香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 量子泡沫
打印 上一主題 下一主題

一場笑話

升級   0%

該用戶從未簽到

我之前都係 lunch time 去跑..
跑完番 gym 沖涼再番工丫~

承你貴言..
其實唔係唔跑得既... 係跑起上來怪怪的...

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

量子兄的毅力真值得敬佩
    但就來夏天,中午跑步會唔會易中暑呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

量子兄
    尖東海傍跑得幾舒服ga,我以前成日跑嗰度~

升級   0%

該用戶從未簽到

量子兄,真佩服你對跑步的熱誠呀..
    或許遲d夏天的話,你可考慮在gym房跑囉..
    既可沖涼,又可避開落雨天...
    繼續努力呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

Just take a walk fm TST - Hunghom during lunch.
    Sunshine and windy, very good weather for running.

升級   59.4%

該用戶從未簽到

繼續加油!!

升級   80.67%

該用戶從未簽到

多謝各位師兄師姐既支持和鼓勵, 我會繼續努力的   

這個星期跑了四日(星期一, 二, 三, 五), 共跑了35公里, 明天(其實是今天)如果時間許可既話, 還會去跑馬地操一課.  四月份既目標 - 希望能突破120公里.

今日跑既路線有少少改動, 來回可以有成9.2公里, 結果要51'44"完成, 希望遲D可以在50'之內完成, 到時一定第一時間告訴大家!

天氣將會愈嚟愈熱, 我食晏練習既算盤能否打得響, 還是未知之數, 不過身體正好像漸漸適應這種練習模式, 最神奇既係, 困擾我十多年既坐骨神經痛正慢慢緩解(已兩個多星期沒怎樣痛了), 而之前一直纏繞住我既跑後頭痛亦不藥而愈   

都是那句(別笑我naive) - 跑步真好   

升級   63.16%

該用戶從未簽到

Ching - Keep it up.

I used to practise there many years ago because my office was closed by.  Honestly speaking, it is one of the best routings in HK.  However, I changed my routing to the waterfront in Wanchai now because my office is there.

It doesn't matter on which routing and the most important thing is your determination.

升級   52.4%

開心
  • 簽到天數: 9 天

量子兄繼續keep,唔好比佢停!
    加油

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

實際來回得8K幾

升級   29.67%

該用戶從未簽到

量子 ching,對小弟黎講 Lunch 無比重要,唔食飯會死人
    所以你既毅力我絕對佩服 @@"

一定要加油!!

升級   80.67%

該用戶從未簽到

原帖由 洛虎添 於 2009-4-4 14:11 發表
    實際來回得8K幾

師兄, 你講得啱, 來回8.6k左右.

後來係Google Map左篤右篤, 結果夾硬砌夠10.5k(單程5.25k):

上紅磡繞道天橋前, 先去國際郵件中心走一轉, 多420m;
    去紅磡碼頭時唔過馬路, 由海灣軒正門出車處兜過去, 多310m;
    去到紅磡碼頭時先轉右, 去舊碼頭走一轉(到鐵絲網為止), 踩多220m;
    跟住先跑去海逸豪園.

睇落有D傻仔, 不過總算每次有10k進賬......

今個星期一開始已經連跑三日, 都維持到59分半倒, 擒日好熱好曬, 跑得好辛苦, 好在1小時既底線幸保不失 (其實頭半程用左29'09", 算係現時為止最快, 不過回程時天氣愈嚟愈熱, 又未食飯又冇水飲, 終於後勁不繼......)

原本想開blog同師兄師姐分享, 無奈到依家都只能食晏跑, 仲係獨沽一味一條線, 真係驚悶死大家......

目前未能參加跑會, 又練唔倒沖圈, 惟有繼續摸索, 希望可以持之以恆, 慢慢進步(好在有邪神分享會)......

由4月1日到擒日, 跑左53k, 今日晨早魔鬼已經叫我"東主好攰, 休息一天", 而家個心仲十五十六......

睇下點......

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 superimac 於 2009-4-6 02:07 發表
    量子 ching,對小弟黎講 Lunch 無比重要,唔食飯會死人
    所以你既毅力我絕對佩服 @@"

一定要加油!!

X2, 我未試過唔食午飯去跑步,佩服。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 量子泡沫 於 2009-4-9 09:46 發表

後來係Google Map左篤右篤, 結果夾硬砌夠10.5k(單程5.25k):

去紅磡碼頭時唔過馬路, 由海灣軒正門出車處兜過去, ...

CHING 加油 !!
    SET多幾個check point (eg : 每公里), 每次跑完再入excel...搞個圖表...會跑得過癮D !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 量子泡沫 於 2009-4-9 09:46 發表

去紅磡碼頭時唔過馬路, 由海灣軒正門出車處兜過去, ...

量兄,

跑之前飲多0的水呀!
    加油呀!  

升級   48.67%

該用戶從未簽到

原帖由 量子泡沫 於 2009-4-1 20:14 發表
    今日食晏去左練跑, 由尖沙咀鐘樓跑去海逸豪園, Google Map話來回有成8.5k, 我問同事借左部GPS電話, 睇下自己跑左幾遠,跑完之後一睇, 嘩, 9.33k, 唔係呀化, 48分鐘9K幾, 從未試過咁快, 自己有幾多斤兩自己最清楚, 於 ...

其實都唔算出得太嚴重丫...
    始終GPS係會有個誤差架啦...
    不過有d位條線又好似曲左少少...