香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cfchan
打印 上一主題 下一主題

deleted.....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

13,你好返未啊 .
    要多D休息喎~~

升級   41.95%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-4-18 22:24 發表
    四月十八日,下午二時,游泳,葵盛泳池
    34x50m = 1700m,繼續以"疑似TI"方式游自由式 ,開始掌握何謂定錨手

四月十八日,下午四時四十五分,跑步,城門水塘,有雨,雨勢有時頗大
    約本網跑友從和宜合 ...

CF兄果然係鐵人,游完咁長距離仲跑成十公里!

升級   100%

開心

原帖由 cfchan 於 2009-4-22 18:02 發表

休息中,謝lulu姐關心,已經好番好多,可以輕jog下喇!

13兄,26號會踩單車出離沙田為我地"雪山q隊"打氣嗎.
    你又可以順便操下手車~~

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-4-24 18:45 發表

13兄,26號會踩單車出離沙田為我地"雪山q隊"打氣嗎.
    你又可以順便操下手車~~

小弟另有活動,黎唔到喇,露露姐及妳的隊友們(山比 & Qoo?),努力呀!

升級   5.05%

該用戶從未簽到

cfchan兄,小弟今年都想玩鐵人賽,但想參加二項先,因小弟怕游水抽根,所以先嘗試玩二項,是否可行呢?請指點明燈!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 Kennychoi 於 2009-4-25 19:50 發表
    cfchan兄,小弟今年都想玩鐵人賽,但想參加二項先,因小弟怕游水抽根,所以先嘗試玩二項,是否可行呢?請指點明燈!

絕對可行,好多三鐵賽手都係由單一項目或兩項開始,如果你想玩陸上兩項,可以試下以下呢個︰

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4370&extra=page%3D1

怕游水抽筋,可以玩下鐵總的水陸賽(泳池進行的),先玩下短程熟習下,之後先玩長程
    好似六月會有,但還未作實!

升級   5.05%

該用戶從未簽到

cfchan兄,唔該哂!!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

四月廿四日,星期五,晚上

1) 基礎︰抬腿撐、摺腿、交叉步 x 2,阻力跑 x 4
    2) 衝圈︰i)  慢跑90s+快跑90s+慢跑60s+快跑60s+慢跑30s+快跑30s x 3
                 ii) 中速200m+快速200m (3分鐘連跑連休) x 4
    3) cool down 及拉筋

升級   41.95%

該用戶從未簽到

四月廿六日,星期日,黃昏

1) 游泳︰200m 蛙熱身,自由式分解動作2x100m
                 300m 連續自由式,200m 蛙作中途休息
                      800m 自由式練長力,100m 自由式練滑水感覺作結

2) 立即轉往運動場,中速跑10k,主要練轉項感覺及抬腿後蹬,52min完成

升級   41.95%

該用戶從未簽到

尋晚去左泳池游水,池水好凍,游左廿幾個塘就走!

升級   100%

開心

原帖由 cfchan 於 2009-4-29 10:53 發表
    尋晚去左泳池游水,池水好凍,游左廿幾個塘就走!

尋晚D風.對13你離講...小兒科啦~~

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 零下十度 於 2009-4-29 12:31 發表

尋晚D風.對13你離講...小兒科啦~~

尋日d風,早幾年,我會落海玩滑浪風帆
    但係無玩好耐,技術已經生疏,未必玩到lu!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-4-29 19:27 發表

尋日d風,早幾年,我會落海玩滑浪風帆
    但係無玩好耐,技術已經生疏,未必玩到lu

我就應該玩唔到lu, n年前都有玩過風帆仔的 (topper, otter現在可能已不用這些船種了), 什麼rig船, 繩結, 口訣已唔係很記得了

升級   44.74%

該用戶從未簽到

13哥, 我架車賣得出啦

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 rickymsz 於 2009-4-30 00:02 發表
    13哥, 我架車賣得出啦

你架咩車黎架,貴車通常好難甩手喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-4-30 08:33 發表

你架咩車黎架,貴車通常好難甩手喎!

過 5k , 好多時要諗諗俾乜套件先考慮,
    所以買車有時郁要睇睇有乜用途 , 唔係分分中領野。

升級   44.74%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-4-30 12:58 發表

過 5k , 好多時要諗諗俾乜套件先考慮,
    所以買車有時郁要睇睇有乜用途 , 唔係分分中領野。

咁想問過20k, 咁咪好難
    真好彩

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rickymsz 於 2009-4-30 14:52 發表

真好彩

20k 返黎   ricky hing, 放幾银? 因為唔知你既車種和什么套件 ,
    咁貴真係好難甩手 ,

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 rickymsz 於 2009-4-30 14:52 發表

真好彩

20k外真係好難搵買家,俾得呢個價錢,唔爭在加多少少買架新車
    賣得出真係要恭喜你囉ricric!