香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 慢子 Wilson
打印 上一主題 下一主題

大家的渣打馬拉松成績怎樣?

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

我一開始就比班高手帶快咗
    之後未夠一公里就要呼吸得好密 但仍保持節奏
    到一公里時4分28秒 覺得唔夠快
    就諗住再加快少少
    跑咗好耐終於到2km 但唔記得睇錶
    之後又上又落咁去到4km 已經見到有班人返緊去
    原來折返點就係前面
    再過多一陣望錶先啱啱20分鐘
    去到5~6公里開始攰 但努力keep 住個pace 唔比自己慢太多
    一路上不斷有人過我 但唔夠薑發力跟佢地
    跟住又係又上又落咁見到起點前架貨車
    起點後好多人等緊起跑
    心諗應該就快跑完
    就發咗d力 同埋平時練跑最後2公里都係發全力ge時候
    但跑落去先知原來仲有排跑
    由公路落番平地後又u-turn 上一條斜度較高的橋
    但心諗一定要跑到番終點 唔停得
    好彩先前練過一兩次跑斜路 上得唔算太辛苦
    但就令我快要發癲
    以為落番橋後仲有排跑
    點知前面轉左就係終點
    就當係發洩咁爆盡佢 過咗2~3個

升級   22.11%

該用戶從未簽到

由於缺乏訓練,我期望我不會有良好的表現。我希望以均速係2小時15分完成比賽。但經過西區海底隧道後,雙腿抽筋。我只能夠保持步行和跑步交替。好幸運,我可以完成比賽,時間大約係2時34分。我希望未來的一年,我將有更多的鍛煉,並做出更好的效果。
    有興趣可以睇下我的表現:
    http://www.webtracker.hk/webtracks/view_events.php?e=1168

升級   100%

擦汗

第一次正式參加比賽,因為怕跑不到過海及開始跑時"肚臍中間有點痛",所以頭段未勇跑得太快,只跟住人走我走完全冇咩用過力,(32k)用了"3小時15分",當跑到入西隊時心情有點不明的激動,眼淚....我的視線開始蕪湖,西隧過了一半好多人都放慢跑或步行,出了隧道很多人抽筋,啲油好鬼臭,同時我發覺賽程只餘下(5k),我開始加速,去到馬師道多得工作人員提醒,我用極速跑至終點,用咗"4小時07分"跑畢全程完成比賽!

登錄/註冊後可看大圖

(臨尾重越過條鬼老添!嘻嘻!)

多謝每一個同我加油及打氣的朋友。

登錄/註冊後可看大圖

升級   1.05%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 2008-2-17 21:04 發表
    剛睡醒起來,今日真是十分之累。

今次都可以話達成賽前目標啦,時間是4小時45分。同往年一樣,昨晚都不能睡得好。7時到達現場,換衫和熱身後就開跑了,跑了十多分鐘,好似見倒對面線跑半馬 ...

I find my pace is very close to you. 1hr 1 min complete 10K, 2 hr 9 min 21K, 3 hrs 7 min 30K. I think we are running very close. Can I have your photo? My race number is 23391. Maybe next year we can run together at similar pace.

升級   93.4%

該用戶從未簽到

原帖由 blackfty 於 2008-2-17 13:39 發表
    平時既練習終於得到回報
    今次半馬比上個月既美津濃快左4mins
    時間1hr52mins, 成功pb

我上月初跑美津濃1:55,同你好接近。渣打我跑全馬4:16,亦係pb

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

升級   0%

該用戶從未簽到

Thank a lot

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   45.45%

該用戶從未簽到

thanks =]

my official time of 10k challenge is 52:37 ~
    rank 78xth overall ~

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-2-18 20:14 發表

U-turn 時只要個身打側(比跑運動場轉彎時再側多d)
    再利用鞋同地面ge摩擦力
    就可以順利轉彎了

thx a lot
    另外,希望有一天可以同你一樣,成為跑10k 四十字頭的一份子。

升級   0%

擦汗

原帖由 michaelyw 於 2008-2-19 16:01 發表

thx a lot
    另外,希望有一天可以同你一樣,成為跑10k 四十字頭的一份子。

我諗我要進入3字頭仲要付出好大ge努力....
    先前因為傷患而跟唔上原來ge進程
    所以今次期望都比原先定下的低咗再低咗
    本來今年真係想突破4字大關
    之後降到4字頭 再變咗45~46分左右