香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Mizuno 有冇假貨?

升級   68.6%

該用戶從未簽到

今日在屯門看到一對特價Mizuno $390,想看看是甚麼 Model, 但是鞋身冇字,便問吓 Sales,她說佢都唔之到

會唔會係假貨?
+1 0
上一篇︰runrun – 隨心去「跑」下一篇︰17-5-09必達夏日長跑 2009(8K)

升級   28.6%

該用戶從未簽到

未見過有假貨.....你屯門邊度見到?

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 samynonsense 於 2009-2-27 21:43 發表
今日在屯門看到一對特價Mizuno $390,想看看是甚麼 Model, 但是鞋身冇字,便問吓 Sales,她說佢都唔之到

會唔會係假貨?

ching,  Mizuno low end跑鞋鞋身多數都冇字個喎

升級   68.6%

該用戶從未簽到

Oh I see!
但係 $390 都是 Low end?

升級   68.6%

該用戶從未簽到

安定商場。
原帖由 Bmtc 於 2009-3-1 03:57 發表
未見過有假貨.....你屯門邊度見到?

升級   36.65%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

http://www.mizuno.jp/catalog/product/8KA931/114001005/
    MIZUNO MAXIMIZER 鞋身都係無名

上星期
    吉豬佬
    都買左對 $168 俾阿媽平日穿
    百幾蚊都會買到

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 samynonsense 於 2009-3-1 09:40 發表
    Oh I see!
    但係 $390 都是 Low end?

比較出名既跑鞋未折都要$5xx開始,$3xx或以下鞋身好多都冇名,
    去東京mizuno既代理睇睇,好多low end跑鞋鞋身都冇名的。

升級   29.67%

該用戶從未簽到

衫就多,鞋就真係未見過。
    不過,就算係冒牌鞋,都應該好易發覺

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

"Low end"係咩意思呀?
    美記有唔少款式係冇型號, 係咪一般行街波鞋.
    跑鞋款應該有型號印字.

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-1 22:22 發表
    "Low end"係咩意思呀?
    美記有唔少款式係冇型號, 係咪一般行街波鞋.
    跑鞋款應該有型號印字.

我都係拾人牙慧咋

"the low-end market consists of lower-priced products suitable for customers who are not willing or able to spend large amounts of money"

用Ascis做例子,Gel-Kayano我諗算係High end卦, 咁同樣話以cushion做埋點既Gel 2130或Gel 1130相對地算係Low end。

其實我都唔係好識,只係交流分享下竟見,上面ching都有指出例子,Wave Maximiser鞋身係冇鞋名,價錢亦比較平宜,我眼中算係
    low end,不過所謂high end or low end都只係見仁見智,對於擁有崇高情操如眾生皆平等,當然冇high end 和 low end的分別,
    其實又真係冇乜好值得爭拗的。

升級   24.21%

該用戶從未簽到

some low end Mizuno one don't really have the "wave" structure on the side.  Therefore, don't have the same cushioning capability.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

[quote]原帖由 鬼影 於 2009-2-27 21:43 發表
    今日在屯門看到一對特價Mizuno $390,想看看是甚麼 Model, 但是鞋身冇字,便問

升級   0%

開心

[quote]原帖由 鬼影 於 2009-2-27 21:43 發表
    今日在屯門看到一對特價Mizuno $390,想看看是甚麼 Model, 但是鞋身冇字,便問

升級   0%

開心

好難講!
    建議去中興(你從屯門出荃灣都唔會太遠既), 或波鞋街允記,大中等, 應該唔會有假貨!

升級   45.79%

該用戶從未簽到

無記錯每個model都有自己model no.的,建議鬼影ching可以上網睇下資料,
    再去信譽比較良好既運動用品店買,旺角街市對面有間好似有好多款,又有8折,
    上次我都係睇完ching介紹去買,sales服務態度都唔錯。

升級   27.67%

• 簽到天數: 4 天

即使有假貨都唔會係出奇, 呢個世界咩都有假, (只有賊先係真...)

所以都係要去d有誠信的商舖, 俾多少少錢求個保險, 而且款式都多d你選擇姐?