香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Parco爸
打印 上一主題 下一主題

8.3.2009 HKMP 沙田10K河畔賽 (全輯)

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-3-8 15:10 發表

希望無事啦.  返去抹下抽下濕應該OK嘅.  有無影到ching你?

有映到,唔該晒! 第一條link去到,但係第二條link既相去唔到既?

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝晴朗ching的相。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 di692 於 2009-3-8 13:29 發表
咁快有相睇,我都搞掂晒,upload上來,大家分享
http://picasaweb.google.com.tw/hi2017e/10k2009#
小第拍攝技術麻麻,部份相片有點蒙,請見諒
如想要相片原始檔size, 請pm小第,留e-mail,thx!!

唔該晒Edmond兄,d相拍得很靚!

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該晒各位攝記2公!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2009-3-9 14:16 發表
Parco爸 c hing 女友 & Parco爸 c hing
di692 c hing

Alfred c hing

alan王

wongc  c tse  & Dennis

瘋瘋兄

晴朗 c hing

sue c tse

kin kin ...

唔該晒各位義工攝影師。

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

多謝咁多位影相
    你地影d相好靚

升級   68.42%

該用戶從未簽到

多謝哂各位攝記2公
    辛苦哂

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

Thank you Parco爸。

升級   98.42%

該用戶從未簽到

thankyou thank you.....

升級   23.75%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

parco ching, d相都好sharp 下, 果日個天咁灰暗, 用咩野 光圈+快門+ISO 架? 又用咩野機+鏡呀? 請指教下細佬.

感覺上有D係用長D既焦距既, 因為見到D既背景都係濛既,應該係用長焦距+大光圈營造出淺景深既效果.藉以突出主體.都係估下咋.  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-3-8 13:20 發表

BHa..
    D相是小弟個女友影嫁...
    現場太多長跑友....我其實分不清..認不到..記不到誰與誰..
    希望影多兩次..跑多兩次..認得好D啦...

parco ching, 你女友的技術好利害! 辛苦佢要渣支長鏡影.
    個張thomas企係長跑網banner 前,有意思.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hellobbandre 於 2009-3-10 15:21 發表
    parco ching, d相都好sharp 下, 果日個天咁灰暗, 用咩野 光圈+快門+ISO 架? 又用咩野機+鏡呀? 請指教下細佬.

感覺上有D係用長D既焦距既, 因為見到D既背景都係濛既,應該係用長焦距+大光圈營造出淺景深 ...

D相是小弟女友影...代她多謝先...
    回程個D相全部是70-200 VR(off)影..
    之前叫左佢有信心的話..光圈就用晒f/2.8..無信心就自己執生..結果佢大部份用f/3.2
    ISO:全部800
    機:老爺機D200
    景深、構圖...只係利用左條大直路..如佢企左邊...可能效果好一點...不過..尊重佢決定..企右邊影...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-3-10 15:31 發表

parco ching, 你女友的技術好利害! 辛苦佢要渣支長鏡影.
    個張thomas企係長跑網banner 前,有意思.

Terry兄..謝謝..
    女友影相好過我....
    好似thomas個D..耐不耐有呢D驚喜俾我..
    當日最慘是影之前幾日..個直倒入左廠維修...
    全程要吊手影...佢影完瓜瓜嘈..手腕勁痛...
    Thanks!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-3-8 13:08 發表
    Thomas...諗緊加唔加入...長跑網....

所有相係下面呢處...

http://www.fotop.net/slideshow/edmondlui/guj

D相好正, 首歌重正呀!!

gem 睡公主英文版

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-3-10 15:45 發表

Terry兄..謝謝..
    女友影相好過我....
    好似thomas個D..耐不耐有呢D驚喜俾我..
    當日最慘是影之前幾日..個直倒入左廠維修...
    全程要吊手影...佢影完瓜瓜嘈..手腕勁痛...
    Thanks!!!

thomas個D相可見你的女友好有工架,觸角敏銳 !! 真係羨慕CHING和可和女友SHARE攝影樂趣.
    "...佢影完瓜瓜嘈..手腕勁痛..."<----辛苦晒 !!
    Why VR OFF ? Sharp D ? Save Battery ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-3-10 22:39 發表

thomas個D相可見你的女友好有工架,觸角敏銳 !! 真係羨慕CHING和可和女友SHARE攝影樂趣.
    "...佢影完瓜瓜嘈..手腕勁痛..."<----辛苦晒 !!
    Why VR OFF ? Sharp D ? Save Battery ?

Terry兄..
    VR off..都幾個原因..
    快門1/100以上..都不會開VR..而除非唔記得off或錯手開..否則一般極少用VR..小弟過去99%既相是off..係美津個次錯手開左唔知..
    慳電好多...

另外假如有腳架..off係sharp過on (當日無腳架)

PS..Terry兄..5D是不是免費換快門..有冇受惠呀..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-3-10 19:50 發表

D相好正, 首歌重正呀!!

gem 睡公主英文版

呢期鍾意佢
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

萬二分感謝各位義工師兄師姐0既靚相~
    帶比我一個美好0既回憶~

升級   100%

該用戶從未簽到