香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手

2009.4.19 青衣運動場 衝圈特訓 + 桌球練習 (Post#2 出席跑手名單)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

唔緊要啦~~~第一次之ma
    我見你頭4組好似好輕鬆~~~早知叫埋你黎4分連休

升級   0%

該用戶從未簽到

今日來衝圈既跑手唔多,得我、Daniel、Wilson、蕉仔同梁兄。
    難得梁兄都來同大家分享仲要拉慢來跑帶住蕉仔同wilson操,大家真係有褔。
    今日個program雖然好簡單,但係都幾甘下,由其是除左小弟之外其他人都未試過:
    1) 慢跑約15分鐘熱身
    2) 神腿3式(踢腿練習)
    3) 主菜 (400m @3 x 10)
    4) 體能訓練-主要有連續跟腿 x 3、X跑步行x 3、(掌上壓10下+收腹10下+老虎跳10下) X 3 sets
    5) 拉筋

自己衝圈時間:
    1'38'30  1'37'46  1'30'50  1'30'51  1'31'57  1'30'52  1'29'88  1'29'70  1'31'69  1'26'38
    頭兩個因為大家一齊跑用1'40pacing,之後梁兄提意用返自己1'30pacing來跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

要梁兄帶新人跑4分連休真係好辛苦下....哈哈~

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

雖然無衝圈,但有玩體能,多謝梁兄教導,玩得很開心
    有機會下次再來

升級   50.45%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-19 19:32 發表
    今日來衝圈既跑手唔多,得我、Daniel、Wilson、蕉仔同梁兄。
    難得梁兄都來同大家分享仲要拉慢來跑帶住蕉仔同wilson操,大家真係有褔。
    今日個program雖然好簡單,但係都幾甘下,由其是除左小弟之外其他人都未試過: ...

今日要多謝梁兄及大圍兄既指導及帶領衝, 小弟都係第一次跟師兄們玩圈 (400m @3 x 10) ,開始時走1’40 還可以跟得上大圍兄, 由第三圈改為 1’30 pacing 就開始望住圍圍尾燈走, 跑完10 sets 真係幾甘囉, 仲有體能訓練都未交足功課, 呢個夏天要努力做好體能訓練先.
    衝圈時間 : 1’38’70
    1’38’38
    1’30’76
    1’32’64
    1’32’94
    1’34’07
    1’35’37
    1’37’25  1’38’07
    1’32’50

各位師兄!

升級   3%

該用戶從未簽到

青衣運動場~我都好耐冇去跑過啦.
    請問大圍兄和梁兄以後還會搞嗎?
    如果時間許可我都參加

升級   100%

該用戶從未簽到

謝謝圍圍安排昨天的活動~
    你地沖完圈後,+埋我地在許x山食野,有機會第一次見daniel及wilson ching,而蕉仔就只係見左一眼講聲byebye~下次有機會一齊跑下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2009-4-19 23:35 發表
    青衣運動場~我都好耐冇去跑過啦.
    請問大圍兄和梁兄以後還會搞嗎?
    如果時間許可我都參加

ching點解改左名呀? 你意思淨係運動場特訓,定係好似今次咁夾埋其他活動呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-20 09:23 發表
    你地沖完圈後,+埋我地在許x山食野,有機會第一次見daniel及wilson ching,而蕉仔就只係見左一眼講聲byebye~下次有機會一齊跑下~~

catcat:
    但係妳琴日係會所話好無聊好悶wor...仲走左去行街~

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝大圍兄昨日安排的桌球活動!

Q仔真係好好波~

升級   59.4%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-4-19 17:50 發表
    唔緊要啦~~~第一次之ma
    我見你頭4組好似好輕鬆~~~早知叫埋你黎4分連休

一開頭成日都想跑快d,
    結果最後就......

升級   3%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-20 14:02 發表

ching點解改左名呀? 你意思淨係運動場特訓,定係好似今次咁夾埋其他活動呢?

大圍兄~改名係因為大家覺得用中文易記d,
    所以就用返自己個名囉.

至於活動我是指運動場特訓,因為我唔踢波同打卓球,
    不過如果約玩其他活動~如籃球,我都會參加的

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-20 09:23 發表

catcat~~
    篤波真係好好玩ka,唔係睇佢好似好靜,其實要集中精神先得ka
    難得你弟弟都會玩,你咪有個伴一齊玩lor~~~