香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Power42195

5月23日 中國東營 黃河口國際馬拉松賽

升級   10.53%

該用戶從未簽到

今次東營馬拉松的招待,實在太豐富,加上到東營前,我們曾泰山遊玩,行了整天山,体力未能回愎,與鄭馬成績相若,不能突破,有幸得Power c-hing 最後3公里互相鼓勵,得完成賽事,明年希望多些長跑網c-hing參加支持。

升級   38.35%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

回復 80# 的帖子

好多,仲有d文字說明,好正

升級   48%

該用戶從未簽到

回復 80# 的帖子

多謝分享。大會安排比鄭開好,其中一個原因可能是"有錢好辦事"。

升級   77.6%

該用戶從未簽到

太吸引了, 下年一定要跟你地去玩, 為此要努力練習...

升級   69.47%

該用戶從未簽到

每餐都好丰盛,不过是否吃不完有些浪费啊,我看着口水都要流出来了。

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

本來每圍要坐12人,
    主人家預我地香港人2圍,
    但有部份人見唔收"報名費"就報了名便算,
    又唔通知主辦單位一聲,
    主辦單位保留房間接待至最後一分鐘"重浪費"!

升級   0%

該用戶從未簽到

亮哥啲靚相. 很吸引!!

如明年再組團去, 一定會參加

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2009-5-28 13:57 發表

x2, 係呀!!! 有個目標去練習都好

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanbb 於 2009-5-27 23:47 發表
    今次東營馬拉松的招待,實在太豐富,加上到東營前,我們曾泰山遊玩,行了整天山,体力未能回愎,與鄭馬成績相若,不能突破,有幸得Power c-hing 最後3公里互相鼓勵,得完成賽事,明年希望多些長跑網c-hing參加支持。

泰山 - 很吸引呀!!! 很想去呀!!!

相信明年會有很多長跑網chingctse來呢!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-5-28 19:34 發表
    亮哥啲靚相. 很吸引!!

如明年再組團去, 一定會參加

如果nc姐去的話,一定要報半馬,話唔定拿獎都未定,因我見女子半馬水平唔高,d特邀選手都係報全馬的,半馬尤其是女子組,唔係咁多人報,男子半馬都係得幾十人跑,反而全馬有五至六百人參加。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-5-28 19:36 發表

泰山 - 很吸引呀!!! 很想去呀!!!

相信明年會有很多長跑網chingctse來呢!!!

如果出年報名人數多的話,可以分AB團,即是可以只享受三天酒店免費食宿及跑馬拉松,B團的就享受三天酒店免費食宿及跑馬拉松後加旅遊黃河口、泰山/嶗山、青島及濟南等等。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fabio 於 2009-5-28 17:07 發表
    每餐都好丰盛,不过是否吃不完有些浪费啊,我看着口水都要流出来了。

每餐都太豐盛了,吃不到一半,我也覺得太浪費了,所以有跟經理說,但結果都是沒減份量。最主要原因是他們認為我們是運動員,應該吃很多很多的,而且他們好像怕招呼不週,所以份量及款色都豐盛囉。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2009-5-28 13:57 發表

那麼一言為定,努力練習,出年預埋你啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-5-28 13:46 發表
    多謝分享。大會安排比鄭開好,其中一個原因可能是"有錢好辦事"。

這裡真是全平路全直路,我認為空氣係全國之冠,因為這裡的人不燒煤的;遺憾在小弟有傷未能上陣,出年一定要再去跑個痛快!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onionufo 於 2009-5-28 12:38 發表
    好多,仲有d文字說明,好正

多謝觀看,加上文字方便日後再睇時,可以憑文字解說增加回憶。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 田中雅茂 於 2009-5-26 12:05 發表

亮哥全程除咗觀光之外,唔知基本洗費約莫係幾多呢!" />" />

報名費100,來回機票含稅深圳至濟南約1050,坐巴士濟南機場去東營來回200,坐的士由東營西城的白雲飯店至酒店(教師之家)24除4人=6元(來回共12)
    總共人民幣1362元。

唔好意思,咁遲先至覆你。

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-5-28 22:39 發表

這裡真是全平路全直路,我認為空氣係全國之冠,因為這裡的人不燒煤的;遺憾在小弟有傷未能上陣,出年一定要再去跑個痛快!

唉,跑步遇著傷,真係好"傷"。亮哥是那裡出問題呀?祝早日康復。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

東營做馬記 4 實戰編

清晨5點鐘房間的電話響起,
    傳來賓館職員的動聽聲音,
    原來係"morning call",
    之前一晚已經執定行李包及扣好晶片號碼布,

登錄/註冊後可看大圖
    故10點幾已經安心上床瞓覺,
    咁早起身冇乜好做決定瞓多半啦鐘,
    搭正6點上餐廳食豐富早餐,
    然後上大會安排巴士直底比賽場地,
    大會提供專用更衣室比我他班"烏俠…

登錄/註冊後可看大圖
    熱身時間陽光已經極度晒,
    好在上星期做了兩次正午時的23公里長課,
    相信完成冇問題但唔會走到好時間,
    所以我今次戰略係留前鬥後保留體力,
    由於全馬比賽只有500多人參加,
    故無須要爭取排好位起步,
    及可以容許我在人群中鑽來鑽去,
    找尋熟識的國內跑友,
    其實不用週圍找,
    已經有"跑吧"跑友主動過嚟相認打招呼,
    (都係拜長跑網件"跑衫"犀利及暴光率高)
    前半程頭20公里用咗2小時完成,
    途中有約10km同power及chanbb兩位師兄一齊跑,

登錄/註冊後可看大圖
    沿途有大量"東營"市民熱烈地為跑手加油打氣,
    半程折返點有大量民眾為你拍手吶喊及擊掌,
    更有幾處地方有團隊打鑼打鼓助長聲勢,
    全程水站補給及治療站非常之充足,
    由於陽光猛烈半程過後有很多跑手步行,
    部份跑手更加索性留在天橋底下乘涼休息,
    每經水站除了飲水之外用水淋頭係指定動作,

登錄/註冊後可看大圖

最後幾公里終點前大直路被強風迎面吹襲,
    在逆風情況下我要灣底腰移前重心就如上大"斜佬"一樣,
    跑"斜佬"係我的強項在這情況之下越過了多位跑手,
    最後以4小時09分完成今次山東之旅!

升級   100%

該用戶從未簽到