香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

北區新手報到~

升級   77.6%

該用戶從未簽到

各位 ching ctse 好,

小弟以前係多參加山野長途比賽, 最後在山頭霸王之後因膝傷退役, 閒時客串跑定向賽. 自此變成轉行變成食評人, 試菜日子有功, 加上疏於練習, 小蠻腰變了貨櫃車軚.

去年自感四張未到, 唯恐從此虛度餘生, 亦無理由就此收檔, 結果去年下定決心復出毅行者, 今年再來渣打半馬, 成績雖然不佳, 但還幸自覺爛船幾根生锈還在. 因此開始再參加練習及比賽, 希望重新振作, 再戰江湖.

現在開始積極控制飲食, 加上練習, 慢慢由一百八十幾磅降回下來, 不用在帶住條車肽上賽道. 雖然路遠漫長, 希望有朝一日可一嘗完成全馬目標.

日前我亦有參加河畔 10K 賽, 看見很多位網友, 果然人強馬壯, 氣氛很好. 當日小弟以緩跑速度完成賽事, 相信我要再有更好成績, 再敢與各位相認, 一同合照.

我是一名電腦人, 家住北區, 通常在附近練習. 有機會多多指教.

我已單拖報了名參加吐露港 10K 賽, 希望到時有機會見到各位, 到時成績好一點, 體重又會降一點.

多謝各位

+1 0
上一篇︰新仔一問: 想問一下報名表中屬會可唔可以寫 香港長跑網 ka?下一篇︰警夜扮「艷女」猛鬼橋玩不文 [轉載]

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Coleman,

Welcome to LongRun.hk.

See U at the Tolo 10 K then!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   77.6%

該用戶從未簽到

回復 2# 的帖子

Blurmax 兄,
    我在另外一欄見到閣下的減肥史, 心感佩服佩服. 現在我以一星期一磅為目標, 暫時都 Keep 到.

Colemen

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

師兄你好,吐露港小弟沒有報,但可能會去幫網友影相,師兄都過來打個招呼影下相啦.

升級   77.6%

該用戶從未簽到

各位 Ching,

我都好想與大家打招呼, 賽後與大家吃過早餐, 交個朋友, 不過唔好介意我跑得慢就可以.

升級   0%

該用戶從未簽到

快慢絕對沒有問題,小弟係呢度係出名既慢腳啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2009-3-11 12:25 發表

小弟以前係多參加山野長途比賽, 最後在山頭霸王之後因膝傷退役, 閒時客串跑定向賽. 自此變成轉行變成食評人, 試菜日子有功, 加上疏於練習, 小蠻腰變了貨櫃車軚.

去年自感四張未到,  ...

歡迎colemen師兄加入長跑網!

今晚有時間既話過黎北區運動場衝團啦:

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2749&extra=&page=10

升級   77.6%

該用戶從未簽到

馬王 Ching,

我很有興趣, 不過今晚 deadline 前趕功課, 未能赴約. 通常各位是否有北區定期練習呢 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2009-3-11 13:03 發表
    馬王 Ching,

我很有興趣, 不過今晚 deadline 前趕功課, 未能赴約. 通常各位是否有北區定期練習呢 ?

我地逢星期三會晌北區運動場衝圈,星期六就會晌和合石練上斜

不過有時候有約跑或近比賽的話,星期六果課會取消

請師兄留意節目安排:
    https://www.longrun.hk/forum/forumdisplay.php?fid=24

升級   77.6%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-11 13:09 發表

我地逢星期三會晌北區運動場衝圈,星期六就會晌和合石練上斜

不過有時候有約跑或近比賽的話,星期六果課會取消

請師兄留意節目安排:
    https://www.longrun.hk/forum/forumdisplay.php?fid=24

馬王 Ching,

若果時間許可, 我可以下星期三赴約, 不過初期未必去到你地衝圈o既 level...

我會留意節目安排.

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎! 又多一位跑友加入香港長跑網!
    小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
    小弟都有報 3.29 吐露港10K,到時齊齊努力!!
    長跑長友

升級   0%

該用戶從未簽到

Hi Hi colemen ching

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 11/3/2009 12:25 發表

去年自感四張未到,  ...

歡迎師兄,食評?有咩好介紹?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

Welcome! Coleman ching,

I live in Northern District (Fanling) too.  We can run together on Wednesday.  I usually run between Fanling and Sheung Shui.

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎coleman師兄加入長跑網,
    我係港島東人,
    多d參加網友約跑,減肥一d都唔難!
    長跑長友呀!

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

歡迎coleman師兄,小弟都係住北區,我地北區之友經常約埋一齊跑,希望下次見到你