香港長跑網  - 長跑長友

10K SUB40 TRAINING PROGRAM

升級   93.67%

該用戶從未簽到

17 Feb
800M Interval X 10
Line 1
1'26,1'36(3'02)
R: 2'00
1'26,1'29(2'55)
1'27,1'35 (3'02)
R:2'00
1'28,1'32 (3'00)
1'28,1'31 (2'59)
1'35,1'45 (3'20)
R: 3'20
1'34,1'36 (3'10)
R: 1'57
1'31,1'40 (3'11)
1'32,1'35 (3'07)
1'31,1'30 (3'01)

Have not run interval for long time. It seems that I have not recovered well from SCM and time is well below target. Hope next week will be better otherwise, there is no hope to break the 40 min barrier at the shatin river 10K race.

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

Oh....I set a similar target this year....
    While I have to wait and stand still until May since....

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝分享,小弟都想學下野~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-2-17 22:26 發表
    17 Feb
    Line 1
    1'34, ...

朝陽跑手:
    10K sub40'我都想跟你,但係對我來講實在太難,你加油呀!

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-2-17 22:26 發表
    17 Feb
    Line 1
    1'34, ...

跑得好好喎, 你個時間同我個時間差唔多...
    但係要10k跑到40內...最少每1 set都要係2:45~2:50....

我相信你好快就得...

升級   0%

該用戶從未簽到

17 Feb
    Line 1
    1'34, ...

SCM 未recover好,就慢慢操..
    相信你下個星期休息夠後,會做得更好的成績...
    向著10k sub40 目標進發呀~~

升級   93.67%

該用戶從未簽到

多謝各位支持. 一如往年, scm過後狀態開始回落, 心身其實都未準備好大力量的訓練, 不過又急于沙田河畔賽做好成績, 故唯有這兩三個星期摶一搏, 希望可以谷起狀態, 否則天氣轉熱時, 要有突破就更加難了!

大圍兄你的受傷如何? 我相信你復操後唔駛半年, 一定可以10k穿40分, 因為你夠勤力, 又有鬥心, 最重要你心中有一團火, 唔會有野可以阻住你進步的!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

Sunrise ching,加油,呢個都係我個目標,不過,我唔會比自己壓力,我會盡力去做,做唔到就算!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 sunrise 於 2009-2-18 10:08 發表
    多謝各位支持. 一如往年, scm過後狀態開始回落, 心身其實都未準備好大力量的訓練, 不過又急于沙田河畔賽做好成績, 故唯有這兩三個星期摶一搏, 希望可以谷起狀態, 否則天氣轉熱時, 要有突破就更加難了!

大圍兄你的 ...

sun師兄~~係邊到練interval丫~~有機會一齊丫
    scm後我狀態都回落得好緊要~睇下沙田前可唔可以上返d速度
    努力~~~到時見

升級   0%

該用戶從未簽到

sub40 對我嚟講實在太遙遠啦 ,入嚟偷吓師先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2009-2-18 10:08 發表

大圍兄你的 ...

我覆完診已經冇咩大耐,都會開始操返,今年10K如果跑到sub42'已經收貨啦。
    希望你河畔10K可以做到好時間!

升級   93.67%

該用戶從未簽到

sleung兄, 我通常在葵涌運動場操, 通常會有兩三個跑友一齊操, 不過今次就自己操, 所以pacing keep得唔好; 講真, 我的水平同你差太遠, 又點可以同你一齊操interval呢!

升級   78.95%

該用戶從未簽到

見到標題好吸引,
    入黎偷下師先~

升級   93.67%

該用戶從未簽到

19 FEB 2009
    Fartlek RUN 10K 45MIN+circuit training

升級   93.67%

該用戶從未簽到

20 Feb 2009 slow run 8K, 5min/K.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 sunrise 於 2009-2-18 22:45 發表
    sleung兄, 我通常在葵涌運動場操, 通常會有兩三個跑友一齊操, 不過今次就自己操, 所以pacing keep得唔好; 講真, 我的水平同你差太遠, 又點可以同你一齊操interval呢!

唔怕唔怕~~有心就好快進步~~嘻~水平點會差得遠~我08年6,7月仲係跑緊41mins10k
    仲有2個星期要sub40可能難d~~~
    不過唔緊要啦~~~呢次唔得咪下場~~千其唔好急功整傷左就冇得玩

升級   93.67%

該用戶從未簽到

梁兄:
    我年紀大, 要好似你進步得咁快已經無嘜可能了!
    元旦10k跑40分半, 但天氣越來越熱, 要再快半分鐘實在不容易, 如果這次不成功, 可能要等今年秋天再努力!

升級   93.67%

該用戶從未簽到

Fartlek Run 10K
    Line 8, 22 laps
    2'29,2'16,2'11,2'16,2'12,2'11,2'11,2'09,2'10,2'08,2'08 (24'26)
    (Drink water: 0'12)
    2'08,2'04,2'00,1'56,1'56,1'51,1'51,2'09,2'10,2'09,1'43 (46'39)

升級   0%

該用戶從未簽到

加油呀!
    My target 10K...SUB 40 too !!
    你的離目標好近了!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ivanbaby 於 19-2-2009 01:18 發表
    見到標題好吸引,
    入黎偷下師先~

偷下師先~