香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

使 用 數 碼 電 視 港 島 區 用 戶 最 多

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

使 用 數 碼 電 視
港 島 區 用 戶 最 多

自 從 全 港 於 去 年 8 月 , 推 出 數 碼 電 視 廣 播 後 , 全 港 75% 人 口 可 以 接 收 有 關 服 務 , 不 過 , 各 區 至 今 只 有 28% 至 近 40% 用 戶 , 購 置 機 頂 盒 或 所 需 的 裝 置 , 收 看 數 碼 廣 播 , 當 中 以 港 島 區 使 用 率 最 高 , 其 次 是 新 界 及 九 龍 。

電 訊 管 理 局 截 至 本 月 3 日 , 合 共 接 獲 近 1.2 萬 宗 有 關 數 碼 電 視 的 查 詢 及 投 訴 , 其 中 超 過 一 半 與 網 絡 覆 蓋 事 宜 有 關 。

另 外 , 當 局 將 會 在 今 年 底 前 , 就 兩 家 免 費 電 視 牌 照 進 行 中 期 檢 討 , 屆 時 會 檢 討 兩 家 機 構 的 財 政 能 力 及 2010 年 之 後 5 年 的 投 資 及 節 目 計 劃 。

資料來源 : 蘋果動新聞
+1 0
上一篇︰(明報)幽默教練跑到最後 統籌賽事力臻完美下一篇︰快訊-"日落南生圍"已於4時35分出發 (圖片新聞)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-3-21 13:59 發表
使 用 數 碼 電 視

自 從 全 港 於 去 年 8 月 , 推 出 數 碼 電 視 廣 播 後 , 全 港 75% 人 口 可 以 接 收 有 關 服 務 , 不 過 , 各 區 至 今 只 有 28% 至 近 40% 用 戶 , 購 ...

其實我想知佢地點知港島區用戶最多呢?
我買機頂盒都無話住係邊。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-3-22 18:17 發表

其實我想知佢地點知港島區用戶最多呢?
我買機頂盒都無話住係邊。

多數都係請人做電話調查既!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-3-22 20:09 發表

多數都係請人做電話調查既!!

哦! 同意。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 billy_yau 於 2009-3-21 13:59 發表
    使 用 數 碼 電 視

自 從 全 港 於 去 年 8 月 , 推 出 數 碼 電 視 廣 播 後 , 全 港 75% 人 口 可 以 接 收 有 關 服 務 , 不 過 , 各 區 至 今 只 有 28% 至 近 40% 用 戶 , 購 ...

唔知邊區仲未可以接收數碼電視廣播呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

我諗係果d離島先至收唔到掛