香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ee_tpk

將軍澳逍遙團 - 27.06.2009 將軍約跑(8:am; tko 運動場)

關閉 [複製鏈接]

升級   62.63%

該用戶從未簽到

sorry, 想問清楚Ching明天出發,集合安排:
1. 短腳跑"5K"集合時間?
2. 如果是寶琳起步, 應該是起步點應該是寶翠公園, 寶盈公園是游泳池o個邊(行頗遠至到的)
3. 如果是寶翠公園集合, 是不是在locker changing room對外位置等?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 EDK06 於 2009-3-20 20:26 發表
sorry, 想問清楚Ching明天出發,集合安排:
1. 短腳跑"5K"集合時間?
2. 如果是寶琳起步, 應該是起步點應該是寶翠公園, 寶盈公園是游泳池o個邊(行頗遠至到的)
3. 如果是寶翠公園集合, 是不是在locker changing roo ...

睇番post#1,
應該係7:45寶琳mtr既C出囗等,
然後去寶翠公園locker儲物後開跑~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jonathanmok 於 2009-3-20 19:40 發表

咁你個哥哥好番D未,睇左醫生未?

未呀, 忙到冇時間同佢睇醫生,
其實仲有d痛, 所以如果聽朝黎跑都未必上後山......

升級   62.63%

該用戶從未簽到

回復 103# 的帖子

UM...我同MRs.EDK06會在公園等你地, 因為我行去公園會近過地鑼站..

升級   56%

該用戶從未簽到

今晚去完邪神分享會, 肌肉雖然冇上之咁痛,
但係想聽日抖返下, 瞓晏d,
下星期再黎同大家跑過丫

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

晒草灣烚下烚下<<拈花拔草>>團 24/3 星期二

注 :
    晒斧: 斧山d街坊去join晒草跑
    晒草灣 : 藍田MTR D1出口左轉上斜到尾,網球場右手面再上
    跑步: 500米跑道+大長斜
    烚下烚下= 去滾 = 打邊爐 (不是去叫"烚下烚下"那間, 多數去"海港" OR "稻香")
    拈花: 落到MTR
    拔草: 落到麗港城

6:45 開始有街坊出現邊跑邊等
    8:30 藍田開始宵夜打邊爐

出席:
    1. Leesf
    2. Mill
    3. -10C
    4. cfchan
    5. Kin
    6. Wongc (跑)
    7. Ben
    8. -10C債仔
    9. 田中雅茂 (TBC)
    10. kyllikki (TBC)

Kin in Running

升級   77.37%

該用戶從未簽到

TO: 火仔
    你做開gym, 我而家想練pull up, 但pull極都pull 唔起, 知唔知點練好呢?
    (我已經係用翠林果部assist機, 重量已經係我既全部體重)
    跟住我估係因為自己biceps唔夠力, 去biceps機度做下啦
    但係唔知點解, 拉到手臂成90度之係, 就點都唔可以再拉埋個身度, 又點解呢?

TO: ALL
    今日特訓點呀~可惜join 唔到

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 107# 的帖

正手pull up 主要使用背肌,
    而反手pull up 使用二頭肌較多~
    所以訓練呢兩組肌肉對你做pull up會有幫助~
    而你話拉唔到埋身,係做邊個動作?
    可能你重量set得太重,試下玩輕d,做好個姿勢,然後先加磅~
    我都好耐無去翠林,不如搵日一齊玩呀?
    星期一,二都可以~

升級   0%

該用戶從未簽到

21/03/2009 搶包山特別報導

出席人士 :
    5k :jonathan,我,  emma, edk, edk 太太, 駿駿, pual
    10k: jc, 活活, sam, WPHo, 山比, CatCat, batbat, harry
    逍遙人士 : 車亞文

小妹因傷未能跟跑 10k 路程, 幸好有 jc 兄的地圖和 jonathan 既領跑下, 小妹終於可以跑一次啦 (但仲係唔太認得路.. 可能我掛住吹水 )
    大家先去寶翠公園存物, 大細 locker 齊備, 大約有十個大 locker...
    存物之後就出發... 時間0岩0岩好.. jc 趕及來到寶翠公園接我地
    之後就分開兩 group, 短腳和 10k group
    開跑時跟 jonathan 兄拍住跑...我都覺得自己又跑得怪怪地..但跑開0左之後就無事... 唔知係個 knee 定係隻腳指個枕頂住痛.... 跑到運動場見到入面既工人仲舖緊野...
    但我已見到 emma 跑得好似有點怪..一問之下才知道佢臨跑之前吃了塊包... 個胃頂頂下好唔舒服... 咁就一齊在後面同佢拍住跑... 大約 9 點三才跑回起點.. jonathan 兄跑回家, emma 回家沖涼, 小妹在公園沖身...打算離開時才知道駿駿和 paul 兄的 locker 同 跑10k 既 ching share... 所以 paul 兄繼續等 10k 既朋友..我跟駿駿上茶樓準備包山開"嘉年華"
    大約 30分鐘後大家都來到了, 但小妹因為要打波而早走...未知之後大家搶成點呢??

harry, paul ching, 第一次見面..小妹未能同你地詳談... 你地務必參加多 d 我地逍遙跑.. 等大家可以認識你地多 d 丫

升級   0%

該用戶從未簽到

嘉年華搶飽山

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 110# 的帖子

定係包山嘉年華 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 110# 的帖子

張相拍到包山就快到天花板了 , 你地確實很犀利

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-22 11:29 發表
    出席人士 :
    5k :jonathan,我,  emma, edk, edk 太太, 駿駿, pual
    10k: jc, 活活, sam, WPHo, 山比, CatCat, batbat, harry
    逍遙人士 : 車亞文

小妹因傷未能跟跑 10k 路程, 幸好有 jc 兄的地圖和 jonathan 既 ...

EE。。。我下次唔敢。。跑之前。。。。食包包。。。好鬼辛苦。。。
    依舊上身唔接下氣,謝謝EE陪跑及行,也提供在呼吸上的意見,聽見駿駿駿的減磅消息,我自知沒有付出什麼。 
    希望自己隔天去JOG,慢慢可以不用大家特意回頭等我吧。

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

JC兄,請問29號是否報了吐露港10K?有興趣一起去嗎?

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-23 00:15 發表

EE。。。我下次唔敢。。跑之前。。。。食包包。。。好鬼辛苦。。。
    依舊上身唔接下氣,謝謝EE陪跑及行,也提供在呼吸上的意見,聽見駿駿駿的減磅消息,我自知沒有付出什麼。 " />" />
    希望自己隔天去JO ...

上周六出門前,我超肚餓,所以食左兩塊chip ahoy加半杯水先出門口。

emma,會唔會係你食包距離跑步的時間太短,塊包未落隔呀?

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 emma 於 23-3-2009 00:15 發表

依舊上身唔接下氣,謝謝EE陪跑及行,也提供在呼吸上的意見,聽見駿駿駿的減磅消息,我自知沒有付出什麼。 " />" />
    希望自己隔天去JO ...
    emma 我都係起步前兩小時食咗兩包小餅乾,ok wor 下次試吓早 d 食,睇吓會唔會好 d。

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-23 12:48 發表

上周六出門前,我超肚餓,所以食左兩塊chip ahoy加半杯水先出門口。

emma,會唔會係你食包距離跑步的時間太短,塊包未落隔呀?

好大機會係我未落隔. 包包發脹機會比餅勁. 下次試下食餅先...
    catcat早兩小時食最好啦, ee都叫我最少都要半個鐘以上. 知衰, 下次唔敢啦.

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 emma 於 2009-3-23 14:20 發表

好大機會係我未落隔. 包包發脹機會比餅勁. 下次試下食餅先...
    catcat早兩小時食最好啦, ee都叫我最少都要半個鐘以上. 知衰, 下次唔敢啦.

早兩小時...六點食早餐...catcat好利害呀

升級   0%

該用戶從未簽到

emma~食香蕉la, 快吸收,快消化,

升級   90%

該用戶從未簽到

知道 駿駿駿, 的確食蕉係快消化同吸收... 頭先個人呆呆下, 食完個人醒左.
    下次會記得買蕉~