香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Power42195
打印 上一主題 下一主題

5月23日 中國東營 黃河口國際馬拉松賽

升級   48%

該用戶從未簽到

靚相好正呀!!

升級   0%

該用戶從未簽到

啲相很靚呀!!! 請問幾多銀$報名費包3天食宿???

升級   56.85%

該用戶從未簽到

我見到皇上影出黎張菜單有成十五道菜咁多,真係唔喫得都睇得呀!
不過唔知啲味道是否yummy呢!

升級   0%

該用戶從未簽到

報名費只需人民幣100元,無其他收費(另外晶片按金一百元跑完馬之後有專人來酒店收晶片及退回按金),包住足三日食足九餐(早午晚),完全係最貼心的安排,跑馬那朝早,五點鐘電話響morning call,五點半有健康早餐食(是跟據小弟的柯打準備的),食完之後換衫,雖然只是兩步路也有專車巴士在門口等送我們及邀請選手去市政府大樓貴賓房換衫,我們坐的巴士坐著全是最快的跑手,跑完馬等我們香港隊員全部回到酒店才問何時食午餐,我們要沖涼,所以午餐改在下午二時才食。點知原來市長該晚安排左答謝宴,我們香港隊十人也獲邀出席,場面隆重,菜色名貴,又有運動員指定飲品----中國品酒(62度)、張裕紅酒、啤酒汽水任飲。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 肥哥哥KC 於 2009-5-25 09:38 發表
多謝皇上靚相~ 見到有幾張好似係亮哥被訪問?

仲有亮哥而家雙腳好番D未?

多謝 肥哥哥KC 關心,小弟d傷好了一點,聽醫生話,都係繼續休息,唔好急。

比賽前一日大會提供巴士去視察賽道,其他跑會只可派少量人代表,我們因與特邀跑手同一間酒店,可以全部人一齊坐同一部巴士,最快的跑手就在這巴士上了,所以d記者上這車訪問這些選手的領隊及教練,我是香港隊的領隊,所以咪被訪問囉!

升級   100%

該用戶從未簽到

天氣好好, 唔知到開跑時氣溫點樣?

連軍事設施都開放參觀, 唔怕泄漏國家機密?

街道整潔、企理, 建築物好有歐洲味道...

亮兄接受訪問喎? 係咪當地傳媒?
點解香港隊可以同特邀跑手有特別待遇? 咁國家精英級有咩嘢待遇?

酒店唔錯, 真係免費?
晚宴直頭係國宴咁... 15道菜、重有現場音樂演奏, 都係免費?

條賽道夠濶、夠直、又平坦... 係咪封晒兩邊車道呢? 
幾時有比賽啲相睇?

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

東營做馬記 3 賽程安排

一講到馬拉松比賽就一定會有比較,
    我參與過的全馬比賽只有渣打同鄭開,
    東營第一次辦馬拉松比賽除了高溫之外,
    空氣,賽道,打印證書及取回寄存行李的效率等都比會鄭開好,
    如收容車,流動廁所,充足的接送巴士坐位,
    尤期是水站有提供健康飲料及比賽尾段有足夠的水之外,
    更由原本2.5公里一个水站增加到每公里有水送上,
    賽道係近符100%的全平路,
    來往馬路8條行車線全封閉,
    看得出賽會對每一細節的仔細認真,
    係差在冇沿途放置"計時牌",
    係我跑過最好既比賽之一,
    完全睇唔出係第一次辦比賽!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-5-25 18:39 發表

報名費只需人民幣100元,無其他收費(另外晶片按金一百元跑完馬之後有專人來酒店收晶片及退回按金),包住足三日食足九餐(早午晚),完全係最貼心的安排,跑馬那朝早,五點鐘電話響morning call五點半有健康早餐食(是跟據小弟的柯打準備的),食完之後換衫,雖然只是兩步路也有專車巴士在門口等送我們及邀請選手去市政府大樓貴賓房換衫,我們坐的巴士坐著全是最快的跑手,跑完馬等我們香港隊員全部回到酒店才問何時食午餐,我們要沖涼,所以午餐改在下午二時才食。點知原來市長該晚安排左答謝宴,我們香港隊十人也獲邀出席,場面隆重,菜色名貴,又有運動員指定飲品----中國品酒(62度)、張裕紅酒、啤酒汽水任飲。

聽後覺得不單是吃足9餐, 還有上賓般的招待, 大會細心, 貼身的安排, 非常週到!!! 可能由於今年是第一屆, 大會做宣傳. 但明年是否也有包三天食宿, 很難說了...

期待亮哥的靚相!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-5-25 19:24 發表
    天氣好好, 唔知到開跑時氣溫點樣?

連軍事設施都開放參觀, 唔怕泄漏國家機密?

街道整潔、企理, 建築物好有歐洲味道...

亮兄接受訪問喎? 係咪當地傳媒?
    點解香港隊可以同特邀跑手有特別待遇? 咁國家精英級有咩嘢待遇?

酒店唔錯, 真係免費?
    晚宴直頭係國宴咁... 15道菜、重有現場音樂演奏, 都係免費?

條賽道夠濶、夠直、又平坦... 係咪封晒兩邊車道呢?
    幾時有比賽啲相睇?

我們提早幾日坐飛機去山東熟習下d天氣,首先到達濟南遊玩大明湖、趵突泉等名勝古蹟;跟住坐和諧號火車去青島玩,軍事設施都開放參觀, 絕對唔怕泄漏國家機密! 因為我地比左錢入場,軍事博物館參觀的都是退役的戰艦戰機大炮,緊係唔怕泄漏國家機密啦!
    青島被外國人(德國人最耐)統治左幾十年,所以好多建築物都好有歐洲味道,街道整潔、企理。
    小弟曾接受訪問, 係當地傳媒,個記者係咪好靚呀?
    點解香港隊可以同特邀跑手有特別待遇? 這些特邀跑手係邀請來提高比賽成績的,所以有特別待遇,正如香港渣馬都對特邀跑手有特別待遇一樣,我們是滔他們的光而矣。可能是第一屆(第十三個中國田徑協會承認的國內馬拉松賽事.....今年才承認,所以以前的不計)馬拉松賽事,全馬無乜國家精英參加,所有八個獎都由外國人拿走。半馬無乜外國人報,全由中國人拿獎。
    咁國家精英級有咩嘢待遇? 好似無咩嘢特別待遇,一樣有三天三星級酒店免費住宿及九餐免費豪食。
    晚宴直頭係國宴咁... 15道菜、重有現場音樂演奏, 都係免費。全場只有十三席,主家席特大席(市長、中國田協主席.. 等),招待記者1席,義工(志願者代表)1席,特邀跑手3席,港澳台1席(沒有澳門同台灣跑手參加,所以全席給了香港跑手),組委?席.......
    呢個就係點解香港竟然佔一席位啦! 跑吧有百幾人參加都係只得兩三個位。席間,市長來敬酒,我們表達無直航機,他答應會搞,並請我們出年帶多些跑手來東營參加,所以如果得的話,小弟一定會再去,親自享受這條最理想的賽道,到時大家多多支持呀! 初步構思分A、B團,A團只跑(支出最便宜,只要買機票來回就得),B團跑完去遊山玩水(遊濟南、黃河入海流.....國家AAAA級地質濕地公園、青島、泰山/嶗山等)。
    條賽道夠濶、夠直、又平坦... 真係封晒全條路既兩邊車道架,據講途中有幾十個靚女及途人爭住同你擊掌添。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-5-25 22:45 發表

聽後覺得不單是吃足9餐, 還有上賓般的招待, 大會細心, 貼身的安排, 非常週到!!! 可能由於今年是第一屆, 大會做宣傳. 但明年是否也有包三天食宿, 很難說了...

期待亮哥的靚相!!!

市長話出年都會一樣喎,如果也有包三天食宿,小弟會大搞,分A、B團。
    中國有兩個出名既產油市,第一個係大慶油田,東營市等如中東的杜拜,是勝利油田所在,亦即是第二個出名既產油市,是個富裕城市,市政府非常有錢,包三天食宿......濕濕碎啦!

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-5-25 23:23 發表

市長話出年都會一樣喎,如果也有包三天食宿,小弟會大搞,分A、B團。
    中國有兩個出名既產油市,第一個係大慶油田,東營市等如中東的杜拜,是勝利油田所在,亦即是第二個出名既產油市,是個富裕城市,市政府非常有 ...

今年操fit d,明年跟亮哥團。

升級   56.85%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-5-25 23:23 發表

中國有兩個出名既產油市,第一個係大慶油田,東營市等如中東的杜拜,是勝利油田所在,亦即是第二個出名既產油市,是個富裕城市,市政府非常有 ...

亮哥全程除咗觀光之外,唔知基本洗費約莫係幾多呢!

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

回復 69# 的帖子

收穫真係豐富,真係跑馬旅遊兩不誤!

升級   100%

該用戶從未簽到

真係好吸引, 流晒口水

出年又係咁, 唔報真係對唔住自己!

升級   93.4%

該用戶從未簽到

唔單止跑馬拉松, 仲被人當貴賓, 下年包機去.

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

又有相睇啦,
    多謝"跑吧"一班攝影師,
    認得長跑網件衫!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

回復 76# 的帖子

呵呵,多谢leefs皇上。

这次和leefs师兄、chanbb师兄一起跑了好几公里,最后3公里基本上是和chanbb师兄一起跑的,只是快到终点时,我希望争取超越郑开的成绩,快了一点冲线。

这次是我第一次穿长跑网的战衣在国内比赛,呵呵,因为是在跑吧报名的,所以又挂了跑吧的招牌在胸前。

国内很多跑友都认得香港长跑网的战衣啊!

Allanccl师兄:
    看了你的报导,真实很羡慕香港跑友们的特殊待遇啊,还可以和市长一起吃饭,真是不错!
    希望下次我来香港跑马拉松的时候,曾特首也和我们吃饭就好了!哈哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Power42195 於 2009-5-27 09:23 發表
    呵呵,多谢leefs皇上。

这次和leefs师兄、chanbb师兄一起跑了好几公里,最后3公里基本上是和chanbb师兄一起跑的,只是快到终点时,我希望争取超越郑
    Allanccl师兄:
    看了你的报导,真实很羡慕香港跑友们的特殊待遇啊,还可以和市长一起吃饭,真是不错!
    希望下次我来香港跑马拉松的时候,曾特首也和我们吃饭就好了!哈哈哈

乜要求咁低架,比我就想有三日免費酒店連食宿啦!

升級   69.47%

該用戶從未簽到

回復 78# 的帖子

对哦,HK的食宿太贵了啊.

升級   0%

該用戶從未簽到