香港長跑網  - 長跑長友

預備東京馬拉松之路.........

升級   59.47%

該用戶從未簽到

因為呢次係我第一次跑既全馬......所以我三個月前已經準備......在開始準備之前.....我係一個鐵人運動愛好者...為左準備東馬...今年我由鐵人仔轉左做跑仔......在此同大家一齊分享下啦....希望各師兄師姐俾專業意見小弟....等我可以在東馬跑出一個好成績........
以下係我準備東馬既血汗路段
http://hk.myblog.yahoo.com/mctsdu/index?l=f&id=47

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜特警ching開張大吉~

小弟而家上緊d鐵人入門班,有機會都想請教ching有關鐵人運動既野

升級   59.47%

該用戶從未簽到

馬王師兄你客氣啦....請教就唔敢當....有機會一齊研究下啦...在此恭喜你即將成為一位鐵人.......
借問聲你在邊到上鐵人入門班呢.......我個鐵人會是在沙田泳池練水的....唔知你會呈會係在沙田呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小小小特警 於 2009-2-22 00:11 發表

馬王師兄你客氣啦....請教就唔敢當....有機會一齊研究下啦...在此恭喜你即將成為一位鐵人.......
借問聲你在邊到上鐵人入門班呢.......我個鐵人會是在沙田泳池練水的....唔知你會呈會係在沙田呢

我個course係總會辦的中級訓練班,晌顯田游池及大埔運動場上課的

特警ching係咪晌毅騰會訓練呢?小弟之前上該會網頁見到ching有留言

升級   9.47%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

Hi 特警ching,

I go for Tokyo Marathon too, and this is my second time. last year result is 3hr 44mins and it was too cold - 30km time was only 2hr 30mins but the rest 12.195km, I need to take 1hr 14mins\, totally collapsed due to extreme cold temp - starting time was only 3"C and when I finished the temp was only 7 to 8"c only and also strong North West wind and no sunshine

Hope this year the weather is better  !!!

I finsihed the HKSCM at 3hr 38mins this year  and hope to PB this time !!!

升級   59.47%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-22 12:43 發表

我個course係總會辦的中級訓練班,晌顯田游池及大埔運動場上課的

特警ching係咪晌毅騰會訓練呢?小弟之前上該會網頁見到ching有留言

係呀..我係毅騰會的會員.....有機會一齊操野啦....

升級   59.47%

該用戶從未簽到

原帖由 sapigeon 於 2009-2-22 21:02 發表
Hi 特警ching,

I go for Tokyo Marathon too, and this is my second time. last year result is 3hr 44mins and it was too cold - 30km time was only 2hr 30mins but the rest 12.195km, I need to take 1hr 1 ...

今年我相信會好D...因為三月中先跑...氣溫可能會暖好多...大家俾心機啦....祝你有好的PB啦...我跑幾多時間都係我

升級   0%

該用戶從未簽到

特警師兄,東馬跑成點呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-28 00:19 發表
特警師兄,東馬跑成點呀?

頭先食飯同亮兄傾開,小小ching好似傷左,希望唔係太嚴重啦。