香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: WAY_LEUNG
打印 上一主題 下一主題

各位ctse 做gym會唔會帶手套

升級   0%

該用戶從未簽到

Nike嗰款size超細,我試L都覺得緊,同太薄唔適合我~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-3-26 19:58 發表

其實我去gym room 見到d唔用電的都會做, d撐呀! 推呀! 拉呀!舉呀! 我都會玩, 但部机叫咩名, 我真是不懂, 但weight lifting or group exercise 真是唔知是什麼?

ee_ctse, 介唔介意講解一下呀!

死火..我真係唔係明你係用咩機...  gym 有跑步機... stepper... 樓梯機... 太空漫步... rowing.....

weight lifting - 舉鐵
group exercise - 話到明 group.. 即係一大班人做既.. 其實 group exercise 呢個 term 好 general... 例如 aerobics..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-26 22:23 發表

死火..我真係唔係明你係用咩機...  gym 有跑步機... stepper... 樓梯機... 太空漫步... rowing.....

weight lifting - 舉鐵
group exercise - 話到明 group.. 即係一大班人做既.. 其實 group exercise 呢個 te ...

ee_ctse, 唔好俾我激倒啦! 我都唔想的, 你講完後我才明白,  我平時玩的是weight lifting - 舉鐵,

其他我都好少玩的, 因為我只上過體育館的訓練班, 個阿sir 只講每部机的用法, 但好多功效都沒有說明, 所以就... ... 不如長跑會搞個做gym活動呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-3-27 11:29 發表

ee_ctse, 唔好俾我激倒啦! 我都唔想的, 你講完後我才明白,  我平時玩的是weight lifting - 舉鐵,

其他我都好少玩的, 因為我只上過體育館的訓練班, 個阿sir 只講每部机的用法, 但好多功效都沒有說明, 所 ...

ctse... 可惜小妹唔可以用康文署既健身室... 如果唔係可以同你交流下...
小妹 gym club 既每一部機都有說明..同埋有圖教應該練緊邊組肌肉.. 唔知康文署果 d 機有無呢?
再上網 search 下資料唔明再問人都可以丫...
或者工聯會上堂果陣同你交流下都得... 不過我只係熟做下身既 machine.. 上身果 d.. 我只係識用 bar

你可以私下約相熟既 ching/ctse 去康文署交流下... 我想 做 gym 呢家野好難好似約跑大型咁搞 gala~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-27 11:41 發表

ctse... 可惜小妹唔可以用康文署既健身室... 如果唔係可以同你交流下...
小妹 gym club 既每一部機都有說明..同埋有圖教應該練緊邊組肌肉.. 唔知康文署果 d 機有無呢?
再上網 search 下資料唔明再問人都可以丫.. ...

有d嘢事在人為, 只要有信心, 鐵柱磨成針, 總有一日會可以的, ee 你參加咩gym club呀! 還有你住那區

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-3-27 12:02 發表

有d嘢事在人為, 只要有信心, 鐵柱磨成針, 總有一日會可以的, ee 你參加咩gym club呀! 還有你住那區

我在 fitness first 玩緊... 但呢排少去0左好多...
玩邊個 centre 唔定...我主要係跟 gx 堂... 不過比較多在尖沙咀做...

我在藍田住丫... 所以而家主要星期六早上在 tko 約跑..
btw.. 我所知至少有 火仔, batbat ching 都有玩開康文署... 或者你可以認識下佢地之後再約佢地去康文署做 gym 交流下... 或者我都要考慮上番個康文署牌.. 可以約其他 ching/ctse 指點下我 ^^

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-27 12:19 發表

我在 fitness first 玩緊... 但呢排少去0左好多...
玩邊個 centre 唔定...我主要係跟 gx 堂... 不過比較多在尖沙咀做...

我在藍田住丫... 所以而家主要星期六早上在 tko 約跑..
btw.. 我所知至少有 ...

ee, 你以前讀書有無去學校gym room呀? 只要搵番學校寫張紙證明你識用就可以申請康文署個牌架啦~
我都想同大家交流哦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-4-15 12:36 發表

ee, 你以前讀書有無去學校gym room呀? 只要搵番學校寫張紙證明你識用就可以申請康文署個牌架啦~
我都想同大家交流哦...

我無用過科大間 gym 房丫...
所以如果一定要用都要去執雞啦....
等我 check 下有無雞執再拎番張 permit...

最麻煩就係 cali 個個都食人唔 lur 骨.... 如果唔係我都去玩下...

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-3-26 17:18 發表

Ctse, 有沒有手帶的相片可以參考一下, 我真是好有心想學好d

我有手帶相,手帶係打拳時保護手骨用的.
上BODYCOMBAT時,見到多數的教練上特別堂時會用手帶,而學員帶手套多...