香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TerrySze

歡迎睇波朋友入o黎揮揮手

升級   0%

該用戶從未簽到

講開熱刺, 就另我想起兩位好波之人 - 荷度 及 華度
不過成廿年前, 唔知有冇人記得。

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-4-28 09:17 發表

有興趣 !!!
當年,英國國家隊黎香港,我係金鐘撞到安達頓同舒靈咸(仲係熱刺當打時候),仲拿到簽名!!

留係國家隊咪幾好lo...

其實以前幾喜歡熱刺的,.... 因為奇連士文係個度... 金色轟炸機 屋企有張大POSTER
個陣左右兩邊有安達頓, 班比, 前面係舒靈咸, 奇連士文, 熱刺D 波好好睇
英國國家隊黎香港... 應該係96 歐洲國家杯之前? 個陣好想去追星架, 好多球員我都好鍾意

升級   0%

該用戶從未簽到

曲奇

原帖由 曲奇 於 2009-4-28 10:08 發表

哈哈...
係terry ching提及安達頓同舒靈咸...
我好似只聽過後o個名,前者就未聽過....

曲奇ctse
安達頓係英國隊右冀,後黎碧咸上位取代了右冀位...當年奇連士文都係熱刺,最記得佢d倒掛金勾!!

原帖由 Alex 於 2009-4-28 10:26 發表

只係知道荷度係教練....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-4-28 10:40 發表

其實以前幾喜歡熱刺的,.... 因為奇連士文係個度... 金色轟炸機 屋企有張大POSTER
個陣左右兩邊有安達頓, 班比, 前面係舒靈咸, 奇連士文, 熱刺D 波好好睇
英國國家隊黎香港... 應該係96 歐洲國家杯之前? 個陣 ...

係96年啦....schnix TCSE 好記性 !!
我當年係金鐘toilet時撞到安達頓....睇住佢屙尿....

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-4-28 11:11 發表

係96年啦....schnix TCSE 好記性 !!
我當年係金鐘toilet時撞到安達頓....睇住佢屙尿....

terry ching 點解得個睇字....有無叫佢簽名

升級   0%

該用戶從未簽到

想問下有冇人會錄底今晚同聽晚個兩場歐聯呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-4-28 11:45 發表

terry ching 點解得個睇字....有無叫佢簽名

有 !!! 等佢洗完手...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-28 11:53 發表
想問下有冇人會錄底今晚同聽晚個兩場歐聯呀?

BT la....大圍,我今晚有野做...唔落灣仔跟泰基...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-4-28 12:06 發表

BT la....大圍,我今晚有野做...唔落灣仔跟泰基...

BT個quality會唔會好差, 到時冇心機睇wor~
唔緊要啦, 我都係去跟操, 不過今日對大脾肌肉仲係有d痛, 係咁易衝下算啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

今晚巴塞主場對車路士....我希望巴塞勝.....因為如果車路士勝....決賽會成為英超對決.

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-4-28 14:29 發表
今晚巴塞主場對車路士....我希望巴塞勝.....因為如果車路士勝....決賽會成為英超對決.

個人唔鍾意車仔....但都唔想巴塞冠軍

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-28 10:08 發表

哈哈...
係terry ching提及安達頓同舒靈咸...
我好似只聽過後o個名,前者就未聽過....

師姐有無聽過當年曼聯三冠王[1999],有黑雙剎同白雙剎,

黑雙剎就係高爾同約基,而白雙剎就係舒靈咸同埋蘇斯克查.

1999年歐冠決賽,曼聯最後反敗為勝就係靠白雙剎一人入一粒了.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-4-28 10:26 發表

我記得喎.

當年既英格蘭球隊,唔少都係打高Q大腳斬,
荷度同華度係少數技術型既英格蘭中前場球員.

荷度好似教左英格蘭國家隊一排,後來因為講錯野[歧視傷殘人士]而下台.

另外,大家講熱刺,點可以唔提"死雞王"連尼加架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-4-28 10:40 發表

英國國家隊黎香港... 應該係96 歐洲國家杯之前? 個陣 ...

如果無記錯,
英格蘭當時黎香港踢歐國盃熱身賽,
對好易通,勝一比零.

班友仔仲要係架飛機度攪破壞,新聞有提過既.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-28 22:10 發表

1999年歐冠決賽,曼聯最後反敗為勝就係靠白雙剎一人入一粒了." />" />

娃娃臉殺手真係好野,最後一擊絕殺拜仁,對方冇仇報。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-4-28 22:31 發表

娃娃臉殺手真係好野,最後一擊絕殺拜仁,對方冇仇報。

果場波曼聯可以贏,算有少少好彩.
因為拜仁贏緊1-0時,其實有好多機會入第二球,
不過射極都唔入,又有中柱,
之後既故事,咪就係畀曼聯完場前幾分鐘攪點左囉.

升級   0%

該用戶從未簽到

只能說,曼聯好多時都有運行 ∼

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-28 22:10 發表

1999年歐冠決賽,曼聯最後反敗為勝就係靠白雙剎一人入一粒了." />" />

黑白雙剎當然認識啦..
當年曼聯的風頭一時無兩...

升級   0%

該用戶從未簽到

cookie 姐,今晚捧邊隊呀 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

睇番前幾頁,原來 cookie 姐係藍軍迷 ~~