香港長跑網  - 長跑長友

同唔係跑友講比賽...無癮...

升級   0%

該用戶從未簽到

唔知大家有無試過類似既事~~

上星期一位唔係好熟既同事問:"馬拉蟲跑成點呀?"
D:"幾好丫."
同:"跑左幾耐呀?"
D:"3個鐘頭五十幾..."
同:"哈!爭D 俾人執走果隻牙?"

我笑一笑無答佢~~

其實類似既情況都試過唔少,好多時各類比賽都有同事朋友問時間,有D 明明唔識都好誇張咁話:"咁勁??"有D 就第一時間問:"第一名咩時間呀?" 當發覺你同第一名時間差好遠時好似面色一沉,估計個心晌度想:"成日練都咁ja 架..." 唔係跑友永遠唔會知道,要完成一個比賽背後用左幾多努力~~

自己都唔係好介意,不過真係唔係好想同d 非跑友傾跑囉,所以唔會主動同佢地講,但好似SCM 呢D 大型比賽係人都知,比賽前後每日都會有十個八個問候,同自己加油同埋關心當然開心啦,不過最好唔好問成績...

升級   0%

該用戶從未簽到

scm 咁大型既比賽.... 第二日個個同事都問我跑第幾
問跑第幾都唔緊要... 人家傷0左俾你地睇到連行都有問題仲問我跑第幾

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-20 12:23 發表
問跑第幾都唔緊要... 人家傷0左俾你地睇到連行都有問題仲問我跑第幾

係呀,最搞笑有人問跑第幾,都唔知答1044 定 975 定 385 好~~
同事以為師姐拐下拐下係馬拉蟲後為症~~

升級   0%

該用戶從未簽到

我又未遇過好似Dee兄的無奈情況,不過有好幾次被非跑步朋友問我渣打跑乜野路程,我話全馬.....個個都用崇拜既表情望著我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-20 12:23 發表

我都有同事&朋友仔問我跑第几啊~~~仲問攞唔攞到第一
深表同情, 比我都hing~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-20 12:18 發表
唔知大家有無試過類似既事~~

上星期一位唔係好熟既同事問:"馬拉蟲跑成點呀?"
D:"幾好丫."
同:"跑左幾耐呀?"
D:"3個鐘頭五十幾..."
同:"哈!爭D 俾人執走果隻牙?"

我笑一笑係答佢~~

其實類似既情況都試過 ...

我都有同ching 類似既經歷

個日跑完一返到屋企就比人問: 係咪跑第一呀? , 當時我就無出聲換衫沖涼算.. 佢地真係覺得跑步同讀書一樣.. 勤力個兩三個月就會有好成績, 人地真係長年累月咁練返黎, 你估一時三刻就練到繞飛!!?

又返到公司, 同事問, 你跑幾多呀? 答完佢, 佢跟住講, 嘩, 你行架? 慢人地冠軍成倍...!

我心裏面就只有一句: 你咁醒自己去跑完先返黎同我講!

不過永遠心中只有一句: 要比較只會和昨天的自己比較, 別人咩成績與我何干!!?

升級   0%

該用戶從未簽到

有d 人見到你跑完第二日行路一拐一拐咁個個都以為你係今年受傷嗰 5000+人其中之一呀!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 20-2-2009 12:29 發表
係呀,最搞笑有人問跑第幾,都唔知答1044975385 好~~
同事以為師姐拐下拐下係馬拉蟲後為症~~" />" />hiuijhkj

Dee兄 係咪講緊股票代號??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-2-20 12:36 發表
有d 人見到你跑完第二日行路一捌一捌咁個個都以為你係今年受傷嗰 5000+人其中之一呀!!

我係未跑 SCM 都係行路一拐一拐
已經俾佢地話我做咩由年尾跛到年頭...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-2-20 12:39 發表

Dee兄 係咪講緊股票代號??

好在未去到5個位...

升級   0%

該用戶從未簽到

我都有類似情況發生, 但係我d同事多數都係問, 你係咪受傷或者坐巴士返終點, 或者話响電視機見唔到你既?

問你地服未!!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-2-20 12:36 發表
有d 人見到你跑完第二日行路一拐一拐咁個個都以為你係今年受傷嗰 5000+人其中之一呀!!

有個朋友知我未傷好都去跑渣打, 當日新聞話有跑手被送院, 佢好驚係我喎我係腳有問題者, 唔使比人打橫抬入去掛…….

每次比賽完, 阿媽都會問我跑成點, 又問我第一名跑咩時間, 之後就話, “咁你咪第尾囉? 都叫你唔好跑架啦, 晒氣啦真係好無奈……..  

升級   0%

該用戶從未簽到

我通常俾人睇死,跑唔完全程~

升級   78.95%

該用戶從未簽到

試過, 渣打馬拉松後...
老豆問我跑唔跑到十名之內,
我話: 傻架, 梗係唔得啦...
老豆再問: 咁一百名內呢?
我:...............無喎..
老豆: 咁你參加黎做咩...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

跑完全馬, 好多同事好驚訝o甘講, ""你仲返到工既...???

心諗就早知真係請日病假啦..........

升級   59.4%

該用戶從未簽到

我都有類似情況,
    d同學一聽到報名費咁貴,
    就問我參加來做乜......

升級   58.95%

該用戶從未簽到

跑完全馬後我個仔問我跑第幾我話第尾呀哈哈哈

升級   97%

該用戶從未簽到

啲同事問我跑唔跑得晒?我話跑了32K上了巴士,即時回應係セ你咁渣架!心諗:你哋咁勁,又唔報名跑.....

升級   61.1%

該用戶從未簽到

你地講既野, 我樣樣都遇過, 分別係唔同年齡既人!

一笑置之啦, 我地要體諒佢地唔明白!

升級   0%

該用戶從未簽到

呢種情況,有如同螞蟻講雪境有幾靚一樣.............

講佢都唔明,不如學習下,我地政府高官的回答........

< 我地已經積極去做架啦! >