香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手

4.12 網友約跑 - 復活梅子比腳大會 (post#1已加入沿途快拍,post#2出席跑手名單)

關閉 [複製鏈接]

升級   35.79%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

e...............兩位nc同場, 一於上演番一場 "龍鳳呈祥dab梅子", 哈哈
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

我想問 a 組段 "越野道路混合賽道" 會唔好難走0架? 山路多?
    似唔似屯門環塘跑0個 d 泥路??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-3-14 21:42 發表

我嗰日返7放3,如果係都食B餐,預我先,放工趕嚟。

Alfred兄...一定等埋你。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-3-14 23:14 發表

ben 順便去報埋名比菜啦" />" />

ben兄:
    係啦.....加你名先~ 比賽果度有冇興趣組隊玩下呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-15 09:26 發表
    我想問 a 組段 "越野道路混合賽道" 會唔好難走0架? 山路多?
    似唔似屯門環塘跑0個 d 泥路?? " />" />

B兄:
    如果你有玩開山既應該唔係太難,實際情況要其他參加過呢個比賽既ching ctse補充一下。
    不過我都諗住搵日(可能下星期日),會去行一次條賽道實地了解一下,順便影d相,希望可以比多d資料大家參考下。
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-15 19:35 發表

B兄:
    如果你有玩開山既應該唔係太難,實際情況要其他參加過呢個比賽既ching ctse補充一下。
    不過我都諗住搵日(可能下星期日),會去行一次條賽道實地了解一下,順便影d相,希望可以比多d資料大家參考 ...

Thank YOU 大圍師兄先~

其實我就係無玩開山, 比較驚跑山路咋~
    如果 a 段都 ok 易走, 我就玩 a 段啦~
    否則我就跟堅師兄食梅子好了~

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-15 19:35 發表

B兄:
    不過我都諗住搵日(可能下星期日),會去行一次條賽道實地了解一下,順便影d相,希望可以比多d資料大家參考 ...

呢個比賽上年我都有玩。

前半段是山路,留意一開跑時是約60米的上斜水泥路,都幾金。

跟著一段是引水道,引水道後要經過一些村屋才跑入山路,
    最好起步儘量在前排位置,因經村屋跑入山路是一段窄路及上石級路非常窄,
    只可容一人身位,舊年我就因為遲起步,結果在那段窄路要排隊,那時
    又焗又熱,攪到大汗叠細汗。
    中段有段落斜山路,都是又窄又滑,最容易抝柴是這一段,我都見有唔少人sin 低。
    後半段即由梅子林落斜跑回小瀝源則全是水泥路。
    我舊年就是在山路時去得太盡,因為落山要快又唔好俾自己sin低都幾嘥力,

結果到平路回小瀝源時冇貨。

以上資料希望大家有用。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

鬱悶

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-16 11:38 發表
    小弟繼續望梅輕嘆, 不過會來做拍攝2公同大家打打氣既. 加加油呀!" />" />" />

唉!瘋兄,我同你都是一樣望梅輕嘆喇!
    我仲比你已經嘆咗好耐,黎緊仲有排嘆添呀!

如果那天家人沒有別的安排,我都到來替大家打打氣、拍吓照。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   35.79%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-15 19:30 發表

ben兄:
    係啦.....加你名先~ 比賽果度有冇興趣組隊玩下呀?

唔該哂大CHING!!

組隊?  我怕我太慢累到你地。。。

升級   0%

難過

原帖由 BHa 於 2009-3-16 10:56 發表

小妹有行山但沒有跑山經驗, 怕跑山會傷腳或sin胎(特別係落斜,碎石路),
    當日會"渣溜灘", 平路同上斜就跑, 落山就小心行.
    安全第一, 長跑長有.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-16 10:56 發表

B兄:
    我個人覺得跑山路會冇咁悶,同埋挑戰性大d,果日都係試路大家應該唔會跑得好快,放心join啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-3-16 11:35 發表

呢個比賽上年我都有玩。

前半段是山路,留意一開跑時是約60米的上斜水泥路,都幾金。
    跟著一段是引水道,引水道後要經過一些村屋才跑入山路,
    最好起步儘量在前排位置,因經村屋跑入山路是一段窄路及上石級 ...

runrun ctse:
    多謝提供有用資料,睇來我都要搵人實地了解下先得。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 109# 110#的帖子

瘋瘋 & runrun:
    真係唔該使兩位,不過仲有成個月,到時可能傷患好轉可以一齊跑呢。
    anyway...麻煩使先。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nchben 於 2009-3-16 11:49 發表

唔該哂大CHING!!

組隊?  我怕我太慢累到你地。。。hgjD115" />" />hj hgjD115" />" />hj

ben兄:
    我都係慢腳來咋...不過諗住組隊一齊比賽會開心d,你諗諗佢啦。
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

好~ 咁報住 a 組先~
    thank you 咁多位師兄師姐意見~

升級   6.6%

該用戶從未簽到

B餐唔該
    請各ching & ctse睇住小妹,我係路盲,唔信,問問NC姐

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 蘭茜•韋 於 2009-3-16 22:07 發表
    B餐唔該
    請各ching & ctse睇住小妹,我係路盲,唔信,問問NC姐

蘭茜ctse:
    唔使怕呀,kinkin大隊長帶隊,永冇甩拖。