香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

多多指教!!!

升級   15.26%

該用戶從未簽到

我一出世時便是一個沒有才能的人
讀書運動音樂什麼的通通都不行...
因此十分自卑...
學親咩都比人話無天份...
而且身體又差...

但最近喜歡上了運動
不過體力真係差得好緊要...
所以決定練跑黎增加體能
初初真係覺得幾辛苦
但係發覺每次跑完之後都唔知點解有種好興奮嘅感覺 (可能是心理作用吧)
特別係晚上跑完之後會興奮到訓唔著覺...(講真嫁 )
所以鐘意左跑步

我知道我程度仲差好遠...
而且無咩跑步方面嘅才能
不過我會努力的!!!
而且不會輕易放棄
希望可以追到各位師兄師姐嘅步伐!!!

anyway,多多指教!!!
+1 0
上一篇︰各位ctse 做gym會唔會帶手套下一篇︰新手SAM報到~

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
c-hing 可多參與我地約跑活動呀!!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
長跑長友   

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 泰神 於 2009-3-24 19:04 發表
    因此十分自卑...
    而且身體又差...

但最近喜歡上了運動
    所以決定練跑黎增加體能
    ...
    C兄無需嗟嘆,每個人能力都不同,只要同自己比較,有進步就得啦
    C兄在邊區跑開?得閒參加我們的約跑活動,一班人跑,推動力大些的。

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 泰神 於 24-3-2009 19:04 發表
    因此十分自卑...
    而且身體又差...

但最近喜歡上了運動
    所以決定練跑黎增加體能
    ...
    歡迎泰神師兄,小妹都係無乜運動天份,但估唔到可以跑到長跑,而且重愛上咗跑步 TIM,師兄有機會參加一吓這裏的約跑活動,大家交流一吓 Y!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 泰神 於 2009-3-24 19:04 發表
    因此十分自卑...
    而且身體又差...

但最近喜歡上了運動
    所以決定練跑黎增加體能
    ...

welcome 泰神ching

泰神ching, 一出世的bb也是什麼才能都沒有, 是一步一步的學回來. 我也是在此學到很多關於長跑的知識, 並且認識了一班知同道合的朋友, 多上長跑網吹水+參與約跑, 你有意想不到的收穫啊

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎泰神師兄,我好似師兄一樣,出世也是沒有才能的....淨係識喊!
    我以前都係唔鍾意運動的,前年年尾才開始跑步減肥,自始上左跑步癮。
    多d參加網友約跑丫,好開心的,又可以交流心得。
    小弟係港島東人,長跑長友呀!

升級   15.26%

該用戶從未簽到

各位叫我師兄不敢當
    我都只係個新手同埋仲讀緊中學者
    各位有經驗嘅老手先係我師兄師姐!!!

因為e家岩岩先開始跑
    所以都係係番屋企附近到跑(我住東區)

不過下個月就會去澳洲留學
    但一放假就會返來香港

我係果邊間學校好重視體育
    規定每人最少要參加2樣運動...
    我林住參加長跑訓練同游水
    提升一下自己的體能!!!
    儘快追到各位部伐

e家最大心願就係想進步
    第日有時間返來參加長跑同馬拉松比賽...

p.s.哈哈,你地真係好nice牙

升級   3.16%

該用戶從未簽到

我都係讀仲緊書
    一齊add oil  la

我跑長跑都係之前係加拿大ge監護人影響
    有人陪就有動力嫁喇
    俾心機

升級   0%

該用戶從未簽到

泰神師兄你好,剩未離港前來參加大家既約跑,包你有個難忘又開心既回憶..
    網友約跑召集區

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

ching, 歡迎你呀

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

泰神兄..
    你一出世無才能..
    但我出世到而家都無咩才能喎...
    你仲有機會讀書去認識你想識既事..
    我為兩餐..出來做野超過廿年喎..連返學機會都無喎...

自卑..我又好少喎..
    樣樣野都比較..做人會好累嫁...
    而家你想跑..就用心去跑..就是咁簡單..
    我08年尾先開始跑...跑2K都氣喘呀..咪又傻傻下跑到10K返來..
    就算跑唔到我又唔會唔開心喎..盡左力就得啦
    一切從心啦...
    努力!

升級   15.26%

該用戶從未簽到

多謝大家好意同鼓勵
    不過因為就走
    好多野準備
    學校(香港)果邊又要返學
    所以都無咩時間一齊跑

不過遲d返黎香港再搵大家一齊練跑

e家都係上來睇下各位高手d故事,blog
    同埋d跑步技巧
    從中吸取經驗
    同埋吹下水,增進下感情

多多指教!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎ching 加入長跑網~
    其實小弟都無咩才能, 以前中學時跑800米都會攪到行番終點, 點都估唔到自己會喜歡長跑, 仲會一個一個10k 咁跑番黎(雖然唔係快), ching 都識講, 跑完步好開心, 呢樣野已經係最重要.

祝長跑長有~

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎泰神ching
    我都係港島東人ar
    留學之前得閑可以參加我地ge約跑活動或分享會ar

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Tyson,

Welcome to LongRun.hk

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   27.67%

• 簽到天數: 4 天

我一出世都係無咩才能喎, 剩係識飲奶...

借村上春樹句說話, 跑步o既人大部份其實都係同自己比賽緊, 成績並不是最重要, 重要係在練習和比賽的過程, 今次跑得比上次好,

每次都不斷俾自己一個目標去挑戰, 成不成功也不打緊, 努力過, 付出過便可以la

升級   29.67%

該用戶從未簽到

我地唔係國家級運動員,
    又唔係用運動黎搵食~
    不用太作乎天份既~~

除左天份,
    運動最重要講恆心同興趣!
    所以 ching 一定要持之以恆,
    加油啊~~!!

升級   7.15%

開心
  • 簽到天數: 20 天

泰神ching, 歡迎你,
    Add Oil  努力!  

升級   41.95%

該用戶從未簽到

歡迎泰神師兄,跑得快或慢都唔係問題,最重要係持續跑的興趣,加油呀!