香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

同唔係跑友講比賽...無癮...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 22/2/2009 14:17 發表

小弟做左社工或傳教士大約6年時間,以身作則,默默去感染唯一的一個對象,終於在呢1~2年間有些少進展!

我亞媽就成日問我點解要去跑步,仲要次次跑咁耐,我就真係唔識解釋比她聽,最無奈是,佢見親我都話我瘦左,但事 ...

碗都冇拎個隻

平師兄,不如我哋整番隻俾你吖!牌頭任開!

升級   97%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-2-22 17:11 發表

平師兄,不如我哋整番隻俾你吖!牌頭任開!hgj091" />" />hj

牌頭不如叫 "神奇跑手半磅不减杯"啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-2-22 17:11 發表

平師兄,不如我哋整番隻俾你吖!牌頭任開!hgj091" />" />hj

alfred師兄,都好呀,我想要隻金飯碗!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-22 17:44 發表

牌頭不如叫 "神奇跑手半磅不减杯"啦

peter兄,個名改得好好呀..好貼切!

3.21 去唔去南生圍約跑

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-22 17:44 發表 牌頭不如叫 "神奇跑手半磅不减杯"啦
    我本身就已經瘦瘦地
    好似冇得再以跑步來減咁~
    係去年暑假開始游游下水先再輕多2~3 kg....

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

好, 等小妹去買塊勁大既朱古力金幣先,......(新年果時見到有得買), 加番條絲帶, 攪掂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 22/2/2009 18:01 發表
    好, 等小妹去買塊勁大既朱古力金幣先,......(新年果時見到有得買), 加番條絲帶, 攪掂  

sue ctse,中間漏咗個字,我估平師兄更加鍾意,不過要避開佢大大嗰關

升級   97%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-22 17:54 發表

peter兄,個名改得好好呀..好貼切!

3.21 去唔去南生圍約跑

平兄,3月21日,要睇我老婆要不要返工至得,因佢係放閒日的,佢要二月底公司先编更比佢,到時先知有冇假放,佢冇假放就要我睇住屋企兩個債主,亦因為呢個原因,我錯過了許多星期日舉辦的赛事,不過都多謝平師兄你邀請小弟,個人當然好想參加啦,不過真係未知數,抱歉!另外平兄24/2會唔會跟我們"夜探梅子林"呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-2-22 18:01 發表

Sue 姐,我唔要自古力,我要你手上果個杯...

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-2-22 18:10 發表

sue ctse,中間漏咗個字,我估平師兄更加鍾意,不過要避開佢大大嗰關

係都唔錯架..我鐘意架...嘻嘻...不過唔知SUE姐肯唔肯呢?

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

睇完各位c-hing的回覆, 我自已都好有感受, 我D同事問我跑成點, 又問我平日點練, 當佢地知道我每星期平均練70-80k, 比賽前三個月加到100k, 佢地反應係:咁

升級   0%

該用戶從未簽到

可能我肥, d人見我都唔會跑duck 快,問我跑唔跑晒only, ha ha,
    不過開始見d同事都想開始跑步,

升級   7.67%

該用戶從未簽到

小弟認為外間的人將長跑這種運動看得太簡單,以為雙腳不停地跑就攪掂,
    但係佢地唔會明白一個跑手準備一個比賽,
    要花費的時間和練習並不是一朝一夕的事,
    所以小弟覺得無需要介意別人的說話,佢地所講的,只係佢地唔明白呢。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   3.68%

該用戶從未簽到

次次都一定有人問跑第幾....跟住都係個句咁多人跑跑咩第幾丫同自己比賽姐....
    下一句:總有個名次GE....
    我就係唔係都答中間個批LAW!!

都有人同我講過
    五分幾鍾1K 急步行GA JA WOR?

吹脹晒!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leehyalbert 於 2009-2-23 15:52 發表
    睇完各位c-hing的回覆, 我自已都好有感受, 我D同事問我跑成點, 又問我平日點練, 當佢地知道我每星期平均練70-80k, 比賽前三個月加到100k, 佢地反應係:咁

每星期平均70~80K, 師兄你好勤力呀! 佩服佩服!

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

原帖由 MILKLOK 於 2009-2-28 15:36 發表
    次次都一定有人問跑第幾....跟住都係個句咁多人跑跑咩第幾丫同自己比賽姐....

都有人同我講過

吹脹晒!!!

你個朋友犀利,我測過自己盡全力急步行都要9分鐘1k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MILKLOK 於 2009-2-28 15:36 發表

都有人同我講過

吹脹晒!!!

你叫你朋友以五分幾鐘1k 急步行比你睇

升級   3.68%

該用戶從未簽到

haha~~我都有諗過急步行1k計番時要幾耐~~~不過未實行~原來有師兄做過~
    唔跑開ge人會覺得跑步好易!!!
    佢地會覺得自己打開波,體能ok ge 可以唔練一落場就跑到全馬!!
    起火車聽過 有人講"我報左全馬ar, 平時做開運動。實跑得晒ge 最多咪慢慢跑law"

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

原帖由 Alex 於 2009-2-28 16:00 發表

每星期平均70~80K, 師兄你好勤力呀! 佩服佩服!

不敢當