香港長跑網  - 長跑長友

樓主: B

運動太陽眼鏡集體訂購 留意P.3

升級   29%

該用戶從未簽到

未見過hk有得賣~~
訂都唔怕, 因為係cod, 唔駛俾錢先! 送貨激快, 今日落單, 後日送到~~
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-19 02:02 發表

係丫.. 因為散光太深既鏡片既 refractive index 比較大... material 既關係未必做到...

小妹 300 幾度散光... 要型就要帶 con... 如果唔係就要用 transition lens..... " />" />

我就係有成 300 度散光呀~
但又唔係咁想帶 con....
transition lens 係點0架?? 係咪好似老人家 d 老花近視鏡咁, 上便就 for 近視, 下便就 for 老花咁??
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-3-19 00:22 發表
呢隻連5組鏡片,有盒,意大利做,ching轉頭影張相你睇
其實咁多組鏡片有乜用0架??
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-3-19 10:38 發表

感覺滿意~~
注意, 呢隻只得型號610可以配近視框, 唔好訂錯~
0個近視框係點 lock 上去0架? 會唔會跑跑0下鬆落黎0架?
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2009-3-19 11:16 發表

如果配oakley要留意一樣野,多數下面無框o既model或者一塊過o既鏡﹙如上圖所示﹚係配唔到有度數o既鏡片…

呀~ 原來咁多限制0架~ 慘了~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-19 12:39 發表
0個近視框係點 lock 上去0架? 會唔會跑跑0下鬆落黎0架?

D顏色鏡有唔同用途:
灰鏡-平日用陽光不太猛烈時
彩鏡-陽光猛烈時用
濾光鏡-透明冇色, 只過濾反射光線
黃鏡-夜晚, 大霧使用, 增加清晰度

個近視框lock得好穩陣, 反而初戴要習慣一下, 因與平時戴開的近視眼鏡, 距離有d唔同.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-3-18 18:48 發表
for你參考:不容許直接連結廣告成份資訊![/我都買左, ok. 幾好, 好貼面, 幾型, 價錢平!! 好處唔駛俾錢先, 貨到付款 COD!!

c.o.d ? 又幾好喎 ,
小弟塊面骨比較濶 , 唔知係咪 one size?

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-19 12:40 發表

呀~ 原來咁多限制0架~ 慘了~

唔慘,available o個d款都夠你慢慢諗

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-19 12:35 發表

我就係有成 300 度散光呀~
但又唔係咁想帶 con....
transition lens 係點0架?? 係咪好似老人家 d 老花近視鏡咁, 上便就 for 近視, 下便就 for 老花咁??

唔係,佢o個隻鏡係會因應外面光線強弱而自動變色,外面越光,副鏡就會黑d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2009-3-19 13:47 發表

唔慘,available o個d款都夠你慢慢諗

米拿兄... 有無 web site 介紹 邊 d 款係 available ga?

散光太深.. 就算 available 都要考慮埋荷包... 因為有埋散光又係貴一截...

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-19 13:01 發表

c.o.d ? 又幾好喎 ,
小弟塊面骨比較濶 , 唔知係咪 one size?

應該係one size, 不過個框都幾有彈性, 我就冇問題啦!!! 好fit!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-3-19 11:47 發表

未見過hk有得賣~~
訂都唔怕, 因為係cod, 唔駛俾錢先! 送貨激快, 今日落單, 後日送到~~

價錢同款式都好似幾ok,但質素真係唔知喎,有無售後服務架~~

咁師兄個人認為質素好唔好呢?

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-19 14:12 發表

價錢同款式都好似幾ok,但質素真係唔知喎,有無售後服務架~~

咁師兄個人認為質素好唔好呢?

咁老實講....3舊水, 有得換鏡, 個款唔差, 夠貼面, 個框夠彈性唔易爛, 點都抵用啦!
售後服務??!! 算把啦.....$299, 你想要咩服務先?

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-3-19 11:35 發表

ching 香港邊樹有售?幾錢?" />" />

香港無見到有,網上訂.上年同D 車友一齊買,約HK$150連運費

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2009-3-19 15:20 發表

咁老實講....3舊水, 有得換鏡, 個款唔差, 夠貼面, 個框夠彈性唔易爛, 點都抵用啦!
售後服務??!! 算把啦.....$299, 你想要咩服務先?

即係幾好係咪??

服務既意思唔等如保養,今時今日,去7仔買排香口膠買錯色,到期日短都可以換或退啦,佢唔會買完俾你電話都唔接掛,三舊水對小弟黎講唔少啦,窮起上黎可以開成個星期飯~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-19 15:37 發表

即係幾好係咪??

服務既意思唔等如保養,今時今日,去7仔買排香口膠買錯色,到期日短都可以換或退啦,佢唔會買完俾你電話都唔接掛,三舊水對小弟黎講唔少啦,窮起上黎可以開成個星期飯~~

哦.... ok啦!! 性價比高o羅!! 抵用!! 不過海外訂貨, 就冇咩服務架啦!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   44.2%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-3-18 23:48 發表
我之前用oakley但不小心跌咗,上年買咗呢隻牌子嘅motion,用落同貴野不多,夠輕,貼面ok,型唔型就好個人,但價錢差十倍,跌咗花咗都唔肉赤
http://www.probikekit.com/display.php?c ...

ching ~ 呢副 要幾$ ??

小妹臉型比較細.....睇左好耐都未選到心水超.....

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-19 22:25 發表

ching ~ 呢副 要幾$ ??

小妹臉型比較細.....睇左好耐都未選到心水超.....

英磅 £11.48 未計運費£20,我上次人多訂可以share 運費共HK$160一副,而家匯水平咗,我估HK$140-150

升級   44.2%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-3-20 01:18 發表

英磅 £11.48 未計運費£20,我上次人多訂可以share 運費共HK$160一副,而家匯水平咗,我估HK$140-150

唔該 bmc ching !