香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跑步晶片如何購買

升級   9%

開心
  • 簽到天數: 1 天

唔知各位師兄師姐有無買跑步晶片,
    唔使成日俾按金咁痲煩
    +1 0
    上一篇︰荃灣 新人報到下一篇︰祝 anson CTse 生日快樂!

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀! 仲有,最重要係唔會唔記得交還晶片,上左車都要走番去交,同埋跑完對腳鬼死咁攰,真係唔想彎低身除晶片。

升級   65.79%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-2-25 00:17 發表

係呀! 仲有,最重要係唔會唔記得交還晶片,上左車都要走番去交,同埋跑完對腳鬼死咁攰,真係唔想彎低身除晶片。
    我係中學生, 未成年仲慘, 次次都要麻煩家人寫支票

升級   0%

該用戶從未簽到

最近價錢---HK$320,可到以下網頁觀看及訂購:
    http://www.championchiphk.com/cctechnology_chi.html

升級   0%

該用戶從未簽到

有些賽事用黃晶片的話,報名費會平少許的(約$20)

升級   0%

該用戶從未簽到

購買個人晶片表格

YC_RegistrationForm_and_Letter.pdf

427.82 KB, 下載次數: 113

購買個人晶片表格

升級   9%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 allanccl 於 2009-2-25 00:30 發表
    購買個人晶片表格

allancci ching 唔該晒!

升級   25.8%

該用戶從未簽到

如果上去佢公司交表可以即時交收,唔洗等

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 D文 於 2009-2-25 07:21 發表
    如果上去佢公司交表可以即時交收,唔洗等

X2
    最好係上去佢公司交表交錢,反正最後也要親身上去佢公司領取晶片。我舊年年尾郵寄申請,支票一早過左數,等左個幾月都無消息,多次致電才取到,可能係佢地忙於搞渣打馬拉松既晶片。

升級   0%

該用戶從未簽到

上個月寄信申請買,昨天收到跑步晶片. 唔該allan ching !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-2-25 09:09 發表
    上個月寄信申請買,昨天收到跑步晶片. 唔該allan ching !!

唔使唔該! 我都未開始用佢,相信要3月8日先啟用。

升級   92.85%

該用戶從未簽到

小弟一共有三個(見圖), 黄色那個是數年前報洛杉機馬拉松時在報名表上購買的. 其餘兩個是其它主辦單位送給跑手的紀念晶片, 只限用於該場賽事.  講真, 現在北美嘅大賽以很少用晶片了, 亦很少人花錢購買. 現多數用這種 disposable tag (見圖). 十分方便, 唔駛"弟"高隻脚等 volunteer 幫跑手除開晶片. 小弟相信唔駛幾耐香港亦會用呢類嘅 tag 的.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2009-2-25 10:00 發表
    小弟一共有三個(見圖), 黄色那個是數年前報洛杉機馬拉松時在報名表上購買的. 其餘兩個是其它主辦單位送給跑手的紀念晶片, 只限用於該場賽事.  講真, 現在北美嘅大賽以很少用晶片了, 亦很少人花錢購買. 現 ...

d紀念晶片好靚呀!好值得留念啊! 如果香港都用就好了,以後跑完唔使彎低身除晶片,仲多樣紀念品,正!

升級   28.6%

該用戶從未簽到

但是tag一除下即是撕爛他了, 對嗎

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 Bmtc 於 2009-2-26 12:45 發表
    但是tag一除下即是撕爛他了, 對嗎

Hi ~

If you peel it off carefully, bring it home and wash it, it can be saved as a souvenir.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

最緊就係佢會唔會好似championship chips咁從起點一踏紅地毯就開始計時, 到終時一踏地毯時就自動停止?

因為好似之前2008田總的香港15公里挑戰賽同香港越野錦標賽, 都係首次不用冠軍晶片, 而用類似的晶片. 但引來很多不方便, 其中一樣好攪笑就係當跑手一過終點後重要工作人員走前用scanner在跑手身上的晶片上掃一掃, 咁樣時間一定唔準啦, 相信大家都想到就係如果十幾個跑手一齊返終點, 除非事前有好多工作人員準備, 一有跑手到就立即上前掃一掃, 但點都會有delay, 何況如果十幾個跑手一齊到, 一定好混亂.
    其實關鍵就係delay.

升級   16.67%

該用戶從未簽到

ching.. 如果真接上去佢公司交表交錢..係咪可以比cash..?
    Thanks....

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 laymsi 於 2009-3-13 01:43 發表
    ching.. 如果真接上去佢公司交表交錢..係咪可以比cash..?
    Thanks....

係~

升級   7%

該用戶從未簽到

我都心大心細...諗緊買唔買好...好處就唔駛次次都咁麻煩..但好似無啦啦比左三百幾蚊出去...唔抵咁 !

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

原帖由 Ringo 於 2009-3-13 07:50 發表
    我都心大心細...諗緊買唔買好...好處就唔駛次次都咁麻煩..但好似無啦啦比左三百幾蚊出去...唔抵咁 !

講真, 如果你長期有參加長跑比賽, 玩得四五年, 除番勻, 每個月都係幾蚊雞啦, 最緊要就係唔好煩, 同埋, 只要你有一次唔記得還, 果條數都係番度啦