香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手

4.12 網友約跑 - 復活梅子比腳大會 (post#1已加入沿途快拍,post#2出席跑手名單)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

大圍ching,

我報B餐, 唔該

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

大圍ching,

我哋都報咗名, 兩個A餐, 唔該

rockiec
    seven

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-4-4 15:52 發表
    大圍ching,

我哋都報咗名, 兩個A餐, 唔該

rockiec
    seven

洛奇ching:
    收到,到時見啦...兩位係咪都報左26/4個比賽?
    之前有冇玩過呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-4 16:18 發表 
    兩位係咪都報左26/4個比賽? 之前有冇玩過呀?

係呀, 前日寄咗報名表...
    舊年跑過, 都係跟人跑, 但跟跟吓跟甩咗, 跟住就跑錯路啦... 
    後面又我跑錯埋... 結果俾人鬧到飛起, 即刻無晒心機跑...

其實係自己開頭放快咗, 跟咗班快馬上山, 但入咗山路, 
    發覺石面好滑, 隨時中招, 所以就慢咗, 結果就睇唔到前面啲人啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-4-4 18:02 發表

係呀, 前日寄咗報名表...
    舊年跑過, 都係跟人跑, 但跟跟吓跟甩咗, 跟住就跑錯路啦...
    後面又我跑錯埋... 結果俾人鬧到飛起, 即刻無晒心機跑...

其實係自己開頭放快咗, 跟咗班快馬上山, 但入咗山路,
    發覺石面好滑, 隨時中招, 所以就慢咗, 結果就睇唔到前面啲人啦!

呢個真係好大問題,到時都係安全至上啦。
    如果ching認得路既,到時或者可以幫忙帶下路啦。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-4-4 18:02 發表
    跟住就跑錯路啦...  後面又我跑錯埋... 結果俾人鬧到飛起,

其實我有多次比賽跑錯路的記錄... 尤其是山路比賽,
    如最梅子林、畢拉山、大欖涌水塘、香港仔水塘...

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-4 22:23 發表
    如果ching認得路既,到時或者可以幫忙帶下路啦。

如果認得路, 帶路無問題, 但只係跑過一次, 印像模糊...
    如果今天得閒, 可以去探路, 順便跑埋。 

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-4-5 06:49 發表

其實我有多次比賽跑錯路的記錄... 尤其是山路比賽,
    如最梅子林、畢拉山、大欖涌水塘、香港仔水塘...

如果認得路, 帶路無問題, 但只係跑過一次, 印像模糊...
    如果今天得閒, 可以去探路, 順便跑埋。  ...

洛奇ching:
    琴日有冇去探路呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

A + B 加埋有成32個,好熱鬧啊

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-6 11:53 發表 
    洛奇ching: 琴日有冇去探路呢?

真失禮, 又行錯路, 行錯好多路...

根據地圖及舊年的模糊記憶, 結果去到半山, 條路俾人閘咗...

跟位去或第二條路, 又閘咗...

再去第三條路, 要拉繩爬山, 走番轉頭...

途中碰到一名跑友, 指姑婆山就係前面 ??
    我話無理由的爬山噃, 我舊年明明係咁跑, 都唔使爬山...
    佢話條路係好難行, 真係要爬噃... (我緊係唔信佢)

因快要天黑所以無冒險再搵路, 响黃泥頭落番嚟...
    大圍 Ching 真係要搵個識路再探路, 一係星期五假期再探過...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 6/4/2009 12:41 發表

平哥,你又拖埋平嫂嚟一齊玩吓啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-4-6 18:43 發表

平哥,你又拖埋平嫂嚟一齊玩吓啦!

Alfred兄,次次都帶佢來,小弟就連少少自由的空間都冇...唔得咁架..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-4-6 18:36 發表

真失禮, 又行錯路, 行錯好多路...

根據地圖及舊年的模糊記憶, 結果去到半山, 條路俾人閘咗...

跟位去或第二條路, 又閘咗...

再去第三條路, 要拉繩爬山, 走番轉頭...

途中碰到一名跑友,  ...

洛奇ching:
    真係辛苦使呀,條路應該係唔使爬山架,個路友點錯你可以因為佢以為你要上女婆山,睇返條賽道資料應該只係要經過女婆坳而唔使上山。
    我之前其實已經探過一次路,仲影左d相係post#1度,不過我唔係100% sure所以想搵d跑過既朋友幫手帶下路。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-6 12:41 發表

平兄:
    係呀,B組條路大家跑慣跑熟冇問題呀。
    但係A組因為要上山,所以安全計我諗住果日會準備幾條布帶比d跑過呢個比賽又認得路既ching ctse同我自己帶住,等其他跑手有個識認,我自己就諗住都係留後慢慢跑,確保所有人安全到達,大家都可以跑得開心又放心。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

雖然我無份比賽, 但我都想來食番餐A餐,
    唔該晒~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-4-6 22:19 發表
    雖然我無份比賽, 但我都想來食番餐A餐,
    唔該晒~

mill姐:
    有-10度 ctse參加,點少得妳呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-6 21:52 發表 
    我之前其實已經探過一次路,仲影左d相係post#1度,不過我唔係100% ...

真係老眼昏花, 四隻眼都睇唔到你d相係post#1度...
    無錯啦, 就係果條路線 100%!!

睇番我啲相, 原來我响花心坑亭轉咗左手面,
    又係眼大睇唔到黃色箭咀...

升級   66.4%

該用戶從未簽到

大圍兄~報名A組
    唔該...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 細明哥 於 2009-4-6 22:49 發表
    大圍兄~報名A組
    唔該...

細明哥:
    收到...到時見啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-6 21:59 發表

平兄:
    係呀,B組條路大家跑慣跑熟冇問題呀。
    但係A組因為要上山,所以安全計我諗住果日會準備幾條布帶比d跑過呢個比賽又認得路既ching ctse同我自己帶住,等其他跑手有個識認,我自己就諗住都係留後慢慢跑,確保 ...

大圍兄,謝謝你細心安排,今次真係有好多區外跑友參加,有勞閣下多費心機了.如有事需幫忙,請盡管吩咐啦.