香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Gills
打印 上一主題 下一主題

NO PAIN NO GAIN, 唔付出點有好成績

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

升級   60.67%

該用戶從未簽到

嬌兄開blog恭喜~恭喜

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜開blog大吉!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

恭喜嬌妹復出跑壇 ,長跑長有, 長寫長有.
    妳食左自家製特別餐喎! 啲時間咁特別gei

升級   0%

該用戶從未簽到

Gills兄,恭喜你開Blog大吉 !昨晚好開心見到你出現,更加開心係...喺你身後跟跑兩圈,不過當你一加速我就

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.03.11 工聯會九龍仔長跑訓練班

餐前狀態連操左兩日, 腳部只有點倦意, 其他一律正常
    是日菜式訓練擺手動作
    頭盤300m x 2 warm up, 跨步, 踢腿
    主菜練擺手 + 25分鐘自由跑
    餐飲拉根 cool down
    嘗後感想擺手及上身訓練對長跑幫助很大,會促使整個人有節奏地帶動向前奔跑

第二堂有不少人已經缺席,當然最齊人係長跑網既C兄/C姐,最高興見到Desmond C兄復操, 雖然C兄已休息了兩個多月, 拍跑下依然勁力十足, 感覺良好.

升級   0%

該用戶從未簽到

gill 妹..小妹又遲大到.. 又唔跑得果 25 mins... 下次在大家跑步時..我都係補番練習 提腿... 我懶0左好多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-3-12 09:58 發表

餐前狀態連操左兩日, 腳部只有點倦意, 其他一律正常是日菜式訓練擺手動作頭盤300m x 2 warm up, 跨步, 踢腿主菜練擺手 + 25分鐘自由跑餐飲拉根 cool down嘗後感想擺手及上身訓 ...

desmond ching復操仲勁度十足,咁真係可喜可賀!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 12-3-2009 11:12 發表
    gill 妹..小妹又遲大到.. 又唔跑得果 25 mins... 下次在大家跑步時..我都係補番練習 提腿... 我懶0左好多

ee 下次落堂再自動留堂補課, 最多我地落堂先, 開定枱食住等妳啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 12-3-2009 11:58 發表

Gill妹...係咪應該有個頭盤前小食(500*10)呢?" />" />" />" />hiuijhkj

何解? 本應上堂既強度唔高, 應該自修吓但放工過到黎都7:30pm,咪冇食頭盤, 咁琴晚岩唔岩口胃呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-3-12 09:58 發表

餐前狀態連操左兩日, 腳部只有點倦意, 其他一律正常是日菜式訓練擺手動作頭盤300m x 2 warm up, 跨步, 踢腿主菜練擺手 + 25分鐘自由跑餐飲拉根 cool down嘗後感想擺手及上身訓 ...

阿嬌一復出即刻唔同晒.....

升級   11.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-12 11:34 發表

desmond ching復操仲勁度十足,咁真係可喜可賀!
    唉,阿嬌就住我跑炸,如果唔係車尾燈都見唔到啦~~~
    不過最緊要唔好再痛返,速度同距離依家都唔敢唸咁多.......

阿嬌,唔該晒你,件衫隻牛好Q呀

升級   0%

該用戶從未簽到

Gill 兄,

次次見你都好認真!
    所以我都唔敢偷懶!

Desmond 兄,
    希望下次都會見到你啦!一齊上堂!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-12 12:49 發表

係lor....你都話唔高lor...係咪要自"隊"5k呢?" />" />
    尋晚教個d擺手好岩我....大家都話我擺手有問題,真係合哂胃口...但是唔知點解....企係到姿勢就o岩...但是一跑起....姿勢就唔o岩喇。" />" />

嗯.. 我有個小建議..
    你學好個擺手之後... 開始跑果陣跑慢 d 集中精神 take care 番個擺手既動作係未0岩先...

身體好神奇..佢會自動記憶你既動作...
    當你擺手0岩番之後才再跑快少少....
    多加練習丫

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2009-3-12 13:19 發表
    不過最緊要唔好再痛返,速度同距離依家都唔敢唸咁多.......

desmond 兄..慢慢加番量丫... 真係最緊要唔好痛番...

我而家休多一個星期再打算~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-3-12 12:27 發表

ee 下次落堂再自動留堂補課, 最多我地落堂先, 開定枱食住等妳啦.

gill 妹..要去番上星期三打冷野才可以等到我呢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 12-3-2009 13:19 發表

拍住黎跑, 好有CCM跑新娘潭feel

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 12-3-2009 14:44 發表
    Gill 兄,

次次見你都好認真!
    所以我都唔敢偷懶!

Desmond 兄,
    希望下次都會見到你啦!一齊上堂!

法蘭兄琴日跑到消失於無影無踪, 咁C兄唔好遊戲人間啦, 認真少少都可以快過謝Sir添.