香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ginnywong
打印 上一主題 下一主題

(延長至2009年9月25日)前三項鐵人港隊成員免費教你跑步

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-14 11:52 發表

仲有人幫你報名, 唔洗自己填表咁煩,比賽o果日,又唔洗排隊登記, 入埋總會, 玩比賽仲平d tim

咁約定你,星期五見, 感受下我地的氣氛先啦, 入會o既野, o岩玩先再諗都唔遲

ok, 無問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-14 11:50 發表 點解要淨係學踩水?

想水上飄,哈哈,說笑因小弟游水唔叻,踩水仲未懂law

升級   30.33%

該用戶從未簽到

Ginny ctse, 除左跑步, 你是不是也在沙田操單車的呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-14 11:49 發表

我地都有教游水o架, 不過因為要租水線,成本高,所以就唔可以免費law,  不過都可以免費試一、兩堂,試o岩先一齊玩

你係完全唔識, 定係要求高,嫌自己游得唔好o乍?

明白~

我自己本身游開蛙式,而自由式唔精,所以想學從頭開起,應該會報康文署d成人初班學下

跟鐵會游我都想,不過仲未跟到你地d進度

前排晌大埔運動場認識了一位意大利男人,佢都係屬你個鐵人會架,佢個華人太太都係
佢都有叫我join佢地個會,不過而家暫時未有時間出沙田去練,同埋我要學識左自由式至敢去join會練

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 駿駿駿 於 2009-3-14 12:58 發表

想水上飄,哈哈,說笑因小弟游水唔叻,踩水仲未懂law

游得多就自然識踩o架啦

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2009-3-14 22:41 發表
Ginny ctse, 除左跑步, 你是不是也在沙田操單車的呢?

多數都係星期日, 有時會去新娘潭,有時會係科學園

你都有踩開車?你係邊到踩, 有無機會一齊踩呀?

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-14 22:52 發表

明白~

我自己本身游開蛙式,而自由式唔精,所以想學從頭開起,應該會報康文署d成人初班學下

跟鐵會游我都想,不過仲未跟到你地d進度

前排晌大埔運動場認識了一位意大利男人,佢都係屬你個鐵人會架,佢個 ...

我知講邊個啦, 我都識佢地, 佢地成日出國比賽o架

要join會練唔洗游得勁, 我地有d人唔識自由式都o來,教練慢慢教佢law, 無問題。睇住佢地由唔識到識,然後變快, 好開心o架

有時淨係自己游,無教練同其他人的刺激, 會進步得慢d, 不過自己游都有好處

咁你o來唔o來跑步呀?

升級   30.33%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-15 11:11 發表

多數都係星期日, 有時會去新娘潭,有時會係科學園

你都有踩開車?你係邊到踩, 有無機會一齊踩呀?

我無踩你果廷越野單車呀, Ginny ctse~ 只是八掛下~
沙田好多d呢d全副武裝的單車隊, 佢地好型又好有禮貌呀~ 好欣賞呢~
夜晚跑在單車徑時,佢地從來都不會"ling"我,要我閃開讓路的,
帶頭果個會經過我身邊時細細聲說:唔該, 我會立即靠邊邊跑,
最後果位經過時向我說:唔該晒 或揚手示意佢是最後一位, 我可以跑返出來dd了~
他們當中有一位是女仔, 很長頭髮的, 你認設識她嗎? 以前成日撞見她, 近排無見到佢了,
有d掛住佢呢~見開有感情嘛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 15/3/2009 13:33 發表

我無踩你果廷越野單車呀, Ginny ctse~ 只是八掛下~
沙田好多d呢d全副武裝的單車隊, 佢地好型又好有禮貌呀~ 好欣賞呢~
夜晚跑在單車徑時,佢地從來都不會"ling"我,要我閃開讓路的,
帶頭果個會經過 ...

我試過吐露港跑都遇上一啲好有禮又客氣嘅車隊,大家互讓;但又試過有啲不禮貌嘅,明明條路雙向無車無人,我又靠住路邊跑,佢都響恆哂鐘,衝埋我身邊重爆粗,我都廢事理佢,留番啖氣跑好過。

升級   41.95%

該用戶從未簽到

我有玩開鐵人,亦有參加比賽,
不過我只係自己操,無跟會操,
所以我都想知跟會操係咩一回事
今個星期五我會來!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-13 09:35 發表
2009年3月20日至2009年4月24日,逢星期五,齊來沙田運動場,前三項鐵人港隊成員免費教你跑步

登錄/註冊後可看大圖

呵呵....跟邪神拉客? <------講笑咋!

升級   97%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-13 11:45 發表
多謝報料!
不過先入為主, 還是覺得邪神最好!

x5 support 邪神

升級   0.05%

開心
  • 簽到天數: 4 天

唔係沙田抽, 星期五又要返學, 無得學野. 慘 !!

升級   5.79%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-14 11:52 發表

仲有人幫你報名, 唔洗自己填表咁煩,比賽o果日,又唔洗排隊登記, 入埋總會, 玩比賽仲平d tim

咁約定你,星期五見, 感受下我地的氣氛先啦, 入會o既野, o岩玩先再諗都唔遲

嘩,咁hard sell 踢人入會?據我所知,呢個係跑步發燒友的園地,唔係什麼跑會或鐵人會,沒有任何屬會的利益衝突,這是長跑網的最大好處。若咁搞法,個個會到黎拉客,搞到有惡性競爭。長跑網便變質了。請各高層研究下呢個問題。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 爆兩K 於 2009-3-15 21:21 發表

嘩,咁hard sell 踢人入會?據我所知,呢個係跑步發燒友的園地,唔係什麼跑會或鐵人會,沒有任何屬會的利益衝突,這是長跑網的最大好處。若咁搞法,個個會到黎拉客,搞到有惡性競爭。長跑網便變質了。請各高層研 ...

ching, ginny 雖然係 titan d 會員 , 表面上存在利益銜突 , 但這次不失為一次好機會接觸多一項比較少人参與既運動 ,
    ching 又何必固步自封 , 入唔入會係自由決定 , 況且長跑綢各 chings & ctses 興趣又起止長跑一項 , 3 項又係鍛練
    個人耐力同意志既運動, 跟長跑並沒有什么抵觸。

升級   100%

該用戶從未簽到

請問幾點開始?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 爆兩K 於 2009-3-15 21:21 發表

嘩,咁hard sell 踢人入會?據我所知,呢個係跑步發燒友的園地,唔係什麼跑會或鐵人會,沒有任何屬會的利益衝突,這是長跑網的最大好處。若咁搞法,個個會到黎拉客,搞到有惡性競爭。長跑網便變質了。請各高層研 ...

好野想介紹俾大家都好正常既~~參唔參加~自由決定啦

升級   5.79%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-15 21:53 發表

ching, ginny 雖然係 titan d 會員 , 表面上存在利益銜突 , 但這次不失為一次好機會接觸多一項比較少人参與既運動 ,
    ching 又何必固步自封 , 入唔入會係自由決定 , 況且長跑綢各 chings & ctses 興趣又起 ...

若純粹是練習跑步,無須叫人入會,更用免貴、減貴優惠去吸引人入會,令人感到不安。可能是我小人之心,不過我不想長跑網的中立性質受到破壞。這不是固步自封,ching喜歡入什麼會也與我無干,但想提出我一點意見,不應利用長跑網賣廣告,招收會員。若ching想接觸三鐵活動,可以上鐵人總會網,或直接入titan網,無必要在這裏討論。若是這樣,其他跑會、屬會也上黎拉客,到時天下大亂。若對鐵人總會或三鐵屬會有些了解的人都知,鐵總和各屬會之間關係複雜,競爭激烈,人事問題一籮籮。絕不希望在這個純潔的長跑網中見到這種情況。

以上真心直說,沒有任何目的。若有任何開罪ginny兄或其他ching,在此先行致歉。

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2009-3-15 13:33 發表

帶頭果個會經過 ...

其實我都係踩公路車多

其實大家都係鐘意運動, 忍讓下就咩事都無

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-3-15 18:00 發表

我試過吐露港跑都遇上一啲好有禮又客氣嘅車隊,大家互讓;但又試過有啲不禮貌嘅,明明條路雙向無車無人,我又靠住路邊跑,佢都響恆哂鐘,衝埋我身邊重爆粗,我都廢事理佢,留番啖氣跑好 ...

樹大有枯枝, 我地d 好的枝葉要做好榜樣,咁成個運動界一定會越o來越好!