香港長跑網  - 長跑長友

行幾個鐘路腳板超痛

升級   20%

該用戶從未簽到

行幾個鐘路腳板超痛

話說上年7月左腳膝頭PK, 之後抖左幾個月同番新工, 日日得個坐字, 肥左廿幾磅, 本身 174CM 153磅重, 而家就 174磅重

前幾個月開始發覺自己只要行街行三粒鐘, 兩隻腳腳板前掌就會好痛, 有時左腳膝頭都會少少痛, 但最痛一定係兩隻腳腳板前掌, 痛到行唔到

一定要休息兩粒鐘以上先得, 記得以前負磅行十幾個鐘都冇問題, 而家唔負磅行3粒都痛到行唔到, 又發現而家上樓梯, 就算只係幾級, 兩隻腳既膝

頭都會好酸軟, 有冇人幫到手? 睇過兩位家庭醫生, 答得好廢, 叫我行少D, 冇俾任何治療

tHANK yOU!

升級   90%

該用戶從未簽到

咁你行街街著咩鞋多呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

riverqueen ctse/ching,你以前BMI指數係22.97,今時今日係26.12,我諗妳/你減番d磅先啦,等對腳無咁大壓力囉,個醫生都無乜錯,對腳突然增加咁多壓力,就好似日日背著廿幾三十磅黎行,仲一行就三個鐘,我係對腳都咋型 啦!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

你都講話以前...雖知身體狀態唔keep住就下降得好快!可況你重話行幾粒鐘wo!梗係痛啦!我諗你都係循序漸進地建立好體能先!大把日子比你行啦!