香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: ironman23
打印 上一主題 下一主題

上水新仔報到...

升級   73%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-17 09:08 發表
歡迎鐵人師兄!!!我都係北區人, 家住粉嶺. 通常都係粉嶺上水來回跑. 有時會跑入鹿頸來回. 睇下遲d有無機會北區之友一齊約跑!!!" />" />

請問 Kopo 師兄如果要去鹿頸, 是否由粉嶺出發? 路線如何 ??
Thx~~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我由粉嶺出發, 跑到去聯和墟旁的沙頭角公路, 之後沿沙頭角公路直跑至有藍色路牌寫住鹿頸, 南涌, 然後轉右沿大路直跑多2.5km就到鹿頸有名的BB茶座及陳鳳記. 從粉嶺警署出發至士多約12.5KM (單程). 但小心沿途的貨車. 如從上水開始跑, 則可沿皇府山方的馬會道向粉嶺跑, 見沙頭角公路後轉左, 直跑入鹿頸.

升級   73%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-17 11:38 發表
我由粉嶺出發, 跑到去聯和墟旁的沙頭角公路, 之後沿沙頭角公路直跑至有藍色路牌寫住鹿頸, 南涌, 然後轉右沿大路直跑多2.5km就到鹿頸有名的BB茶座及陳鳳記. 從粉嶺警署出發至士多約12.5KM (單程). 但小心沿途的貨車.  ...

聽師兄咁講 , 都好似 ok 喎...
搵日試吓先...

升級   73%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-16 18:33 發表

小弟對呢條路線好有興趣喎,有機會請帶路!

馬王 c hing ,

其實條路都唔係好難搵... 佢只不過係在奕翠園後面...
可以看看以下地圖...

而且 D 風景都 ok, 又唔臭

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 ironman23 於 2009-2-17 14:17 發表

馬王 c hing ,

可以看看以下地圖...

ironman師兄,小弟都係北區友,家住粉嶺,有機會一齊跑!
    幅相風景好靚呀,睇下幾時跑番轉

升級   67.95%

無聊

原帖由 ironman23 於 2009-2-16 17:40 發表
    當然想訂啦(最好係背心)...但好似已經冇的size....(小弟身高180cm,我想應該著L碼)
    c hing 可知下次加單/訂衫時間 ?
    閣下身高和小弟相若。我之前買了一件XL碼的背心,發覺太闊了(我頭像的相),前幾日搵人改窄兩吋(即全圍收細四吋),現在啱啱好。據知L碼現在未有貨,如果唔想等,可以訂XL碼然後搵人改窄,只是20蚊雞。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

回復 1# 的帖子

歡迎 Ironman23 ching, 我都是新來的, 以前上長跑網都只是想得到收穫, 現在見到各位ching, ctse 咁友善, 都決定加入成為大家的一份子, 而且我己經開個 blog 在ctse 討論區, 請多多指教。

升級   73%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-17 15:53 發表
    閣下身高和小弟相若。我之前買了一件XL碼的背心,發覺太闊了(我頭像的相),前幾日搵人改窄兩吋(即全圍收細四吋),現在啱啱好。據知L碼現在未有貨,如果唔想等,可以訂XL碼然後搵人改窄,只是20蚊雞。 ...

多謝 Stan 師兄意見, 等我即刻走去隔離問吓先 ... thx !!

升級   83.16%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ironman23 於 2009-2-16 23:40 發表

La Co c hing,

暫時未報, 因為要夾埋其他活動...
    所以未知住...
    c hing 報咗 沙田 / 數碼港 個果 ??  
    我報左 3月8號沙田個個

升級   83.16%

奮鬥

原帖由 上水馬王 於 2009-2-16 21:54 發表

LaCo兄,約定三月初齊齊開操特訓啦!" />" />
    好呀 不過要多d人先好玩
    重要的是 其實我係cyw~~ 但用錯名

升級   100%

開心

原帖由 LaCo 於 2009-2-18 20:04 發表
    重要的是" />" />" />" /> 其實我係cyw~~ 但用錯名" />" />" />" />

成日都係咁唔得WOO~已經有好多人搞錯你地兩兄弟喇

升級   0%

擦汗

原帖由 ironman23 於 2009-2-17 14:17 發表 

登錄/註冊後可看大圖

風景真優美~

升級   0%

該用戶從未簽到

馬王 c hing ,

可以看看以下地圖...

謝謝ironman師兄~北區之友又多一個路線選擇~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LaCo 於 2009-2-18 20:04 發表
    重要的是" />" /> 其實我係cyw~~ 但用錯名" />" />

CY上次做乜唔黎足捷會?

如果唔衝圈可以衝斜路,晌合和石山腳,夠唔夠膽黎?

升級   60.67%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-18 21:41 發表

CY上次做乜唔黎足捷會?

如果唔衝圈可以衝斜路,晌合和石山腳,夠唔夠膽黎?
    因為要上斑 所以去唔到 希望下次足捷會個日係我放假
    合和石山腳係邊到 係唔係和合石個條斜路 不過衡斜路好金下  因為要跑畢拉山 都可所試下 其實我自己想做38分尾所以有人一齊衡會開心d同衡勁d
    不過要等我放假果日

升級   60.67%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-18 20:35 發表

成日都係咁唔得WOO~已經有好多人搞錯你地兩兄弟喇
    有陣時唔記得轉 所以用錯名 大家請見諒

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cywcyw1118 於 2009-2-18 21:51 發表
    因為要上斑 所以去唔到 希望下次足捷會個日係我放假
    合和石山腳係邊到 係唔係和合石個條斜路 不過衡斜路好金下  因為要跑畢拉山 都可所試下 其實我自己想做38分尾所以有人一齊衡會開心d同衡勁d
    不過要等我放假果日

睇番你媽媽及哥哥的足捷會片段
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3878&extra=page%3D1

常通你休邊日?
    據非正式統計星期六下午應該最就得大份部人,如果星期六下午你黎唔到,平日夜晚我都可能會陪到你衝圈~

升級   60.67%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-18 21:59 發表

睇番你媽媽及哥哥的足捷會片段
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3878&extra=page%3D1

常通你休邊日?
    據非正式統計星期六下午應該最就得大份部人,如果星期六下午你黎唔到,平日夜晚 ...
    依加休 5同6
    但我3月會轉 所以3月之後就唔知放星期幾
    係唔係來緊個星期六 沖圈呀
    如果係 睇下會唔會多d人去

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cywcyw1118 於 2009-2-19 19:26 發表
    依加休 5同6
    但我3月會轉 所以3月之後就唔知放星期幾
    係唔係來緊個星期六 沖圈呀
    如果係 睇下會唔會多d人去

今個星期六小弟唔得呀,要上鐵人課,聽下有無其它師兄就岩時間一齊衝?

升級   60.67%

該用戶從未簽到

我都去唔到了 今天工司唔夠人要我聽日返工