香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 華哥
打印 上一主題 下一主題

買跑鞋地點

升級   2.67%

該用戶從未簽到

Kenneth:
呢款細碼鞋,元朗雄峰有得賣,佢哋星期一才入咗貨。
快D去。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   2.67%

該用戶從未簽到

你要留意,細碼鞋比 M 記鞋係細咗半個碼,即係平時著 M 記24號鞋,而呢款鞋就要著 24•5號。
但我著 M 記28•5號,而著呢款鞋都係28•5號。
只係細碼鞋要留意。

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 華哥 於 2009-3-13 17:03 發表
    Kenneth:
    呢款細碼鞋,元朗雄峰有得賣,佢哋星期一才入咗貨。快D去。

係喎! 星期二去元朗雄峰睇, 入左好多款Ascis男女裝鞋, 有八折.
    行山鞋有八折, 小妹腳細, sale姐姐話可以俾七折我, 心動未買.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-13 17:15 發表

係喎! 星期二去元朗雄峰睇, 入左好多款Ascis男女裝鞋, 有八折.
    行山鞋有八折, 小妹腳細, sale姐姐話可以俾七折我, 心動未買.

asics有咩款? 會唔會有skysensor

升級   0%

難過

原帖由 Ringo 於 2009-3-13 20:22 發表
    asics有咩款? 會唔會有skysensor

只留意女裝, 唔多肯定, 有時間自己去睇睇.

升級   80%

該用戶從未簽到

Gel-infini

Gel-infini :

*偏向訓練或比賽兩用跑鞋,或作長途里高數用
    *輕身厚底的設計,具良好的緩震功能,保護性較強
    *提昇貼腳而舒適的感覺
    *鞋底內加出入了P3 Cushion緩震效果設計,改善了其舒適柔軟感覺
    *樹脂製的中掌補強系統,加強腳弓位置的強韌性和足部整體的安定性
    *適合亞洲大部份任何腳型人仕穿著

升級   26.84%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-13 17:15 發表

ASICS八折,是否每款都有八折呢?還是只有一些平價款才有呢?TARTHER / SKYSENSOR 呢?

升級   0%

難過

Asics雪師兄/師姐?

呢對女裝幾好樣喎! 點解個鞋身"Asics PAW" 唔係Gel-Infini?
    你個網名咁似廣告, 你賣鞋定買鞋架??

升級   0%

難過

原帖由 新類型跑人 於 2009-3-13 20:52 發表
    ASICS八折,是否每款都有八折呢?還是只有一些平價款才有呢?TARTHER / SKYSENSOR 呢?

小妹唔熟Asics邊啲係平價款?
    只留意女裝款, 未折就七百幾, 八百幾囉!

升級   2.67%

該用戶從未簽到

叮叮噹:
    Asics 雪,就係亞雪,佢見你哋講來講去都講得唔明白,佢忍唔住,終於出手喇,用專家身份解答你哋D問題。

升級   22.63%

該用戶從未簽到

LEE D鞋款係咪運動家先會入架???....我見上樓店舖D TIGER靚好多.......好似日版既SKYSENSOR 同 TARTHER... 佢地運動家都無.....入賣D平價ASICS.....我諗都係買MIZUNO好D.....質量好好多.....

升級   0%

該用戶從未簽到

其實我今天再去睇多一次.. 覺得鞋中間果個位(藍色那部份, 鞋橋?!)怪怪地.. 好似不太穩固.. 所以仍在考慮中

升級   2.67%

該用戶從未簽到

我有2對藍色同一對紅色,著咗足有一年,完全無問題,當初見蓮姐D asics 鞋,對對都過千,幸好有朋友去開日本幫手買D季下貨,所以平D,佢著咗幾年 asics ,佢話好著,舊年契女亞雪介紹我試吓呢款鞋,我見呢款鞋只係500元,同 M 記鞋差不多錢,尤其以前我著開個款 M 記鞋已經無貨,試咗幾隻款都唔啱自己,亞雪叫我放膽試一次,因為佢試過話啱我,甘我就試吓買對跑吓,原來呢款鞋啱晒我174磅身型,緩震效力比 M 記好好多,佢前掌收窄些少,包著前掌同腳趾,唔俾佢哋係鞋籠內周圍郁。
    我而家唔會著 M 記鞋。
    以前有D人講,當你著過 asics 鞋,係唔會返轉頭著返 M 記鞋。
    我覺得一半一半啦,因為 以前 asics 日本版真係幾貴,而 M 記就大眾化D。尤其 M 記鞋有好多款,幾吸引。
    你不妨買對呢款鞋試吓。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 華哥 於 2009-3-15 14:16 發表
    我有2對藍色同一對紅色,著咗足有一年,完全無問題,當初見蓮姐D asics 鞋,對對都過千,幸好有朋友去開日本幫手買D季下貨,所以平D,佢著咗幾年 asics ,佢話好著,舊年契女亞雪介紹我試吓呢 ...

謝華哥指點... 咁小妹買來試下...
    希望仲有小妹 size~

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

ee, 有冇買到呀?我今個星期五會和auntie去買鞋,都打算叫佢試吓,不過最衰運X家沒有M記賣,要分兩間試。
    原帖由 ee_tpk 於 2009-3-15 20:26 發表 謝華哥指點... 咁小妹買來試下...希望仲有小妹 size~

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 asics雪 於 2009-3-13 20:42 發表
    Gel-infini :

*偏向訓練或比賽兩用跑鞋,或作長途里高數用
    *輕身厚底的設計,具良好的緩震功能,保護性較強
    *提昇貼腳而舒適的感覺
    *鞋底內加出入了P3 Cushion緩震效果設計,改善了其舒適柔軟感覺
    *樹脂製 ...

雪ctse: 好詳細喎! 可否介紹吓skysenor 同埋 tarther 呢?
                 兩款都係香港跑友嘅嚮往恩物!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-3-17 10:28 發表
    ee, 有冇買到呀?我今個星期五會和auntie去買鞋,都打算叫佢試吓,不過最衰運X家沒有M記賣,要分兩間試。

仲未買丫.... 今晚出開去買波順便睇睇~
    你去 mk 睇丫.. 又有運動家..又有其他波鞋店~

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

正打算去MK睇。
    原帖由 ee_tpk 於 2009-3-17 11:26 發表 仲未買丫.... 今晚出開去買波順便睇睇~你去 mk 睇丫.. 又有運動家..又有其他波鞋店~