香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

上水新仔報到...

升級   73%

該用戶從未簽到

各位ching, ctse 好…

小弟跑齡尚淺, 只有3年, 希望各位多多賜教 ~~

(本人由貪高興去跑07渣打10K, 跑畢後收到xx田徑會的10K賽事單張...
竟發現收費十分相宜, 只需100多元便可, 從此便走上這條長跑大道...)

(因我之前比較多參加行山活動, 而那些較具規模的動輒須要數百, 甚至上千元)

當看見這些活動時(而且部分更有快乾Tee送)
小弟當然心郁郁~~

所以及後不斷尋找坊間不同大小的賽事, 一於寓賽於操...
直至一天看到長跑網的本地賽事一覽表... 實在驚為天人...
令小弟不用在這互聯網海上浮沉...

直到今年渣打前, 小弟一路只是當長跑網為我的一種工具...
看看各ching, ctse的賽前分析, 準備程況等...
(當然以小弟的level, 有排都未能追到各位)

但當在賽事其間及之後, 發現大家的凝聚力及互相鼓勵/支持, 已經遠遠超過我之前心中的工具或其他一般論壇時, 令我立即按下註冊按鍵成為新來跑手
因為大家不只在網上聊天, 而是真真正正會在現實中互相扶持

所以小弟真的希望能夠成為 "長跑長友" 的一分子, 將來可在賽場為一同穿起綠色戰衣的ching, ctse 們講聲 : "加油 !!"
+1 0
上一篇︰渣打投票系列--大家幾時復操下一篇︰pengdang

升級   0%

該用戶從未簽到

上水的朋友!你好!
我都係住上水架!
如果有機會一齊出黎跑呀 !

升級   0%

該用戶從未簽到

ironman你好~

小弟都係來自上水,有時間一齊出黎操!

升級   0%

該用戶從未簽到

welcome welcome

ironman23 c hing

多多指教ar

小弟是港島西 hk island man

長跑長友 ar

add oil ar c hing

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎ironman23兄, 訂咗綠戰衣未? 所餘無幾, 有買趁手呀.

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3218&extra=page%3D1&page=1

升級   73%

該用戶從未簽到

法蘭 & 馬王 c hing --

好呀...現在小弟的活動範圍只係大約在上水/粉嶺之間...
但剛在週未經雙魚/梧桐河可到邊境及元朗等地...
實在有待開發....但一切只經大人審批...

onon c hing --

當然想訂啦(最好係背心)...但好似已經冇的size....(小弟身高180cm,我想應該著L碼)
c hing 可知下次加單/訂衫時間 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

welcome ironman23 ching..
有3年的跑齡兼咁有比賽經驗,
下年會否改跑10k以上的賽事呢?..
有機會就join我地的網友約跑活動啦..

升級   73%

該用戶從未簽到

cookie c hing,

多謝 c hing 提點...
小弟已在今年渣打中跑出首個半馬....時間為2h25m (不太辛苦地完成)...

所以一定要向各 c hing / c tse 多多學習...

升級   0%

該用戶從未簽到

ironman23 c hing

cookie97 是 c tse來!!

升級   73%

該用戶從未簽到

sorry....

有眼不識 c tse ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ironman23 於 2009-2-16 17:40 發表
法蘭 & 馬王 c hing --

好呀...現在小弟的活動範圍只係大約在上水/粉嶺之間...
但剛在週未經雙魚/梧桐河可到邊境及元朗等地...
實在有待開發....但一切只經大人審批...

onon c hing --

當然想訂啦(最好係 ...

小弟對呢條路線好有興趣喎,有機會請帶路!

升級   83.16%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

welcome~~
    我住粉嶺 話唔定有時可能見過面 不過我係夜晚先練 你之後有冇報到其他比賽
    我3月8有比賽 找日一齊沖下圈@_@

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎! 歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
    小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
    長跑長友   

升級   34.74%

該用戶從未簽到

歡迎歡迎! 小弟是觀塘友!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LaCo 於 2009-2-16 19:22 發表
    welcome~~
    我住粉嶺 話唔定有時可能見過面 不過我係夜晚先練 你之後有冇報到其他比賽

LaCo兄,約定三月初齊齊開操特訓啦!

升級   73%

該用戶從未簽到

原帖由 LaCo 於 2009-2-16 19:22 發表
    welcome~~

La Co c hing,

暫時未報, 因為要夾埋其他活動...
    所以未知住...
    c hing 報咗 沙田 / 數碼港 個果 ??

升級   0%

該用戶從未簽到

hi hi ironman ching

升級   64.74%

該用戶從未簽到

hi all,我又系北區友呀

梧桐河果邊風境不錯,見到d農地會好開心
    不過系河上鄉豆腐花果帶開始,就有不少蚊滋啦
    所以次次最多跑至呢度就折返

如果過左亭轉右跑經屠場,聽到動物聲又唔系咁快樂喎....

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Ironman23,

Welcome to LongRun.hk!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   49.45%

該用戶從未簽到

歡迎鐵人師兄!!!我都係北區人, 家住粉嶺. 通常都係粉嶺上水來回跑. 有時會跑入鹿頸來回. 睇下遲d有無機會北區之友一齊約跑!!!