香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Gills
打印 上一主題 下一主題

NO PAIN NO GAIN, 唔付出點有好成績

升級   78.75%

該用戶從未簽到

升級   60.67%

該用戶從未簽到

好想知道 Gills 兄10月1日比賽  會跑成點@_@ 會不會換言一新 希望有機會拍你一齊跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cywcyw1118 於 10-9-2009 13:05 發表
好想知道 Gills 兄10月1日比賽  會跑成點@_@ 會不會換言一新 希望有機會拍你一齊跑

相信CY今年會進步好快, 唔止一齊跑, 其實可以再接再勵, 追上Leung兄既水平, 加油喇.

升級   0%

該用戶從未簽到

好日唔去元朗搵朋友, 一去開經過NB Outlet時, 記得叮叮噹講過都有好野睇吓, 誰不知一入去, 經過大隻哥哥熱情介紹下, 就買左....

登錄/註冊後可看大圖

之後屋企最高領導人, 睇啱左對跑鞋, 咁我平時慳D洗都要say YES喇....

登錄/註冊後可看大圖

行過幾個舖位見到一對好有"美色"既三間跑鞋, 橫掂都要節衣宿食, 就....

登錄/註冊後可看大圖

呢個故事, 教訓我地色字頭上一把刀....好彩全部合共一千個大洋有抓, 仲夠車錢返屋企.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 164# 的帖子

原來嬌妹都難抵美色!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 25-9-2009 16:43 發表
1000大洋,可以有兩對鞋,一隻錶,仲要名牌,好抵喎﹗﹗

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

9.27最後準備(2009.09.21 Wong Sir鄧記操練第28回)

抖左幾星期冇黎鄧記, 唔係打風就落雨, 可能係籍口, 但賽季將至, 唔勤力真係冇好成績.
第一個1200跟Patrick,馬王, 蔡生, 嘩一起步...跟唔到個paging, 唯有係後面跟.
第二個1200跟原班人馬, 蔡生做paging, 都係好快, 跑左第一圈, 蔡生示意叫我上前, 其實我都冇咩貨.
第三個飲啖水後, 原班人馬起左步, 唯有自隊.
第四個已經死左八成, 想放棄之際, 好彩有平兄磅住, 叫做完成哂, 真係多謝平兄.

狀態都係六成左右, 睇黎9.27都係玩下當熱身賽, 目標都係31'頭-30'尾左右.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-9-25 17:06 發表
9.27最後準備(Wong Sir鄧記操練第N回)

抖左幾星期冇黎鄧記, 唔係打風就落雨, 可能係籍口, 但賽季將至, 唔勤力真係冇好成績.
第一個800跟Patrick,馬王, 蔡生, 嘩一起步...跟唔到個paging, 唯有係後面跟.
第二個8 ...

嬌妹師兄,係第28個回合...同埋係1200唔係800啊~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 25-9-2009 17:09 發表

嬌妹師兄,係第28個回合...同埋係1200唔係800啊~~

唔該平兄, 改ing.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 Gills 於 2009-9-25 16:28 發表

相信CY今年會進步好快, 唔止一齊跑, 其實可以再接再勵, 追上Leung兄既水平, 加油喇.

COME COME COME

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Gills Ching,

Prepare to win another prize in 9.27?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   60.67%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-9-25 20:24 發表

COME COME COME
    `好難追=.=梁兄依排練得咁勁=.= 追唔到=.= 希望唔好差太遠就可以了0.0

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 25-9-2009 20:32 發表
    Gills Ching,

Prepare to win another prize in 9.27?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

....狀態都係得六成左右, 睇黎9.27都係玩下當熱身賽喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cywcyw1118 於 25-9-2009 20:41 發表
    `好難追=.=梁兄依排練得咁勁=.= 追唔到=.= 希望唔好差太遠就可以了0.0

Leung的確好Fit, 咁FILA半馬我地要一齊拍吓Leung兄.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

哇~~gills兄買左咁多野~~~要跑多d~~快d........快d跑爛對新鞋xdd

升級   0%

該用戶從未簽到

9.27荃灣國慶盃 心跳回憶

點解心跳? 咪因為起步條勁斜既路, 今年冇咩練斜路, 所以早少少到場行一轉, 雖則話行但都走左幾步, 未到頂已經氣喘如牛, 心跳加速, 雙腳發軟, 行番落黎已成了水人, 知道唔容易征服, 亦唔可以用平路既步速去走, 起步前係起步點遇到 景民兄, 景民兄係近幾年一齊作戰之跑友, 因為大家paging差唔多, 所以經常於賽事中一齊拍跑, 亦互有勝負, 近大半年景民兄都好少參加比賽, 今次參真係因為環頭老細拉隊參加, 所以一定要比面派對, 景民兄仲話想唔再玩比賽, 真係有點可惜, 一來少左位跑友, 二來冇左位對象又少了些鬥志, 講番比賽, 起步都企得唔太後, 人群中左面見到Sue 弟同Parco爸霸到個好位, 起步冇奈大家都好有鬥志咁闊步向前, 開始上斜...人群中開始慢起來, 原先計劃係順勢跑, 上到頂再追, 但人群既paging愈來愈慢, 走到自己覺得不自在之感覺, 於是改變策略, 試圖加速避過人群, 但上了大半自己既喘氣聲仲大過腳步聲, 不得不放慢腳步...好不容易才上到引水道, 餘下半條人命, 見到第一個1K牌, 按下錶上手制, 嘩....嚇一跳....5'08", 睇怕今日都未能達標, 唯有邊走邊追時間...前面一位熟悉之身影...應該係....蔡兄, 蔡兄既步速輕巧靈敏, 好似唔洗力咁係前面高速奔馳, 於是幾個箭步上前, 搭蔡兄既順風車, 經過數個S形灣灣的引水路, 見到7兄及平兄, 今日黎做義工攝記, 真係唔話得, 搭左一輪蔡兄既順風車, 個人開始有番少少力, 於是加點速度, 終於見到轉拆點, 再按手錶...第4K又係5'08", 冇理由.... 就算自己慢, 以蔡兄既步速冇可能走5'/K, 再睇清楚手上時計, 原來計時器停了, 全因第一次帶隻錶作賽, 所以按錯了制.....
    轉拆點後見到原來B哥早在前面, 與前領對手互片, 當中亦見景民兄與B哥走在同一集團, B哥今年進步了不少, 年初跟大夥兒走南生圍, 已經知道B哥既功力深不可測, 一路跑一路吹水, 仲可以係前面跑到談笑風生, 轉拆點後開始見Sue弟, 及差唔多paging既Parco爸, Parco爸今次跑快左好多, 見佢好認真咁跑, 叫左佢一聲加油唔知佢聽唔聽到. 陸續見到長跑網大隊殺到, 好彩回程都有些少風, 最後最開心係見到7兄, 即係代表仲有些少路程可以跑完.
    賽後同MJ兄, 公牛兄, 蔡兄, Blurmax兄, 吹吓水分享跑步歷程, 一樂也, 之後跟Parco爸大隊, 去汀九海灘淋了一個開放式的天體浴, 感覺so good. 最後多謝Parco爸送我一程返主場及蔡兄載了兩轉順風車(一轉賽中一轉賽後,麻煩哂....希望下次有機會再搭過)

升級   0%

該用戶從未簽到

報吓時間先, 大會時間: 34'52", Chip Time: 34'44"
    4k去程: 17'52"
    4k回程: 16'52"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-9-30 10:55 發表
    報吓時間先, 大會時間: 34'52", Chip Time: 34'44"
    4k去程: 17'52"
    4k回程: 16'52"

嬌士兄:
    呢場就當係聽日主場既熱身賽啦, 明天加油呀, 我會過來幫你影攞獎相~