香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

delete

升級   40.5%

該用戶從未簽到

delete

+1 0
上一篇︰恆生銀行提早公布業績 [轉載]下一篇︰上海自由马俱乐部与香港长跑网交换友情链接!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 coolmanlai 於 2009-3-2 19:43 發表
    相信有參加的跑友都知道,5k和3k男子組都只有前3名有獎,消防員鍾德粦5k敗給陳家豪得第二,3kFun組得第一.如果陳家豪都跑2場,佢只會2場都第二,到頭來合共只有4人得獎.問題係慈善跑以慈善為首要,想耀武揚威唔該你& ...

佢都算正途呀

升級   45.79%

該用戶從未簽到

我睇唔明,5k同3k同一時間進行?佢一次過報晒兩個,跑一次得兩個獎?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 kwong_lc 於 2009-3-3 16:20 發表
    我睇唔明,5k同3k同一時間進行?佢一次過報晒兩個,跑一次得兩個獎?

ching, 當日賽事係5K先開始 (0900), 1小時後3K至開跑 (1000)

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 161 天

從之前的宣傳和泰基網的相片超連結的相片, 其實這個比賽好求其, 似一個嘉年華會, 多過一個長跑比賽. 首先在尖沙咀海傍跑, 果度的地跟本唔適宜跑步, 好易拗柴, 相信如果各位去過尖沙咀海傍散步都明白. 第二, D號碼紙(唔同一般長跑比賽用的)只是印上號碼, 唔同一般比賽的印上logo或比賽名稱, 第三, 我有朋友跑完回來說, 距離非常不準確, 5k拆回點用GPS 測過是2.8, 即是總長度是 5.6km. 重有, 去他們的網頁睇過, 連有關組織架構, 董事會人員芳名等都沒有. 香港辦事處只是一個普通的寫字樓. 講真, 如果我想參加長跑比賽又做善事, 我寧願參加聯合國兒童基金會慈善跑, 而且俾人的信心都大好多(我捐左去的錢都放心, 比賽又獲AIMS認證).

我知道有好多ching 或 ctse 可能有參加, 或者你地有donation. 唔好意思 , 多多得罪.