香港長跑網  - 長跑長友

有玩MTB的ching ctse入o黎揮揮手

升級   48%

該用戶從未簽到

間中有玩MTB,對MTB有興趣的網友入o黎打個招呼

升級   0%

該用戶從未簽到

我係有興趣人士... 但係因為家中無位... 想買架平單車擺下都唔得

升級   48%

該用戶從未簽到

係呀,放車是一個大問題。放街被人偷,放家又無位。我架車放家中巳引起公憤。不過如不入山,可考慮摺車。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-3-17 13:44 發表

係呀,放車是一個大問題。放街被人偷,放家又無位。我架車放家中巳引起公憤。不過如不入山,可考慮摺車。

其實摺車都係一個好既選擇... 但有無 d 摺車個轆無咁細呢 ?
小妹喜歡踩下單車作為一個跑步上既輔助... 但係又踩唔起 RB....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-17 13:47 發表

其實摺車都係一個好既選擇... 但有無 d 摺車個轆無咁細呢 ?
小妹喜歡踩下單車作為一個跑步上既輔助... 但係又踩唔起 RB.... " />" />

20" dahon 唔錯既選擇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-3-17 13:32 發表
間中有玩MTB,對MTB有興趣的網友入o黎打個招呼

好想踩呀 , 不過無乜時間 , ching, 玩 XC , 定 downhill 架?
我頂多踩下單車徑 , + 街

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-3-17 13:44 發表

可以考慮下 2-3 名車友合租 迷你倉 , 將自己架愛車放响入面 , 每個月 2 百零蚊 ,
又唔使同大人衝突 。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-17 13:56 發表

20" dahon 唔錯既選擇

dahon 唔知貴唔貴呢...我聽過都要過千...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-17 14:14 發表

dahon 唔知貴唔貴呢...我聽過都要過千... " />" />

豐儉由人 , 大行 20" sp8  3k 到啦,
火炭世紀好似平 d .
如果 ctse, 有興趣我可以 pm 多 d 資料你参考下 ,
或者去 " 鎮洋兄弟 " 睇左款先决定都未遲 ,
鎮洋係總代理 , 買可以選捍佢 d dealers 買 , 可能平 d
不過千祈唔好响旺d bikes shops 買

升級   0%

該用戶從未簽到

我有興趣.... 但3k....
似乎要等一排先至可以買啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-17 15:02 發表
我有興趣.... 但3k.... " />" />

Venzo, 平 d 性能都唔錯 , 2k 樓下
好多選擇 , 如果唔係跟求速度 , 純
平時鍛練 or 去踩下車 , 慳位又经儕

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-17 15:16 發表

Venzo, 平 d 性能都唔錯 , 2k 樓下
好多選擇 , 如果唔係跟求速度 , 純
平時鍛練 or 去踩下車 , 慳位又经儕

都幾好咁 wow~ 等小妹儲下零用錢先...
儲夠要ching 一齊幫下眼買啦..我只係在 其他 foruum 上睇人地講...自己都未真係好認真咁研究

想問一問..係未最大 20" 轆?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-17 15:49 發表

都幾好咁 wow~ 等小妹儲下零用錢先...
儲夠要ching 一齊幫下眼買啦..我只係在 其他 foruum 上睇人地講...自己都未真係好認真咁研究

想問一問..係未最大 20" 轆?

dahon 26" 都有 , 不遇買得摺車都係貪佢慳位 ,
20" 速度比又唔太慢 , 26" 摺會好大下,
我無玩車件好耐啦 , 如果唔厭棄,, 我大約知道市價既 ,

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-17 13:59 發表

好想踩呀 , 不過無乜時間 , ching, 玩 XC , 定 downhill 架?
我頂多踩下單車徑 , + 街

我玩XC,有上有落,可以作為跑步的辅助運動。Downhill超過我心理可承受的界限。有時也會踩單車徑 , + 街。

升級   41.95%

該用戶從未簽到

我無玩mtb,玩rb同小摺,我多數踩架khs小摺出街,今個星期六南生圍帶路,我都會踩佢出黎

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-17 14:21 發表

豐儉由人 , 大行 20" sp8  3k 到啦,
火炭世紀好似平 d .
如果 ctse, 有興趣我可以 pm 多 d 資料你参考下 ,
或者去 " 鎮洋兄弟 " 睇左款先决定都未遲 ,
鎮洋係總代理 , 買可以選捍佢 d dealers 買 ...

火炭世紀價錢比鎮鎮平,如是沙田友可去看看。

升級   0%

該用戶從未簽到

ee,
如玩MTB, 切記買保護用品。睇樓主个網名就知樓主應該好注意呢樣野。

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-17 15:02 發表
我有興趣.... 但3k.... " />" />

平d既,可以諗下dahon ht060,千二蚊左右,都唔錯架!
唔去火炭,入黎元朗睇下車都得!

升級   0%

該用戶從未簽到

入元朗可以考慮買呢架!不過 好和味

登錄/註冊後可看大圖

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-17 16:07 發表

dahon 26" 都有 , 不遇買得摺車都係貪佢慳位 ,
20" 速度比又唔太慢 , 26" 摺會好大下,
我無玩車件好耐啦 , 如果唔厭棄,, 我大約知道市價既 ,

20"的確係速度和慳位兩者之間的平衡點。我踩過16"小摺,踩快唔係好穩定。