香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TerrySze

4月19日(Sunday)早上8點約踢波 (P14 連地圖) --誠徵有興趣的朋友

關閉 [複製鏈接]

升級   56%

該用戶從未簽到

估唔到呢度都有咁多利迷

我都係支持利物浦

睇利記踢波 緊張過坐過山車
差唔多場場都有驚喜
心血少d都頂唔順呀
睇黎大家個心臟都好健康

升級   0%

該用戶從未簽到

點解冇人鐘意香港足球嫁?
90年代的南華係我志愛,個陣山度士、陳發枝、巴貝利、譚拔士.....個個都好勁!
記憶中有一年賀歲波決賽,港聯對阿士東維拉,嘩!簡直超好睇,港聯加時由山度士反敗為勝,勁!

升級   0%

該用戶從未簽到

我都好鐘意南葛隊,特別喜歡志偉個拍擋麥泰萊

升級   38.35%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

我都係球迷,玩長跑之前經常踢波,之後為左長跑能做出成績,只好忍痛掛靴!!
    不過睇就照樣會睇,小弟係“喜鵲”fans

升級   27.67%

• 簽到天數: 4 天

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-3-16 17:36 發表

吓!當你是轉去什麼 team,你就會買口乖架啦!j" />" />jk  

朗尼剛在Everton出道時都講過類似的說話, 結果都係去做左紅魔鬼

升級   27.67%

原帖由 finewong 於 2009-3-16 22:52 發表
    我都係支持利物浦

差唔多場場都有驚喜
    心血少d都頂唔順呀
    睇黎大家個心臟都好健康

其實捧利記係同捧英格蘭一樣...

心血少d都隨時俾班茂利激到爆血管!!!

屆屆世杯or歐洲國家杯都話係夢幻至強組合, 結果就夢...

作為英格蘭fans真係屆屆有期望, 鑊鑊好失望...

升級   100%

開心

原帖由 迪迪仔 於 2009-3-16 21:55 發表

saki師兄你有無玩bbs架?
    我好似係其他bbs既利迷討論區見過你喎

其他forum 及 BBS  都有玩

都係用 saki 或 sakinijino  做 login name

升級   100%

開心

原帖由 finewong 於 2009-3-16 22:52 發表
    我都係支持利物浦

差唔多場場都有驚喜
    心血少d都頂唔順呀
    睇黎大家個心臟都好健康

俗語有云 "若要生活好,  咪買利物浦"..............

不過今年叫穩定左了, 同埋今伴都試過4-5次反敗為勝

同埋提提都是棒利物浦嘅 ching/ctse 要儲定錢了, 佢地好大機會今年又訪港   

升級   27.67%

原帖由 saki 於 2009-3-17 00:03 發表

俗語有云 "若要生活好,  咪買利物浦"..............

下一句係咪

買左利物浦, 搵定棺材舖...

升級   48.67%

該用戶從未簽到

我都好鐘意踢波同睇波喎!
    踢波
    中學開始就幾乎每日都踢, 都係由前鋒開始踢到去做中堅
    不過而家班波友散哂, 好難齊腳, 冇隊落班, 唯有轉行跑步
    睇波
    球會最愛都係利記, 由晚年班尼斯,魯殊, 早年科拿,麥馬拿文年代開始捧
    國家隊至愛係荷蘭, 由晚年三劍俠開始捧
    球星
    現役至愛係神奇隊長謝老四, 其次係神之子卡卡
    退役至愛係雲巴士頓

奈何喜歡的利記同荷蘭一樣, 總教你又愛又恨
    當有期望的時候, 永遠只會失望, 當認為無望時, 又會給你驚喜, 不過最終都係失望居多
    相信利記迷及荷蘭疐感受最深

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-17 00:11 發表

下一句係咪

買左利物浦, 搵定棺材舖...

坊間流傳既係: 想要身體好, 唔好睇利物浦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-3-16 23:11 發表
    90年代的南華係我志愛,個陣山度士、陳發枝、巴貝利、譚拔士.....個個都好勁!
    記憶中有一年賀歲波決賽,港聯對阿士東維拉,嘩!簡直超好睇,港聯加時由山度士反敗為勝,勁!

我喜歡和仔

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-3-16 22:00 發表

係助教咩?
    我記得好似唔係喎,係......體能教練喎[即係邪神]

Yes .體能教練 !! .... ching 好記性 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-16 23:54 發表

其實捧利記係同捧英格蘭一樣...

心血少d都隨時俾班茂利激到爆血管!!!

屆屆世杯or歐洲國家杯都話係夢幻至強組合, 結果就夢...

作為英格蘭fans真係屆屆有期望, 鑊鑊好失望...

英格蘭FANS 屆屆都係前仆後繼...就夢

升級   0%

該用戶從未簽到

CHING 都好,有見證過e個時代.
    可惜到我入場睇香港足球時...就係請人返來油輪自己....

升級   66.4%

該用戶從未簽到

喜歡國家隊          巴西/英格蘭
    喜歡球隊             曼聯/利物浦
    喜歡球星             馬拉當那/柏天尼/魯殊/卡卡
    從細個到現在一直喜歡踢波
    現在一個月踢2一4次衛生波,睇球隊book場及約對手情況
    由於可以左右腳及有小小速度,所以兩翼兩閘最善長

升級   56.2%

該用戶從未簽到

本來諗住今年利記有機會聯賽冠軍,點知今年年頭又玩海鮮波,搞到機會渺茫....

升級   67.85%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

七八十年代冇咁多外國波睇,都有睇本地波,當時係香港足球的黃金年代,偶像係胡國雄!
    自從精工、寶路華退出後,香港足球一落千丈啦

升級   67.85%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 batigoal 於 2009-3-17 09:46 發表
    本來諗住今年利記有機會聯賽冠軍,點知今年年頭又玩海鮮波,搞到機會渺茫....
    餘下九場聯賽不容有失!攞晒二十七分,應該有機既,不過難度極高

升級   0%

該用戶從未簽到

我係大炮友, 踢波 , 睇波 , 2 樣都鐘意 ,
    以前星期日 , 會全幅武裝响北區公園, 自己射下龍門 (e + 諗起都好傻),
    仲要迫個仔穿埋件衫陪我癲 。
    細個鍾意 宝路華 , 精工 , 大左就 鐘意 AC 米蘭 ,  阿癲佬