香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 龜速行
打印 上一主題 下一主題

"兒時最喜愛卡通片"入嚟卡通聚

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

hunter x hunter

都有追過一輪!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-3-17 17:23 發表

HxH 完左greed island 就無睇, naruto 而家開始都唔係太知講乜 =.=

HXH 講到打蟻王, 但係又停左。
Naruto仲勁, 个个似X-Men多个似忍者, 現在鳴門同培因打緊, 打到就变九尾。

升級   0%

該用戶從未簽到

竟然無人提呢个, 可能寫到唔正確。寫好d [義犬報恩], 呢套卡通係我第一套睇到流眼淚嘅卡通! 非常感人

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-17 14:23 發表
媽媽是小學四年級生
咕嚕咕嚕魔法陣
棋魂

棋魂(又名棋靈王)正呀! 睇完後去左學圍棋, 學左兩个月仲係成日都比人屠龍, 無天份, 所以放棄了! 早排聽講作者會出續集, 但又無下文。

升級   61.1%

該用戶從未簽到

你地講咁多卡通, 都係足球小將既印像最深, 最深刻既就係場波踢到最後壹分鐘都可以 "踢" 足半集!

講到最長做長有既都要算 "五色戰隊" 一份了, 做到2009年都仲有得做!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Really amazing animation - Babel II

http://en.wikipedia.org/wiki/Babel_II

登錄/註冊後可看大圖

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

原帖由 blurmax 於 2009-3-17 11:51 發表

登錄/註冊後可看大圖

超時空要塞 lah - without doubt

http://www.macross.co.jp/

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E8% ...

我淨係中意“超時空要塞7”,其他相關版本極度討厭。
    另外運動類動畫基本上都中意。

升級   0%

該用戶從未簽到

點解你地講咁多套我都唔多識既...
    我個年代..最鍾意..星仔走天涯、IQ博士、電子神童、足球小將、千年傳說.....
    希望有知音人啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟兒時最鍾意就係......

出黎啦! 萬能俠! 落去啦! 朋友號!

絕招:鐵甲飛拳,高熱火焰,氣體硫酸

仲有"愛美神"過招"愛美神飛彈"" />" />

之唔係70年代麗的電視最正過套卡通片"鐵甲萬能俠"囉!

睇過一定有四張野!

http://hk.video.yahoo.com/video/video.html?id=269190

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-3-17 20:49 發表

HXH 講到打蟻王, 但係又停左。
    Naruto仲勁, 个个似X-Men多个似忍者, 現在鳴門同培因打緊, 打到就变九尾。

hunter x hunter 都係貪婪之島最好睇.... 呢個單元完0左我就無再追...
    Naruto 都唔知搞 d 咩.... 又係同之前既 style 好唔同.. 同龍珠一樣... 走火入魔

我仲有睇金田一...之前都有睇名偵探柯南.. 但柯南都係死唔斷氣...又無再追...
    而家睇番島耕作系列...浪客劍心

有無人追晒 JOJO 大冒險同埋 ONE PIECE???

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 51# 的帖子

JOJO畫太花, 睇到眼都花

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-3-17 23:37 發表
    點解你地講咁多套我都唔多識既...
    我個年代..最鍾意..星仔走天涯、IQ博士、電子神童、足球小將、千年傳說.....
    希望有知音人啦....  

你講這幾套卡通片我都有睇過,相信大家都是這個年代的人,
    其實仲有怪物小王子、小雙俠同我係小忌嬚都非常好睇。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 神童威威 於 2009-3-18 00:03 發表

你講這幾套卡通片我都有睇過,相信大家都是這個年代的人,
    其實仲有怪物小王子、小雙俠同我係小忌嬚都非常好睇。

小雙俠剛拍了真人版呀!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=ceA9mDq_wCM

升級   0%

奮鬥

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥

I like 哥普拉 too!

登錄/註冊後可看大圖

http://www.2comic.com/html/731.html

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-3-18 11:51 發表
    簡單啲講︰430穿梭機ge卡通都有睇開,之後就係無線六點同埋亞線六點半的卡通,仲有就係星期六日,實在太多太多。不如等我講下啲冷門啲ge.......
    夢戰士、釣魚郎、哥布拉、光速戰神、太空基地、巨 ...

大鑊...究竟我生於咩年代....
    C兄講個D我全部無睇過.....
    記憶中...其他C兄提及既黃金俠定黃金戰士..我好似已出來做緊野...