香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Parco爸
打印 上一主題 下一主題

5.4.2009 元朗大會堂長跑比賽 (by Parco爸)

B

升級   0%

該用戶從未簽到

Edmond 你 d 相真係超超超正呀~ 特別係頭一圈0個批跑步相呀~ 勁有動感!!!

升級   85.33%

該用戶從未簽到

多謝PARCO爸靚相

升級   0%

該用戶從未簽到

ar125...多得咁多位做左我model...俾我有機會影到詐...
anson...次次影親你都失手..呢次總算有交代...
Beefing..個d pan相好多因素影響..失敗率會幾高..好彩是跑兩圈..第二圈有得補飛...
water....客氣啦...如有機會都會繼續影下去..

升級   25.8%

開心
  • 簽到天數: 10 天

介唔介意分享一下你pan鏡個exif, 等我下次試試。

升級   0%

該用戶從未簽到

當然不介意...小小廢話如下:

因考慮到現場環境所限..鏡我是用17-55...
    ISO..有幾低推幾低...我是ISO100..
    由於我全程手持....我是先找梁兄熱身時..靜雞雞試快門速度先(佢當然不知啦)...
    最後決定1/30至1/40是理想範圍..光圈10.........
    快門1/30比1/40效果會好一點....但失敗率會高D....

呢次都是我第一次pan跑步..因知道失敗率會幾高.
    所以想瘋兄做主手影直路..我pan相..咁我失敗左..都有瘋兄既相補飛...
    到場ken兄通知是跑兩圈...心諗"爽"呀..
    咁我就可以第一圈全部pan..第二圈全部影直路...

下次都未必會咁影...因好多現場環境影響...未必次次如意...

升級   78.3%

該用戶從未簽到

d 相好正

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Arnold,

You have found a keen competitor in photographing lah!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

多謝Parco爸再次幫我地影相~~影得好令丫~依家先得閒回覆~唔好意思丫
    你得閒落下場先得架~~雖然都好想你做攝影c

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-4-7 13:40 發表
    Arnold,

You have found a keen competitor in photographing lah!

互相切磋, 容易進步. he he

升級   60.67%

該用戶從未簽到

多謝晒PARCO爸 D相好正

升級   0%

該用戶從未簽到

Parco大師d相真係越睇越鐘意,雖然冇我份。

升級   44.2%

該用戶從未簽到

嘩 ~ D相好靚呀 !!! BUT 點解冇我家姐架 ???

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝咁多位點閱..." />" />
    梁兄..查實你最易影亦最好影...因你通常在頭段..隔離左右無咩人..你跑時..頭髮是飛起..好有動感...正.." />" />
    韋姐...查實我未攪清..邊個與邊個..可能影漏左..下次補飛啦...ghu" />" />jg

如果有C兄姐無著或無網衫...下次在場見到小弟就打聲招呼...相機認到..就會盡量影到....見諒...!!!" />" />

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

恭喜晒!  
    各得獎師兄師妹!

升級   0%

該用戶從未簽到

Parco 爸有張小弟既相我幾中意,幾日前已經據為己有做左facebook 既封面,Parco 兄唔介意可~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-8 09:56 發表
    Parco 爸有張小弟既相我幾中意,幾日前已經據為己有做左facebook 既封面,Parco 兄唔介意可~~

Dee兄...隨便啦...小弟終於得你...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   44.2%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-4-8 09:30 發表
    多謝咁多位點閱..." />" />" />" />
    梁兄..查實你最易影亦最好影...因你通常在頭段..隔離左右無咩人..你跑時..頭髮是飛起..好有動感...正.." />" />" />" />
    韋姐...查實我未攪清..邊個與邊個..可能影漏 ...

我個頭像繼平兄之後數一數二大架啦war.,....
    蘭茜•韋同我唔同...短髮高瘦
    我就長髮矮小..通常束髻
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-4-8 14:35 發表

我個頭像繼平兄之後數一數二大架啦war.,....
    蘭茜•韋同我唔同...短髮高瘦
    我就長髮矮小..通常束髻

你地兩姊妹其實好易認姐, 點會有咁多人話唔認得既呢