香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手

4.12 網友約跑 - 復活梅子比腳大會 (post#1已加入沿途快拍,post#2出席跑手名單)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 Anthony 於 2009-4-13 10:46 發表

鄭兄,很高興能與鄭兄一起跑步。鄭兄真犀利,早上賽完10k,下午衝梅子林段斜路仲一路領放,真是佩服。看來師兄年紀應較我大,仍有這樣的體能,小弟真甘拜下風。有無興趣入

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 Carey 於 2009-4-13 10:35 發表
各位師兄師姐,  我今日會同朋友仔去探下路, 不過唔係好識路, 請問條路易搵嗎?
有咩要注意呀?
唔該曬咁多位.

ctse可以去返本帖
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4285&page=18#pid162953
post #256, 266-275
rockie ching有介條路線

尋日落完雨, 跑石仔路要睇住冼, 特別係落個段青苔石

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

感謝run run ctse由朝影到晚, 出心又出力, 實在好偉大啊!
    更要多謝Rockiec ching 沿途帶領我lee個慢腳, 令大家唔洗迷路, 有傾有講又一日, 唔該晒~
    更加要多謝主持人大圍ching堅堅, 重有就係有份出席今天約跑的ching ctse.
    記住下次要再攪多幾次lee啲約跑活動先得喇~
    THANKS !

升級   100%

該用戶從未簽到

Anthony C 兄
    梅子林只是熟識地形,昨天我也停了二次才可上到頂,
    4月30日不能出席,此段時間身在多倫多探朋友,下一次再玩過.

升級   56%

該用戶從未簽到

尋日跑完先知何謂山路
    係就係跑到謝, 但係都係一次好難得既體驗

多謝哂今次搞手大圍ching, 帶跑既rockie 同停雲ching(如果自己跑, 節奏實好亂),
    影相既run run ctse 同 請搭順風車既seven ching

小華: 下次實有機會再跑過, 不過唔知我跟唔跟到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-12 22:58 發表 停雲ching、洛奇ching試路同帶跑,仲有堅堅隊長帶跑B隊...

其實今次帶路都好失敗, 回程果段都係帶錯, 各 Ching/Ctse 唔該睇番之前小弟所拍的短片, 
    出梅子林路之後應該一直跑去濱景花園, 過河之後, 經畫舫轉右再過橋返回運動場, 
    但比賽時過河之後就要右轉, 沿河一直跑向停車場前隧道口。

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-4-13 10:12 發表 
    thanks ~洛奇CHING 早段照顧小妹 ... 

真係小意思, 舉手之勞, 何足掛齒!

原帖由 Carey 於 2009-4-13 10:35 發表 
    各位師兄師姐, 我今日會同朋友仔去探下路, 不過唔係好識路, 請問條路易搵嗎? 有咩要注意呀? 唔該曬咁多位. 

可留意地上、欄杆上的黃色箭咀與及沿途路牌...
    即使係咁, 我第一次都行錯, 因為入村之後有不少分义小路。

原帖由 mill 於 2009-4-13 11:02 發表 
    更要多謝Rockiec ching 沿途帶領我lee個慢腳, 令大家唔洗迷路, 有傾有講又一日, 唔該晒... 

其實我都無力, 上斜、上石級係我弱項, 所以乘機抖下、回氣...

今次反而要多謝主持人大圍ching同run run ctse 啲靚相...
    今次無人跌親、仆親, 走失... 都要多謝眾 ching/ctse 幫手
    希望426大家努力、加油

升級   41.4%

該用戶從未簽到

謝謝各搞手及引路Ching ctse 特別係大圍,停雲,rockie, runrun。
    個A餐果然夠份量!
    頭盤:慢jog到小瀝源,“開胃“!
    主菜:越野長命斜入梅子林,“yummy“!
    甜品:喪爆返沙田運動場,加乳酸topping,爽!

升級   6.6%

該用戶從未簽到

好開心第一次參加跨區約跑,有機會我會再探梅子林
    謝謝攪手大圍兄的約跑同飯局安排
    謝謝runrun冒雨同比蚊咬都為我地影相
    謝謝kinkin同另一位ching(sorry未有問名)沿路不離不棄

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

多謝分別係隊前,中,後領路的師兄們.
    多謝Runrun專程來影相打氣, 又濕又落雨, 辛苦曬.
    多謝大圍發起同安排今次約跑, 新路線好有新鮮感.
    可惜, 雙腳罷工, 跑唔到全程, 行左一段山, 身心舒暢.
    下次再跑過梅子林.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 蘭茜•韋 於 2009-4-13 16:55 發表
    好開心第一次參加跨區約跑,有機會我會再探梅子林
    謝謝攪手大圍兄的約跑同飯局安排
    謝謝runrun冒雨同比蚊咬都為我地影相
    謝謝kinkin同另一位ching(sorry未有問名)沿路不離不棄

師姐隻腳好返哂啦? 好鬼羡慕你地食到梅子, 下次有機會我都一定要跑返一次先!!

升級   56.85%

該用戶從未簽到

今次個A餐真係好有新鮮感,而且條斜路仲長上長有,甘呀!
    在此要多謝搞手大圍,又停雲,rockiec ching 全程引路,
    加上runrun ctse冒雨為各人拍照.謝謝!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

本來都想黎玩丫~~~不過上午拗柴~~~唯有下次啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-4-13 23:12 發表
    本來都想黎玩丫~~~不過上午拗柴~~~唯有下次啦

梁兄:
    咁唔小心,冇咩大礙下?

升級   93.33%

該用戶從未簽到

今次第一次跨區跑,第一次跑得咁有挑戰性,好有成功感,426放心少少...
    雖然好辛苦,跑山真的好困難,幸好有大圍的指引,山比陪伴跑,得宜順利...
    謝謝runrun為大家拍照,打氣,辛苦晒...
    還有各位在路上互相照應,帶路的師兄姐...跑得特別開心,有氣氛...
    不過記憶唔好~未能分得清所有師兄,姐的名,唔好意思...
    這粒梅梅真的好味道,營養高

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-4-15 09:10 發表
    今次第一次跨區跑,第一次跑得咁有挑戰性,好有成功感,426放心少少...
    雖然好辛苦,跑山真的好困難,幸好有大圍的指引,山比陪伴跑,得宜順利...
    謝謝runrun為大家拍照,打氣,辛苦晒...
    還有各位在路上互相照應,帶路的師 ...

Qoo Qoo:
    比賽到時慢慢來,當攞個經驗,又可以段練下自已。

升級   6.6%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-13 20:01 發表

師姐隻腳好返哂啦? 好鬼羡慕你地食到梅子, 下次有機會我都一定要跑返一次先!!

BILLY,有心,隻腳未好得晒,仲有D拉住,所以跑得慢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 蘭茜•韋 於 2009-4-15 22:23 發表

BILLY,有心,隻腳未好得晒,仲有D拉住,所以跑得慢

咁你星期一重去鄧記, 唔怕再整傷佢咩

升級   6.6%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-4-15 22:35 發表

咁你星期一重去鄧記, 唔怕再整傷佢咩

放心,今個星期係輕鬆日

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 蘭茜•韋 於 2009-4-15 22:46 發表

放心,今個星期係輕鬆日

咁下個星期呢?

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-4-13 11:29 發表
    尋日跑完先知何謂山路
    係就係跑到謝, 但係都係一次好難得既體驗

多謝哂今次搞手大圍ching, 帶跑既rockie 同停雲ching(如果自己跑, 節奏實好亂),
    影相既run run ctse 同 請搭順風車既seven ching

小華: 下次實 ...

你遲發力姐·
    下次一定能追上的哦^^