香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

想問女姓用邊種跑鞋比較好

升級   10.53%

該用戶從未簽到

朋友介紹我用SKYSENSOR & TARTHER
想問邊對適合我? 想問邊到有得買?
我係剛剛開始學跑的
+1 0
上一篇︰放工跑步返屋企下一篇︰516 相約 - 馬灣純影

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

你咁問>好難答喎~
    邊對鞋適唔適合自己.真系要著來跑過先知的~
    我就著開"味精濃"的.覺得都唔錯~~

升級   10.53%

該用戶從未簽到

係呀......咁美津濃邊隻款好跑呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

CTSE.... 你幾重呢 ?平時跑得長唔長 ?

tarther 同埋 skysensor 都係賽鞋...比較薄..平時練習厚番少少保護性好一點, 呢兩對鞋差不多 4 個位... 睇你捨唔捨得.....

如果以mizuno 呢個牌子.. 如果 ctse 唔太重考慮下買 wave aero 就夠
    呢度好多 ching ctse 都著mizuno, asics.. 因為呢兩隻係亞洲牌子, 比較 fit 亞洲人比較闊既腳型......
    仲有其他牌子如 addidas .. new balance 等等... 最緊要你去到鞋店... 睇0岩.. 著得舒服.. 0岩腳形就買... 好唔好著.. 見人見智丫

升級   72.63%

該用戶從未簽到

如果師姐想用SKYSENSOR & TARTHER的話可睇睇以下,希望幫到妳

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4174&extra=page%3D1&page=4

升級   78%

該用戶從未簽到

ctse
    SKYSENSOR & TARTHER 係賽鞋...比較薄,保護性少一點,
    剛剛開始學跑可以買D平D試下,咩型號同牌子好,好難一蓋而論,要睇妳腳型、有無扁平足、體重、速度,同用來點跑。

升級   10.53%

該用戶從未簽到

嘩.....原來選擇跑鞋都咁多學問架.......
    我大約105LB, 164CM高...
    但唔知有無扁平足?
    唔知選擇咩鞋先對呢?

升級   22.63%

該用戶從未簽到

買跑鞋最緊要穿左落去舒服, 咩牌子都無所謂.
    你可以試下去D上樓店舖睇下, 佢地應該比到D專業意見比你.
    可以去10000M 或 步風 果到睇下啦

升級   10.53%

該用戶從未簽到

咁LEE兩間野係邊到架?
    唔好意思....我LEE D ARMARM學跑咩都唔識.....

升級   22.63%

該用戶從未簽到

10K果間係灣仔告士打道
    步風果間就係灣仔駱克道
    我唔記得左幾多號TIM....
    可以問下其他師兄...

升級   7%

該用戶從未簽到

10 k 店
    http://www.10k.com.hk/

步風
    http://www.championrunner.com.hk/

ck shop
    http://www.cksports.com.hk/

升級   68.42%

該用戶從未簽到

升級   10.53%

該用戶從未簽到

麻煩晒各位師兄, 等我LEE個星期去睇下跑鞋先...