香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ginnywong
打印 上一主題 下一主題

(延長至2009年9月25日)前三項鐵人港隊成員免費教你跑步

升級   84.4%

該用戶從未簽到

好呀, 星期五見!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-3-15 22:08 發表
請問幾點開始?

星期五

青少年組: 18:00-19:30
成人組: 19:30-21:00

升級   84.4%

該用戶從未簽到

做教練做到好似邪神咁, 有咁多人支持, 真係好直得學習

我地玩運動的, 就係想有呢d 人存在,有機會,我都好想見識一下

我諗如果佢除左教人跑之外, 再搞埋教練班, 教多d 好的教練出o來, 咁跑步界就更有福啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-15 11:18 發表

我知講邊個啦, 我都識佢地, 佢地成日出國比賽o架

要join會練唔洗游得勁, 我地有d人唔識自由式都o來,教練慢慢教佢law, 無問題。睇住佢地由唔識到識,然後變快, 好開心o架

有時淨係自己游,無教練同其他人的 ...

係呀佢地夫唱婦隨,睇見佢地真係好寫意
佢地都有報29號果個賽事,咁岩果日早上我都有十公里比賽晌附近,如果早起的話我都想過去睇睇佢地比賽

星期五我黎唔到了,我會過跑馬地上邪神課,多謝你的介紹先!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-15 23:02 發表

樹大有枯枝, 我地d 好的枝葉要做好榜樣,咁成個運動界一定會越o來越好!

講得岩,加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 15/3/2009 23:02 發表

樹大有枯枝, 我地d 好的枝葉要做好榜樣,咁成個運動界一定會越o來越好!

Yes, you are right.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-15 23:11 發表

我地玩運動的, 就係想有呢d 人存在,有機會,我都好想見識一下

我諗如果佢除左教人跑之外, 再搞埋教練班, 教多d 好的教練出o來, 咁跑步界就更有福啦

ginny ctse... 邪神兄暫時未有教練牌...
星期 5 在跑馬地的是分享班
他將他的經驗無私地跟我們分享... 能夠得到他的分享.. 就是我們跑友們的福氣 !
我也希望他可以考到教練牌.. 造福香港下一代運動員...

p.s. 其實我對三鐵也有興趣... 但因為受傷所以暫時希望專心跑步一項..先執好0左跑姿.. 操好體能就會向其餘兩者進發
ginny ctse..大家一起努力丫~

升級   21.4%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-15 23:05 發表

星期五

青少年組: 18:00-19:30
成人組: 19:30-21:00

請問做會員有無費用?
平日有無搞下活動?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hokiu 於 2009-3-16 15:32 發表

請問做會員有無費用?
平日有無搞下活動?

ching.. 或者你 pm  ginny ctse 問番 details...
以避免不必要之利益衝突

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 16/3/2009 18:02 發表

瘋瘋幾時都係咁專一~~" />" />

我估自從瘋大人講〝我願意〞之後

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-16 15:36 發表
    已經約好左邪神, 就算世界第一來教都係咁話: 唔去.

我都想拜邪神為師,唔知點樣可以呢?請指點迷津。

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-16 01:10 發表

係呀佢地夫唱婦隨,睇見佢地真係好寫意
    佢地都有報29號果個賽事,咁岩果日早上我都有十公里比賽晌附近,如果早起的話我都想過去睇睇佢地比賽

星期五我黎唔到了,我會過跑馬地上邪神課,多謝你的介紹先!

我都會去玩陸上兩項, 如果你去,我地可以相認!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-16 10:00 發表

ginny ctse... 邪神兄暫時未有教練牌...
    星期 5 在跑馬地的是分享班
    他將他的經驗無私地跟我們分享... 能夠得到他的分享.. 就是我們跑友們的福氣 !" />" />
    我也希望他可以考到教練牌.. 造福香港下一代運動員 ...

你傷左邊到呀?

大家都要比心機!

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-13 09:35 發表
    2009年3月20日至2009年4月24日,逢星期五,齊來沙田運動場,前三項鐵人港隊成員免費教你跑步

我有玩過總會訓練班,

但好少遇到前港隊做教練,

果然有誠意!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-16 21:33 發表

你傷左邊到呀?

大家都要比心機!

一月中跑 ccm 果陣由 knee 忽然酸軟傷到 hip...
    反反覆覆之後呢排可以慢跑半小時左右

希望到了夏天就完全好起來~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2009-3-15 23:11 發表

師兄,教練班係田總攪架.......

小弟未有咁大的能力.....

而我亦唔係教練,只是一名熱愛跑步的人......

< 教 >呢個字,我從後唔敢講.......

只是同跑友分享一下心得,定時聚下面交個朋友仔.......

而我又唔覺得存在< 拉客 >的問題......

第一,跟我的人不是< 客 >,是朋友.......

第二,你話明唔洗錢,亦無問題......

呢個網的跑友,大多數都是理性的成年人.......

喜歡去邊道玩,係由佢隻腳去決定......

難得師兄你有心去推動運動,我覺得係好事添....

加上我隊的人,星期五唔會係沙田練習.....

大家都唔洗爭場用,開心都黎唔切......

剛巧,我教練都有訓練鐵人......

逢一、三、四沙田都有班教......

可能你同佢有一面之緣呢......

她叫王春榮,而我叫家俊,逢一、四7-9pm沙田場練習....

有機會碰到面,打個招呼啦.........

升級   6.84%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我真係越跑越唔知點跑係啱,真係要來學下野

升級   100%

該用戶從未簽到