新人報到~

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2009-2-19 08:39 PM 發表

係呀~
你又知既~
我宜家係筲箕灣官立中學 school choir 女低音~
星期一就要比賽...
我中意音樂囉...
彈琴彈左九年...
因為爸爸話跑步練氣....
(都係關唱歌事..)
所以我先開始跑....
我真係好中意音樂~(雖 ...

唔好意思.....
我又用左爸爸個ac 尼cm......
請大家原諒...
樓上所講既其實係我講既....
真係好對唔住...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 呀芷 於 2009-2-19 20:42 發表

唔好意思.....
我又用左爸爸個ac 尼cm......
請大家原諒...
樓上所講既其實係我講既....
真係好對唔住...

welcome 子巾c mui, 跑步興趣可以慢慢培養, 多D同爸爸出黎網友約跑啦~~

P.S. choir 比賽加油呀, 仲有我都係N年前既SGSS 畢業生

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 22# 的帖子

咦~
原來你都係sgss架....
唔知你識唔識李sir呢...
教體育個個...
我應該要叫你一聲師兄~

升級   13.68%

該用戶從未簽到

回復 23# 的帖子

好對唔住...
我又入左爸爸個個啦...

師兄...
得閒講下學校d野尼聽聽呀~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

welcome, 子巾cmui, 唔好意思, 咁遲至歡迎你, 見諒.  
    (BTW, 辛苦你215幫我地影相呀 )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 呀芷 於 2009-2-19 22:19 發表
    好對唔住...
    我又入左爸爸個個啦...

師兄...
    得閒講下學校d野尼聽聽呀~

我畢左業都好多年啦, 我個時個體育都係叫李sir , 但唔知係咪你而家個李sir 啦, 如果係佢都應該教左成十年有多

我識個D老師而家唔知仲有幾多個係度

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   13.68%

該用戶從未簽到

回復 26# 的帖子

應該都係我識個個...
    個李sir話佢有d學生都去左跑馬拉松....
    可能就係你識個個掛....
    其實星期四係學校開放日...(雖然已經過左去)
    我地choir有表演...
    師兄仲識邊個?
    識唔識dt盧sir ,IS鄭SIR ,CS MR.黎?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 28# 的帖子

http://www.sgss.edu.hk/pe/photo/2004/Athletics%2004-05/index.html  係咪呢個李sir 先, 佢就係當年都教過我地

DT 阿sir 姓乜我都唔記得啦.. 教我地IS個阿sir 都係當年教埋PE, 即係李sir 前一手

肥佬黎梗係記得啦, 我諗無乜SGSS 學生, 尤其我地呢D 5E 出黎ge 點會唔記得佢

你地上computer lab 應該有個叫陳sir , F.6-7 教我地physics, 好好人的

升級   13.68%

該用戶從未簽到

回復 29# 的帖子

師兄..你俾我個個網最後個張相右手邊個個就係李sir...
    我諗我地講既係同一個人....
    dt呀sir應該都係同一個....
    全校都得佢一個DT呀SIR...
    陳SIR我識一個...
    但應該唔係你講個個...
    肥佬黎宜家教緊我地上半班既CS...
    至於教IS又教PE既呀SIR我要尋覓下先...

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 wadee 於 2009-2-19 20:39 發表

係呀~ 你又知既~
    我宜家係筲箕灣官立中學 school choir 女低音~
    星期一就要比賽...我中意音樂囉...彈琴彈左九年...
    因為爸爸話跑步練氣(都係關唱歌事..)....所以我先開始跑....
    我真係好中意音樂~(雖 ...

小妹十幾年前你TMGSS school choir 女高音, 一直係教會唱女高音,
    近幾年開始兩部走, 因為本身音域係女中音, 聲底較厚, 按詩班需要而走位, 彈琴就好屎.
    Wadee講得啱, 跑步係可以練氣架! 係我開始跑步的其中一個原因, 身體唔好, 唔夠氣, 會唔夠力唱歌架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 呀芷 於 2009-2-21 13:16 發表
    師兄..你俾我個個網最後個張相右手邊個個就係李sir...
    我諗我地講既係同一個人....
    dt呀sir應該都係同一個....
    全校都得佢一個DT呀SIR...
    陳SIR我識一個...
    但應該唔係你講個個...
    肥佬黎宜家教緊我地上半班既 ...

DT sir 應該唔係你講0個個, 我講0個個都無係度教啦, 我講個IS sir 都無教, 係佢走左李sir 先黎

咁你而家上電腦室入面個阿sir 係咪陳sir ?

升級   13.68%

該用戶從未簽到

回復 32# 的帖子

我諗你講個個陳sir應該係宜家個個...
    負責電腦個d架嘛....
    其實我唱歌夠氣..(拉到好長既音架~)
    練氣係爸爸叫我跑既理由...= =
    聽日就要比賽啦~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 呀芷 於 2009-2-22 17:11 發表
    我諗你講個個陳sir應該係宜家個個...
    負責電腦個d架嘛....
    其實我唱歌夠氣..(拉到好長既音架~)
    練氣係爸爸叫我跑既理由...= =
    聽日就要比賽啦~

所以練長跑都對唱歌有幫助嫁, btw, 聽日比賽 (唱歌 ), 要加油呀!!!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 running-sue 於 22-2-2009 18:27 發表

所以練長跑都對唱歌有幫助嫁, btw, 聽日比賽 (唱歌 ), 要加油呀!!!
    x2 同意, 我都係詩班員嚟 ga, 以前聖誕佈佳音邊行邊唱, 會索晒氣, 跑咗長跑之後, 依家唔會la. 所以加油比心機呀

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 呀芷 於 2009-2-15 14:23 發表
    各位師兄師姐好~
    我今年form1~大家可以叫我子巾~
    琴日岩岩開始跑步(被逼)....
    希望可以令我自己對跑步有丁點兒興趣....

目標(爸爸的)
    係我十六歲時我去跑10k....

今日去左柏架山幫師兄師姐影左d相...
    影得 ...

歡迎 子巾師妹加入長跑網, 請問妳住邊區, 可以約跑wor.
    Tarry

升級   0%

該用戶從未簽到

紙巾小師妹, 你而家可能覺daddy逼你跑步,

到你跑慣咗, 發覺身體健康咗, 身型fit咗, 就知你daddy係為你好.

努力呀!

btw, 上次同你daddy在跑馬地跑步, 佢一馬當先, 真係好勁!

升級   13.68%

該用戶從未簽到

各位...
    今日既music festival comp我地唱完...
    名次就仲未知...
    相信好快會知...
    但個人覺得唔錯~
    我地比賽首歌要拉好長....好彩我都夠氣~
    我住鰂魚涌....其實我爸爸可能會"拉"我去參加d活動既....
    爸爸會一馬當先?= =
    複述媽的話..
    有冇可能呀...-[]-

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

子巾妹妹,
    好歡迎你加入長跑網,
    呢樣緊係好野你Daddy才介紹給你,
    這裏還有好多uncle auntie 哥哥姐姐會好鍚你的!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 呀芷 於 2009-2-23 18:59 發表
    各位...
    今日既music festival comp我地唱完...
    名次就仲未知...
    相信好快會知...
    但個人覺得唔錯~
    我地比賽首歌要拉好長....好彩我都夠氣~
    我住鰂魚涌....其實我爸爸可能會"拉"我去參加d活動 ...

紙巾cmui, 星期五我都係度, 你daddy 真係好快, 一開始已經比佢快放唔見左影