香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

揚州半馬拉松

關閉 [複製鏈接]

升級   10%

該用戶從未簽到

各位跑友:

近期好像好多內地賽事,揚州在四月二十六日,我有班跑友上年跑過,話條路正到不得了,話一定要試,我個心十五十六,四圍找資料,但中旅祇幫報名,但無團及提供揚州的酒店訂房,我在泰基上找到有其它的旅行社代辦及有團出發,我問過唔係會員都歡迎參加,我在考慮中。

+1 0
上一篇︰河南女生講價太狠被殺燒屍 [轉載]下一篇︰我係新仔, 想問點可以有longrun的杉?

Microsoft Word - 2009年_南京鑒真國際馬拉松.pdf

193.34 KB, 下載次數: 63

評分

查看全部評分

升級   78.75%

該用戶從未簽到

大家請留意
這個比賽是半馬來的....不是全馬

info from hkrunner
http://www.hkrunners.com/?q=node/2400

Start: 26/04/2009 - 8:00am

Date & Time : Sunday, April 26, 2009, 08:00 a.m.
Venue : Yangzhou, Jiangsu 江蘇省揚州市
Start & Finish: Stadium of Yangzhou Sport Center
Website : http://www.yzmls.com/
Registration fee
A. Registrating during the period from now to 11:30 A.m., March. 15th, 2008
(1) Foreign players: US $50 each for Half Marathon, US $30 each for Mini Marathon.
(2) Chinese players (including players from Hong Kong, Macau and Chinese Taipei): RMB 50 Yuan each for Half Marathon, RMB 30 Yuan each for Mini Marathon., free of charge for members of Chinese Athletic Association.
(3) For group registration, US $30/person for foreign competitor and RMB 30 Yuan/person for Chinese players for Half Marathon, US $20/person for foreign competitor and RMB 20 Yuan/person for Chinese players for other events.
Registration Sites
(1). Yangzhou Sport Administration
Address: No.18 Youyi Road, Yangzhou
Zip Code: 225002
Tel: +86 (0)514 87338282
Fax: +86 (0)514 87341622
Email: [email protected]
(2). China Travel Agency in Hong Kong (Hong Kong and Macao regions for Sales Agent)
Address: the 8th floor of China Travel Agency Group, 78-83, Connaught Road, Hong Kong
Tel: (852)-27895917
Website :www.ctshk.com

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟去年4月6日參加了這個楊州鑑真馬拉松(半程),是半馬黎架,不是全直路,在楊州市區內跑,無乜氣氛既,d市民唔多出聲,無乜啦啦隊,因在市區封路關係,d市民係好噪既,同香港人一樣,要夾硬過馬路又有單車同你爭過馬路,麻麻地咋。所以今年唔去啦,今年再去鄭開,4月5日跑,是真正全直路,42公里全直路,一轉彎就到終點(開封市)。

升級   0%

該用戶從未簽到

楊州鑑真馬拉松也並不是一無是處的,去年在比賽前一晚有一頓國宴招待,席上盡是頂級跑手及高級領導,加上兩桌由中旅社預留給香港跑手,位置在主禮嘉賓席旁的酒席,吃的是上等國宴菜,喝的是國宴指定白酒、紅酒及啤酒,期間有精采歌舞離技表演。
到比賽時更誇張,要在指定時間檢錄(後來才知即係點名)檢錄後就唔准週圍走,所以無得做熱身,後來才知原來已編排了出賽排位次序,我見到馮兩努排在最前和其他種子跑手一排,香港跑手排在其後,時間差不多時,聽到球場內播出運動員進行曲,有一個女運動員雙手拿著橫額帶進場,跟著喇叭傳來:我們用熱烈既掌聲歡迎香港既選手,亦都有一名女運動員手拿寫有香港兩字的橫額帶我們進入運動場,在高昂的氣氛下被帶到起跑線前,內心即時產生恐懼,同時和自己的朋友講,起跑時一定要盡力盡快跑,如果唔係,肯定比後面果幾千人踏死。
唔講咁長啦,如果參加,記住唔好慢過兩小時到終點,否則無紀念獎牌的。之後自己取一張証書,自己寫名同時間.....都唔知個晶片要來做乜用,記住交晶片,即時取回rmb100蚊。

升級   0%

該用戶從未簽到

忘了講,國宴既地點唔係酒樓,係招待外賓的 "迎賓館" ,起初我們唔知在那裡,問人,點知比人笑,話咪係招待外賓同國家領導人,全楊州只有一間,就在運動場北面。我們無想過咁隆重,無帶靚衫,只穿牛仔衭,真失禮,所以閣下去時記住帶西裝呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

Allan Ching... 勁 !! ... .有國宴招待!

升級   0%

該用戶從未簽到

本來係留比報香港中國旅行社楊州跑步豪華飛機團既團友的,點知我地係經香港中旅社報名跑馬拉松,無參加HK$3380既4日3夜坐飛機來回香港既豪華團,咁佢地多左d位出黎,所以香港中旅既帶隊經理請埋我地去囉。

升級   0%

該用戶從未簽到

可能係蝕本關係,今年香港中旅社都無搞團了,只代為報名而矣!
不過要留意,佢地係要有醫生証明(例如體檢証明)才可報名的。又要洗幾百蚊做體格檢查,閣下要考慮清楚啊!

升級   2.67%

該用戶從未簽到

去年跑完我同中旅社副總經理提出好多改善提議,佢話會代轉主辦單位,尤其是健康証明及行李寄存,佢答應港澳人仕盡量爭取唔使醫生健康証明。
你哋去報名時,就知道需唔需要。
去年我搭港龍去南京機場,好似係下午2點半有班機場巴士去楊州,總之出咗閘尚有半小時俾你買車票同影相。巴士上午有2班,下午有3班。
我哋係網上訂錦江之星連鎖酒店,楊州市有2間,你哋最好訂市中心個間,上次我哋住大運河旁邊個間,剛剛入咗郊區,出入搭的士,20蚊出到去市中心。
係楊州市中心總站落車,就係呢間巴士公司門口落車,返香港時,係返個度上車,車票係公司入面買,有預售。
運動場其實係落車處隔一隻街,行過旁邊條小石橋,再入巷前行,就係市中心大道,對面就係運動場。
唔難去,好易。

升級   2.67%

該用戶從未簽到

剛才中旅社副總經理致電給我,話港澳同胞的健康証明可以彈性處理,只要你平時有練跑,就可以豁免健康証明。
樓主 TOM 鋪上來的附件 microsoft word  pdf   我一直無留意,原來個團係我朋友 Joey 間旅行社代辦,甘就方便,由旅行社代為報名。 Joey 開呢間旅行社已經辦過好多跑步團,最近係珠海半馬拉松,佢辦咗2團去,自己仲親自領隊。
有意去參加就盡快打電給俾 Joey 報名,呢係賽道比珠海更靚更平坦,做時間簡直一流。