香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 山比

不止十公里•山比遊樂blog

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-25 23:30 發表
8.15到場,跑了三set...3'57" / 4'03" / 4'xx...
9.30走人

跟住一村人去大排檔開餐...一樂也

emma 你下周三得唔得呀~~我地會去深水po運動場特訓

你地星期三練....
我開始下星期三上跑步班了~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   20.75%

該用戶從未簽到

yi......
我平時日日都得,係周四唔得

定係你跑完join 我地開餐?

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-25 23:51 發表

山比...好快手就返到屋企喲~hgj088" />" />hj

KEKE
等水熱,捽走d 老泥~~~kakakaka

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-25 23:30 發表
8.15到場,跑了三set...3'57" / 4'03" / 4'xx...
9.30走人

聽起黎好開心呀....... 可惜深水埗離我公司好遠...要諗諗呀...
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-25 23:43 發表

ctse... 如果只係肌肉痛..你跑完點都要花時間拉筋丫...
唔拉筋..好易受傷..我就係一個好好既人辦~

ee cste, 咁你依家見點呀?
唔拉筋..好易受傷..我就係一個好好既人辦 <-- 我隻手就係咁, 攪到醫生話係肩周炎, 都唔知點算好...
我果日都好俾心機拉筋啦, 但可能因為跑前無點熱身, 而且在水霸吹親 一路頭赤赤, 於是番到屋企狂訓. 訓完係咁o係屋企拉筋哦... 之前上堂教練教既拉筋我做足哂, 但都係好痛, 可能我跑得太少斜路, 所以痛到咁。不過尋晚gym跳舞舞係咁跳都無事(但我隻手有事=_=) 今日都唔腳痛啦. 多謝ee ctse關心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-2-26 10:23 發表

聽起黎好開心呀....... 可惜深水埗離我公司好遠...要諗諗呀...

唔拉筋..好易受傷..我就係一個好好既人辦  

應該在上兩次睇果陣 physio 吉0岩0左位... 忽然好番好多.. 無時好時壞既 bad feeling..
我星期六會來慢慢跑同埋唔跟大家上醫院後山... 為免受傷....

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-26 10:48 發表

應該在上兩次睇果陣 physio 吉0岩0左位... 忽然好番好多.. 無時好時壞既 bad feeling..
我星期六會來慢慢跑同埋唔跟大家上醫院後山... 為免受傷....hgjD115" />" />hj

ee..你的忍耐終於見到成果啦

放心,我實壓住尾同你吹水跑...kekke

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-2-26 10:23 發表

唔拉筋..好易受傷..我就係一個好好既人辦  

emma...唔駛擔心...跑得多自然有進步,keep 住跑,出年你就可以ko 條斜路ka la
我成日對住電腦+打字,有時都打到膊頭好酸
以前著埋對brikenstock(串錯左),一日行三五粒鐘,行到腳板好痛,以後唔敢再著
而家先好d ja

升級   0%

該用戶從未簽到

9.30走人

山比禽晚跑得好好呀, 下個星期三再一齊衝過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-26 11:43 發表

ee..你的忍耐終於見到成果啦

放心,我實壓住尾同你吹水跑...kekke

你唔好借 d 意唔上去後山 wow~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-26 12:03 發表

你唔好借 d 意唔上去後山 wow~ hgjD115" />" />hj

我係唔會浪費左個後山gei

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-22 12:17 發表
昨晚訓得唔好,訓訓下突然醒左,成個身唔郁得,唔通呢d就係俾鬼壓?
呢個星期跑了兩日,加一晚游水...我要好好檢討下
攪到成晚訓唔好,一起身就十一點,返唔到教會...

山比好勤力,有恆心...真正講得出做得到,直得讚揚一番 我懶過你好多,要向你學習啦
最近瞓得有無好d呀?你這情況我都試過,真係幾驚,聽過電台提及過:
因為精神壓力太大,又太過緊張引至,所以你要放鬆d,唔好咁緊張...不過我也是學習中

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-2-27 09:53 發表

山比好勤力,有恆心...真正講得出做得到,直得讚揚一番" />" /> 我懶過你好多,要向你學習啦" />" />
最近瞓得有無好d呀?你這情況我都試過,真係幾驚,聽過電台提及過:
因為精神壓力太大,又太過緊張引至 ...

哼哼...ctse 唔好俾呢個假象呃到...
我份人,非常之三分鐘熱度...以學過踢躂、funky dance,都係一年多貨仔
去年仲學埋篤波...

我都估我係太累
希望過多一排就無呢個問題啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

山比 ctse 果然勤力...
希望你能keep住這熱度,跑得更遠..

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-27 10:12 發表

哼哼...ctse 唔好俾呢個假象呃到...
我份人,非常之三分鐘熱度...以學過踢躂、funky dance,都係一年多貨仔
去年仲學埋篤波...

我都估我係太累
希望過多一排就無呢個問題啦~~~

山比ctse, 咁o岩既(非常之三分鐘熱度), 我都係呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-26 12:01 發表

山比禽晚跑得好好呀, 下個星期三再一齊衝過

X2  山比第一次沖圈好好呀. ADD OIL !!!!

升級   20.75%

該用戶從未簽到

:呢條友仔唔讚得ka,鬧佢幾句,佢就死死氣俾心機ka la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-27 11:58 發表
:呢條友仔唔讚得ka,鬧佢幾句,佢就死死氣俾心機ka la

甘c 吾c

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-25 23:43 發表

ctse... 如果只係肌肉痛..你跑完點都要花時間拉筋丫...
    唔拉筋..好易受傷..我就係一個好好既人辦~

Hi ! 山比 Ctse 及Emma Ctse,

歡迎加入長跑網大家庭。
    尤其要恭喜山比 Ctse 開blog大吉。

拉筋是非常重要,尤其跑步完後,
    我亦是一個人辦,還要繼續停跑一段長時間去等待康復。

祝大家長跑長有( 及友 ) !

升級   20.75%

該用戶從未簽到

多謝ee / 活活  同runrun ctse 的教誨
    總之就係唔好跑到要身邊的人擔心
    就是我現在的原則

你地都要早日康復呀~~~