香港長跑網  - 長跑長友

樓主: leefs
打印 上一主題 下一主題

直擊各區跑鞋"海笑價"

升級   27.67%

• 簽到天數: 4 天

ching, 他化好著嗎

如果我無記錯昨晚ling上手呢對鞋好似好輕咁, 但out budget而且財政司司長又

升級   7%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-5 09:40 發表

兩對 他化
    一對 skysensor
    一對 addidas mana
    一對 new balance..

唔係跑鞋果 d 另計~

想問下其實他化同skysensor有乜分別? 邊隻跑全馬or半馬好d? 可唔可以分享下個感覺同意見呢 >?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-5 14:47 發表

ching, 他化好著嗎

如果我無記錯昨晚ling上手呢對鞋好似好輕咁, 但out budget而且財政司司長又

他化係賽鞋... 底薄軟... 石墨抓地好.... 靈活性高... 有朋友用來跑全馬無問題..
    練習就最好用另一對

但你問我好唔好著... 我始終認為要你親身去試... 我一個人話好著其他人可能唔0岩著

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ringo 於 2009-3-5 15:04 發表

想問下其實他化同skysensor有乜分別? 邊隻跑全馬or半馬好d? 可唔可以分享下個感覺同意見呢 >?

他化貼地,靈活.... skysensor 保護性, cashioning 較好...
    兩種鞋款...鞋形上應該有分別... skysensor 鞋頭窄一點....
    ching 可以試0左用你對腳決定買邊對
    我個人喜歡他化多 d 點...

兩款都有朋友用來跑全馬...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-5 10:17 發表

莫非你要齊集所有牌子??

nike free 我都有..不過劣評..用來做 gym 都覺得佢唔掂

升級   7%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-5 15:11 發表

他化貼地,靈活.... skysensor 保護性, cashioning 較好...
    兩種鞋款...鞋形上應該有分別... skysensor 鞋頭窄一點....
    ching 可以試0左用你對腳決定買邊對
    我個人喜歡他化多 d 點...

兩款都有朋友用來跑全馬 ...

好多人都話skysensor正..好舒服...但我就未試過..真係有機會要試下先
    但係asics同mizuno比真係個價差好遠haha

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ringo 於 2009-3-5 20:16 發表

好多人都話skysensor正..好舒服...但我就未試過..真係有機會要試下先
    但係asics同mizuno比真係個價差好遠haha

人一世..物一世..咩都要試下既~

如果只係用來比賽.. 都可以用好幾年 gala~

升級   7%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-5 22:05 發表

ha....咪就係law...所以心思思想試下他化同skysensor
    有機會真係要試下個feel先得 !

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ringo 於 2009-3-6 08:09 發表

ha....咪就係law...所以心思思想試下他化同skysensor
    有機會真係要試下個feel先得 !

我 feel 完除唔番佢出來.. 咁就拎0左佢回家...

升級   58.67%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2009-3-4 22:50 發表

除了Idaten 3之外以上三款鞋都適合練習之用,
    由其Rider 11出名保護雙腳,
    及十分耐用,
    至於Idaten 3是適用於比賽及速度訓練之用,
    除非你只在運動場練跑!

thank you leef C Hing
    let me try to buy Rider 11 weekend

升級   27.67%

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-5 22:05 發表

你咁講我有理由懷疑你犯左教唆罪...

搞到我心思思好想買番對, 但係財政司司長實唔會批budget

升級   25.8%

該用戶從未簽到

ee ctse,你d asics係咪都買日版呢?
    響日本買過黎?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2009-3-4 22:50 發表

除了Idaten 3之外以上三款鞋都適合練習之用,
    由其Rider 11出名保護雙腳,
    及十分耐用,
    至於Idaten 3是適用於比賽及速度訓練之用,
    除非你只在運動場練跑!

Leefs  c-hing
    我也有一對 Rider 11 ,大約練跑了50k ,再跑渣打半馬,發覺並不耐用,跑一次,蝕一次

升級   25.8%

該用戶從未簽到

原帖由 鄭國柱 於 2009-3-7 11:45 發表

Leefs  c-hing
    我也有一對 Rider 11 ,大約練跑了50k ,再跑渣打半馬,發覺並不耐用,跑一次,蝕一次

其實咩鞋都好,跑得ga都一定係"跑一次,蝕一次"架wo
    同埋蝕ga程度又好睇你跑ga姿勢

如果有d款你著左冇蝕得咁快,跑得又舒服ga就買定果個系列啦,始終rider系列係大路,不過唔係個個人都啱著

升級   39.47%

該用戶從未簽到

回復 28# 的帖子

"男裝"Idaten 3"最底(25.5碼及以上有碼)都係$392蚊!!!"

e 個真係抵 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 D文 於 2009-3-7 10:20 發表

ee ctse,你d asics係咪都買日版呢?
    響日本買過黎?

嗯... 在日本公幹時順手牽鞋...

skysensor 才是日版...
    他化買了中國版.... 在我日本家樓下既 shopping centre 見有特價買的~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-6 22:59 發表

你咁講我有理由懷疑你犯左教唆罪...

搞到我心思思好想買番對, 但係財政司司長實唔會批budget

教你啦... 一個月扣起少少零用錢..儲下儲下就夠買...

買0左就放響 office.. 比賽時才拎出來晒下...
    如有大人發現時就話舊鞋著壞腳... 所以買新鞋
    如大人問幾多錢? 未同之前果對差不多 lor~ (or 原價係一千二百幾數丫... 斷碼半價同買 mizuno 差不多 jama~)

升級   27.67%

收到...

今日開始儲錢先...

聖誕節應該可以有俾自己的禮物了吧...